Stortalentet som var på vei bort i sommer kan endelig få sin Liverpool-debut

Mateusz Musialowski er overraskelsen i troppen som har reist til Praha.

Den store overraskelsen i 23-mannstroppen til Liverpool som reiste til Praha onsdag ettermiddag er Mateusz Musialowski. Polakken, som fylte 20 år i oktober og har blitt kalt for «Polens Messi», trodde neppe det skulle bli en mulighet da han i sommer var på vei bort fra klubben. 

I august skal Musialowski ha kommet til enighet med den østerrikske klubben TSV Hartberg om en overgang, men i tolvte time valgte Liverpool å snu. Klubben hadde i utgangspunktet bestemt seg for å la unggutten gå vederlagsfritt, men med en videresalgsklausul, før de snudde og ba om en overgangssum. Da trakk østerrikerne seg, og Musialowski ble værende. 

Det viste seg å være gode nyheter for Liverpools U21-lag, der Musialowski imponerte i starten av sesongen. 

– Han tar mer ansvar ute på banen og involverer seg i alle faser av spillet. Han er også sterk og forpliktet defensivt. Ingen kan betvile hans evner til å drible og ta seg forbi spillere, men nå er han god på det meste, sa U21-manager Barry Lewtas i høst.

Får han debuten før han forsvinner?

I kveld kan han altså få sin belønning i form av seniordebuten han har drømt om siden han kom til Liverpool sommeren 2020. Jürgen Klopp har fått noen spillere tilbake fra skade, men vil trolig få bruk for noen av de unge også i kveld, og Musialowski er en av dem som kan få spilletid. 

Men om det blir flere kamper for Liverpool for polakken gjenstår å se. Ifølge Transfermarkt er han på utgående kontrakt denne sesongen, og både spilleren selv og hans agent virker å være klare for å ta steget til en klubb som kan tilby førstelagsfotball.

En rekke klubber skal ha vist interesse for den driblesterke spilleren. En retur til polsk fotball skal være utelukket selv om det ligger mange klubber langflate etter 20-åringen der. Agenten har i stedet hintet om en overgang til et annet land. Også klubber i Championship skal være interessert. 

– Mange klubber vil hente ham. Spør du meg burde han dra til Nederland, Belgia eller kanskje Sveits, sa agent Cezary Kucharski i november ifølge This Is Anfield.

Men først kan altså vi få en mulighet til å bli bedre kjent med Musialowski dersom han får spilletid mot Sparta Praha torsdag. Kampen har avspark klokken 18.45 og vises på TV3+ og Viaplay.

Flere spillere er tilbake fra skade – men bør de sjanses med før City-kampen?

Flere spillere er tilbake fra skade – men bør de sjanses med før City-kampen?

Liverpool er på vei til Tsjekkia for å møte et høytflyvende Sparta Praha-mannskap. Sett opp ditt lag nå!

Velg lag Ons. 06.03. 16:06
Salah blir med til Tsjekkia – dette er 23-mannstroppen til Liverpool

Salah blir med til Tsjekkia – dette er 23-mannstroppen til Liverpool

Jürgen Klopp tar med seg sine største stjerner til bortemøtet mot Sparta Praha.