– Alle managere trenger tid, spesielt etter en suksessfull periode

Rafa Benitez er nok ikke på ønskelisten til Liverpool i 2024, men spanjolen vet hva han snakker om når det kommer spørsmål om manageryrke.

Rafa Benitez har vært arbeidsledig helt siden han fikk sparken etter bare et halvt år i La Liga-klubben Celta Vigo i midten av mars. Siden da har det vært stille rundt den tidligere Liverpool-manageren, men nå har han åpnet opp om den ledige stillingen på Anfield etter Jürgen Klopp.

I skrivende stund er det 39 år gamle Ruben Amorim som er storfavoritt på oddsen til å ta over den umulige jobben etter tyskeren. Benitez, som har hatt sine tiår i manageryrket, har et par klare råd til de røde.

– Det er nærmest umulig å erstatte en type som Klopp. Jürgen har gjort en fantastisk jobb, og nå forventer alle at den neste manageren skal vinne slik som ham. Men i konkurranse mot topplag, med så mye penger og gode spillere, er det veldig, veldig vanskelig. Du må ha en helt spesiell karakter (for en slik jobb), sier Benitez i et intervju med Sky Sports.

ERFAREN: Benitez er veldig klar på at Liverpool må gi sin nye manager god tid, selv om det ikke er normalt i den moderne fotballen.

ERFAREN: Benitez er veldig klar på at Liverpool må gi sin nye manager god tid, selv om det ikke er normalt i den moderne fotballen.

Baksiden av suksess

Benitez har lagt bak seg en managerkarriere på 38 år i 2024. Det startet hos Real Madrid U17 i 1986, før han senere har vært innom klubber som Valencia, Inter, Chelsea, Napoli, Real Madrid, Everton, Celta Vigo og selvfølgelig Liverpool. Spanjolen vet godt hva han snakker om.

– Å håndtere et topplag kan gjøres på mange forskjellige måter. Tidligere pleide klubber å se på managerne som vant (titler), og tenkte at det var den eneste måten å gjøre det på. Nå er det flere forskjellige metoder. (Carlo) Ancelotti har en helt annen tilnærming enn Klopp, men begge er fortsatt vinnere (og høyt ettertraktet).

Den vanskeligste jobben å ta over som manager i en klubb er etter en suksessfull periode, ifølge Benitez.

– Det er min erfaring. Du ønsker ofte å endre på mye og få spillerne til å følge din mentalitet, din spillestil, men det er alt annet enn lett.

– Gjennomsnittstiden for en manager er nå på rundt 1,5 år. Det er sjelden nok tid. Da jeg signerte for Liverpool fikk jeg beskjed om at vi måtte være med å kjempe etter tre år, ikke vinne. Det tror jeg enhver manager trenger å høre, avslutter Benitez.

Ruben Amorim (1,2), Roberto De Zerbi (11), Julian Nagelsmann (15), Thomas Tuchel (21) og Gary O’Neill (21) er favoritter på oddsmarkedet til å ta over Liverpool.

Du kan se intervjuet med Benitez under.

Sjansene brennes over en lav sko - så hvem bør få sjansen når alt skal avgjøres?

Sjansene brennes over en lav sko - så hvem bør få sjansen når alt skal avgjøres?

Liverpool skapte 4,6 xG (forventede mål) uten å finne nettmaskene mot Atalanta og Crystal Palace.

Innsikt Tir. 16.04. 20:18
«Flere klubber viser interesse foran sommervinduet»

«Flere klubber viser interesse foran sommervinduet»

Den 21 år gamle portugiseren har snudd karrieren på hodet med Hull i vår, men hva velger Liverpool å gjøre til sommeren?

Nyheter Tir. 16.04. 18:50