Gir Elliott deler av æren for Trents fantastiske frisparkmål

21-åringens grusomme forsøk et par minutter tidligere var nøye planlagt, ifølge Jürgen Klopp.

Etter 28 minutter spilt på Craven Cottage fikk Harvey Elliott muligheten til å sende de røde i ledelsen fra et frispark i god posisjon. Mange håpet nok at Trent Alexander-Arnold skulle ta det, men det var 21-åringen som fikk sjansen.

Få sekunder senere ble skuddet sendt rett i Fulhams mur, et forsøk som ikke kan kalles for noe annet enn forferdelig. Få minutter senere dukket det opp en ny frisparkmulighet, og i sterk kontrast til Elliotts forsøk, sendte Alexander-Arnold ballen rett i krysset.

Etter kampen kom Jürgen Klopp med et par interessante taktiske detaljer om hvorfor Liverpool valgte å gjøre det på den måten.

– Jeg mener at Harvey Elliott må få 10 til 15 prosent av æren for Trents mål. Vi analyserte Fulham og så at muren hoppet ganske ofte, så vi ga Harvey beskjed: «Prøv å skyt under dem». De hoppet ikke nok, så det endte med at publikum lo av ham, sa Klopp og fortsatte:

– Hvis jeg ser tilbake på Trents frispark, er jeg ganske sikker på at muren ikke hoppet like høyt på hans forsøk. Så endte det selvfølgelig med et fantastisk mål.

FRISPARKDUO: Harvey Elliott stilte seg opp med Trent Alexander-Arnold i forkant av 1-0-scoringen.

FRISPARKDUO: Harvey Elliott stilte seg opp med Trent Alexander-Arnold i forkant av 1-0-scoringen.

Leno-spørsmål

Med Trent Alexander-Arnold tilbake i gammelt slag, så Liverpool ut som et helt annet lag enn vi har sett de siste ukene. Etter kampen fikk scouseren fortjent skryt av sin egen sjef.

– Jeg snakket med Bernd Leno (Fulhams keeper) etter kampen. Han spurte meg om hvorfor vi alltid score så flotte mål mot ham. Han har helt rett, for det har vært noen pene! Vi trengte den scoringen, men alle målene var like viktige. Trent (Alexander-Arnold) har vært svært viktig i lang tid nå, så det er veldig nyttig å ha ham tilbake. Det er helt topp, sa Klopp.

Målscoreren fikk også mulighet til å snakke om målet i pressesonen etter kampslutt. Det var ingen tvil om at han skulle ta det andre frisparket.

– Ja, det var ingen tvil om at det andre frisparket var mitt. Vi hadde sett på analysene før kampen at muren til Fulham likte å hoppe, så Harvey hadde en god tanke men traff ikke helt, heldigvis var mitt litt lenger unna så jeg klarte å ta det som jeg ville, sa 25-åringen.