Klopp skal til EM - og tv-selskapene ligger langflate etter å få tyskeren i studio

Jürgen Klopp kan vente seg mange henvendelser når tiden i Liverpool er forbi.

Jürgen Klopp har varslet at han skal ta minst et år med pause når han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, men det betyr ikke at det ikke kommer til å tikke inn jevnlig med henvendelser i innboksen. 

Daily Mail skriver at tv-selskapene BBC og ITV kjemper om å få Klopp med i sine ekspertpanel til sommerens fotball-EM i Tyskland. Men uansett hvor langflate de ligger etter 56-åringen, vil de ifølge avisen trolig måtte forberede seg på et avslag. 

«De to store kringkasterne er desperate etter å ha Klopp i sitt team under sommerens mesterskap. De mener den karismatiske Liverpool-sjefen vil være noe alle ønsker å se, en stor signering, og som vil gi deres kanal en fordel i kampen om seerne. Klopp forlater Liverpool etter sesongen og begge kanaler har satt inn støtet for å få ham inn i deres team. BBC skal ha vært mest ivrig så langt av de to», skriver Daily Mails Mike Keegan, før han - dessverre for tv-kanalenes del - setter inn nådestøtet. 

«Begge vil mest sannsynlig mislykkes med å få signert Klopp».

Har billetter

Problemet er ikke at Klopp har andre planer når mesterskapet går av stabelen fra midten av juni til midten av juli. Problemet er heller at han ønsker å dra dit som supporter, og ikke på jobb. Ifølge Keegan har Liverpool-manageren sikret seg billetter til alle Tysklands kamper i gruppespillet. 

Klopp har vist før at han behersker å være tv-ekspert: 

Tyskland skal møte Skottland, Ungarn og Sveits i gruppespillet, og Klopp får da blant annet anledning til å se Andy Robertson og Dominik Szoboszlai i aksjon mot sitt landslag. 

Det er Julian Nagelsmann som skal lede det tyske landslaget gjennom sommerens mesterskap, men fotballforbundet ønsker seg nok på sikt aller helst Klopp. Det er ikke helt utenkelig at vi får se vår helt være landslagssjef under VM i USA, Mexico og Canada i 2026. 

Men først vil Klopp gjøre som han har varslet - ha litt ferie. 

«Han ønsker å ha en periode med avkobling etter det som utvilsomt blir et følelsesladd farvel med Liverpool etter tett på ni år i sjefsstolen.

Bare to scoringer unna - hvem skal sette mål nummer tusen under Klopp?

Bare to scoringer unna - hvem skal sette mål nummer tusen under Klopp?

Liverpool er nå bare to mål unna tusen under Jürgen Klopp.

Innsikt 07.mar 11:33
Stortalentet som var på vei bort i sommer kan endelig få sin Liverpool-debut

Stortalentet som var på vei bort i sommer kan endelig få sin Liverpool-debut

Mateusz Musialowski er overraskelsen i troppen som har reist til Praha.