Ingen har sikret seg rettighetene til å vise Champions League fra høsten

Fristen har gått ut, men ingen har foreløpig sikret seg rettighetene til å vise UEFAs turneringer i Norge.

De siste årene er det TV 2 som har hatt rettighetene til å vise Champions League i Norge, mens Viaplay har hatt Europa League og Conference League i sin pakke. Hvem som skal vise UEFAs turneringer i Norge til høsten er det foreløpig ingen som vet. 

Ifølge VG hadde UEFAs rettighetsselskap Team i utgangspunktet satt en frist til nyttår med å komme med et bud for å sikre seg rettighetene, men nå er den tilsynelatende utsatt ytterligere. 

Journalist Olof Lundh sier til avisen at det aldri før har skjedd at UEFA-rettighetene ikke er solgt så kort tid før en sesong er i gang. 

– Det er helt klart at selskapene på rettighetsmarkedet rundt sport i Norden er utrolig presset. Det er vanskelig å se at prisen for rettighetene går noen annen vei enn ned, sier Lundh til VG. 

Han tror imidlertid ikke prisen kommer til å gå ned for kundene med det første. Skal du se Premier League på lovlig vis i dag må du ut med 749 kroner i måneden til Viaplay. Ønsker du å se Champions League i tillegg må du punge ut ytterligere 429 kroner i måneden til TV 2, eller 369 kroner om du takker ja til reklame på TV 2 Play. 

Viaplay, som skal vise Premier League i Skandinavia frem til 2028, har bestemt seg for å selge deler av rettigheter i Danmark og Sverige til Amazon Prime Video neste sesong. Prime Video skal vise 38 kamper - de kampene som spilles lørdag klokken 13.30. Avtalen gjelder i fire år, skrev tv2.no denne uken.

Sportssjef i Viaplay Norge, Kristian Oma, sa da at Norge ikke er del av denne avtalen, og at samtlige kamper på norske skjermer fremdeles skal vises av Viaplay. Viaplay hadde et tungt år internasjonalt i fjor og tapte ti milliarder kroner.

Nytt format

Det nye formatet til UEFAs turneringer ser altså tilsynelatende ikke ut til å sette fyr på salget i Norge. Fra høsten utvides Champions League fra 32 til 36 deltakerklubber, og det vil også bety mer penger i kassa til klubbene.

Blant annet vil følgende endringer bli gjort på turneringene: 

1 - 32 lag og åtte grupper er byttet ut med 36 lag og én stor gruppe (liga).

2 - Lagene vil igjen deles inn i pott 1, 2, 3 og 4 ut fra koeffisient (og hvem som vinner Champions League sesongen i forveien).

3 - Hvert lag vil spille åtte kamper, to lag fra hver pott, i stedet for seks kamper.

4 - De åtte beste lagene vil gå direkte til 8-delsfinalene, mens lagene fra 9. til 24. plass må ut i en playoff.

Fra og med 8-delsfinalene vil turneringen gå som vi kjenner den.

Torres fikk muligheten til å følge Klopp og støtteapparatet på treningsfeltet

Torres fikk muligheten til å følge Klopp og støtteapparatet på treningsfeltet

Fernando Torres har tilbrakt fredagen på AXA Training Centre.

Nyheter 29.mar 19:14
– Premier League mister en av de beste managerne i verden

– Premier League mister en av de beste managerne i verden

Roberto De Zerbi, som seiler opp som en av de heteste kandidatene til å ta over etter Klopp, synes det er synd at tyskeren drar.

Nyheter 29.mar 17:18