– Jeg visste at noe kom til å skje

Bobby Clark var middels fornøyd med egen prestasjon i første Premier League-kamp fra start.

For en uke siden stod Bobby Clark bare med én kamp fra start for Liverpool - ligacupkampen mot Derby tilbake i november 2022. Nå er han oppe i tre. Unggutten imponerte i FA-cupen mot Southampton i midtuken, og fikk fornyet tillit i sin første Premier League-kamp fra start mot Nottingham Forest på City Ground. 

Kampens høydepunkt kom etter at Clark ble byttet ut for Wataru Endo etter en time, men 18-åringen gjorde en brukbar jobb i den tiden han var på banen. Ifølge Sofascore traff han på 79 prosent av pasningene og vant ni av sine dueller. Han var også farlig frempå offensivt med to avslutninger. 

– Det var brukbart. Jeg kunne ha gjort mer, men det var ok, sier Clark til liverpoolfc.com om debuten. 

Clark forteller at han fikk beskjed om at han skulle starte på fredagens treningsøkt. Han spilte ved siden av Joe Gomez og Alexis Mac Allister fra start, før mer rutinerte Endo og Dominik Szoboszlai kom inn og styrket midtbanen i løpet av kampen.

Drømmeavslutning

Clark var på innbytterbenken da kampens høydepunkt kom i form av Darwin Nunez sitt flotte hodestøt ni minutter på overtid. 

– Det var en flott måte å avslutte kampen på. Jeg var veldig takknemlig for å få min første kamp fra start i Premier League. Ting var utenfor min kontroll etter at jeg ble byttet ut, men jeg visste at noe kom til å skje, og det var herlig at vinnermålet kom så sent. 

– Jeg hadde hele veien en følelse av at vi skulle finne en måte å vinne på. Vi har så gode spillere i angrepet. Alexis viste fin ro da han fant Darwin som satte den i mål. Det var herlig!

Midtbanespilleren er en av mange unggutter som har imponert stort for Liverpool de siste ukene. Clark takker medspillerne og trenerteamet for tilliten. 

– Alt kommer fra manageren og alle spillerne. De gir oss selvtillit og gir oss friheten til å være oss selv. Uten en slik manager blir det mye vanskeligere. Uansett om jeg starter eller kommer inn fra benken gir han meg selvtillit, sier Clark. 

18-åringen er trolig aktuell for en ny kamp når Liverpool gjester Sparta Praha i Europa League på torsdag. Han er nå oppe i elleve kamper for førstelaget til de røde.

– Da Bobby så alt forarbeidet Liverpool hadde gjort, skjønte han at det var riktig klubb

– Da Bobby så alt forarbeidet Liverpool hadde gjort, skjønte han at det var riktig klubb

Bobby Clarks far Lee spilte 442 kamper som profesjonell fotballspiller, men mener søndagen overgår alt han gjorde.

Jürgen Klopp er best i Europa på å påvirke kamper fra benken

Jürgen Klopp er best i Europa på å påvirke kamper fra benken

Når det butter imot på banen, er det godt å kunne kalle på innbytterbenken.

Innsikt Man. 04.03. 14:11