Liverpool FC Women blir bedre og bedreVant ny bortekamp og er á poeng med United

Nå har Liverpool en god luke ned til sjetteplassen i FA Women’s Super League, og á poeng med Manchester United.

Aston Villa Women - Liverpool FC Women 1-4

Søndag var Liverpool FC Women i aksjon borte mot Aston Villa på Poundland Bescot Stadium.

De røde vant ikke en eneste kamp på bortebane forrige sesong – men det har de virkelig fått orden på denne sesongen. Dagens kamp var sesongens åttende bortekamp i ligaen, og det ble sesongens fjerde seier. Kun Manchester City har flere seire så langt denne sesongen.

Liverpool var uten noen sentrale spillere. Shanice van de Sanden og Taylor Hinds var skadet, mens Ceri Holland var suspendert.

Grace Fisk ga Liverpool ledelsen i det 19. minutt, etter en kreativ frisparksvariant. Ni minutter senere doblet norske Sophie Roman Haug ledelsen til 2-0 da hun scoret sitt sjette mål for sesongen etter en keepertabbe av Villa-keeper Daphne van Domselaar, og Roman Haug kunne heade innlegget fra Jasmine Matthews inn i det tomme målet, ifølge Liverpoolfc.com.

Dobbel fra Koivisto

Villa reduserte før pause fra straffemerket.

Liverpool økte ledelsen til 3-1 da timen var spilt, da Emma Koivisto dukket opp på bakre stolpe. Hun scoret igjen på bakre stolpe, denne gang med en heading, for å gi Liverpool en 4-1-ledelse.

Dette resultatet, samtidig som Tottenham tapte derbyet i nord-London mot Arsenal, gjør at Liverpool nå har fått en luke på seks poeng ned til sjetteplassen i FA Women’s Super League. Forrige sesong ble de røde nummer sju, og denne sesongen har de allerede flere poeng når sju serierunder gjenstår.

Det andre som var gledelig, var at Manchester United spilte 1-1 borte mot West Ham, og gikk på et overraskende poengtap da de slapp inn mål på slutten. Resultatet gjør at Liverpool er á poeng med United, med like mange kamper spilt. United er på fjerdeplass på grunn av vesentlig bedre målforskjell.

Lagoppstilling: Laws, Koivisto, Bonner (Clark 46), Fahey, Fisk, Matthews, Nagano (Kearns 69), Höbinger (Daniels 84), Lundgaard, Enderby (Lawley 61), Roman Haug (Kiernan 61).

Ubrukte reserver: Micah, Parry.

Liverpools neste kamp er i kvartfinalen av FA-cupen neste lørdag. Da er Leicester City motstander, i en kamp på Prenton Park med avspark kl. 13.00 norsk tid.

Akademiet tok grep for å forhindre primadonnanykker – resultatet ble talent på samlebånd

Liverpools unge spillere imponerte på Wembley, og oppmerksomheten har blitt rettet mot akademiet.

Innsikt Søn. 03.03. 17:00
Tierneys avgjørelse får voldsom oppmerksomhet

Ifølge regelverket skulle Nottingham Forest ha fått ballen – to minutter (!) før Liverpool scoret.