Feyenoord-sjefen har blitt en av favorittene til å ta over Liverpool-jobben

Arne Slot har vunnet Eredivisie og den nederlandske cupen i løpet av sine tre sesonger i klubben.

Det har vært mye snakk om Sporting-sjef Ruben Amorim etter at Xabi Alonso bekreftet at han ville bli værende i Bayer Leverkusen i minst én sesong til. Portugiseren er fortsatt storfavoritt til å ta over Anfield-jobben, men nå har også et nytt navn dukket opp blant spillselskapene.

Det er 45 år gamle Arne Slot, som vant KNVB-pokalen (cupen) med Feyenoord søndag kveld. Nederlenderen har blitt en liten «outsider» som Liverpools neste sjef, bak nevnte Amorim og Roberto De Zerbi.

Slot, som spilte over 200 kamper i Eredivisie på 1990- og 2000-tallet, startet trenerkarrieren i PEC Zwolle i 2013. Han tok over sin første managerjobb i 2019, da i storklubben AZ Alkmaar. Det endte med en avlyst sesong grunnet covid og sparken et lite år senere. Grunnen var ikke svake prestasjoner, men at han allerede avtalt å ta over Feyenoord den kommende sesongen.

Etter et halvår på sidelinjen, tok han over Rotterdam-klubben før 2020/21-sesongen. En tredjeplass i 2020/21 ble etterfulgt av seriegull for et år siden, en tittel som var Feyenoords første siden 2016/17 og bare deres andre siden tusenårsskiftet. 

Oddsfavoritter til Liverpool-jobben

1,33 - Ruben Amorim

7 - Arne Slot (Feyenoord), Roberto De Zerbi (Brighton)

15 - Gary O’Neil (Bournemouth), Xabi Alonso (Leverkusen)

17 - Thiago Motta (Bologna)

21 - Thomas Tuchel (Bayern München), Pep Lijnders (Liverpool)

Kilde: Oddschecker.com

Takket nei til Tottenham-jobben

Arne Slot var en av flere kandidater på listen til Daniel Levy da Tottenham skulle finne erstatteren til Antonio Conte. Det endte til slutt opp med Ange Postecoglou fra Celtic, men nederlenderen var utvilsomt ønsket i Nord-London.

Ryktene om Slot begynte å dukke opp etter Contes avskjed i mars 2023, men et par måneder senere bekreftet han selv at han ikke ønsket jobben.

– Jeg har hørt mye rykter om interesse. Jeg er takknemlig for det, men jeg ønsker å bli værende i Feyenoord og fortsette på arbeidet vi skapte forrige sesong, sa han da ifølge BBC.

Det valget angrer nok verken Slot eller på Tottenham i dag, så vi får se om nederlenderen kanskje ønsker seg litt mer til engelsk fotball og Premier League om det er Liverpool som banker på døren. Tiden vil vise, men enn så lenge er det Amorim som er den åpenbare kandidaten.

Gir Elliott deler av æren for Trents fantastiske frisparkmål

Gir Elliott deler av æren for Trents fantastiske frisparkmål

21-åringens grusomme forsøk et par minutter tidligere var nøye planlagt, ifølge Jürgen Klopp.

Nyheter 22.apr 10:39
«Etter flere uker med rotete desperasjon, spilte Liverpool intelligent, tålmodig fotball. Det ga resultater»

Dette skriver avisene:«Etter flere uker med rotete desperasjon, spilte Liverpool intelligent, tålmodig fotball. Det ga resultater»

Liverpool holder liv i titteldrømmen etter 3-1-seieren over Fulham. Dette skriver avisene om kampen hvor Klopp fikk belønning for et annerledes og modig laguttak.

Innsikt 22.apr 12:09