Trekker frem tre røde blant verdens beste U21-spillere

ESPN har kommet med sin talentliste for 2024. Der finner vi tre røde.

For sjette år på rad har Tor-Kristian Karlsen og ESPN satt opp sin topp 39-liste over de største talentene og beste U21-spillerne i verden. Listen har blitt trimmet ned fra 100 til 39 navn.

At listen toppes av Jude Bellingham, Florian Wirtz, Jamal Musiala, Pedri og Gavi er kanskje ingen overraskelse, alle etablerte spillere i verdensklasse som allerede har etablert seg på toppnivå.

Men en finner også noen spennende Liverpool-unggutter på årets liste. I fjor vår slet Liverpool kraftig, og hadde ingen god sesong. Den gang var kun Harvey Elliott på listen. I år er klubben representert med tre navn.

Én plass opp

Harvey Elliott flyttes opp én plass, fra 36. til 35. plass. Vi som ser Liverpool hver uke har sett hvor god 20-åringen har vært de siste månedene.

«Den engelske U21-landslagsspilleren har lagt bak seg statusen som superinnbytter, og har vært en av klubbens mest innflytelsesrike spillere i den siste delen av sesongen», skriver ESPN.

«Enten han operer på høyrekanten eller sentralt som åtter eller tier, så gjør besluttsomheten og det intensive presspillet hans at han alltid er på farten. Han finner smarte rom mellom linjene, og er alltid villig til å få ball slik at han alltid er et pasningsalternativ forlagkameratene sine. Teknisk begavet med god ballkontroll. Han er bare 170 centimeter høy, men bruker ofte kroppen sin godt for å komme seg unna sine oppassere».

GOD: Harvey Elliott har en veldig god sesong for Liverpool.

GOD: Harvey Elliott har en veldig god sesong for Liverpool.

To røde over på listen

På plass nummer 33 finner vi Ryan Gravenberch, som nå er 21 år gammel. Han har ikke hatt en like innflytelsesrik sesong som Elliott, men så handler heller ikke listen om inneværende sesong nødvendigvis.

«Det er lite som mangler i Gravenberchs sitt spill når det kommer til tekniske ferdigheter, fysikk eller taktisk forståelse. Den allsidige midtbanespilleren bidrar med eleganse i sekser-, åtter- eller tierrollen, og har fortsatt stort potensial, men Liverpool-karrieren hans er fortsatt under utvikling der de skal finne ut hvordan han best vil passe laget».

På plassen over Gravenberch, på 32. plass, finner vi denne vinterens store positive overraskelse i Conor Bradley. Nordiren har imponert alt og alle siden han kom inn på laget i januar, og savnet etter Trent Alexander-Arnold har ikke vært så stort som det ville vært for hvilket som helst annet lag.

TREKKES FREM: Conor Bradley er Liverpool-spilleren som kommer høyest på listen.

TREKKES FREM: Conor Bradley er Liverpool-spilleren som kommer høyest på listen.


«Det er sjelden du ser en akademispiller som kommer inn og tar rampelyset i midten av en sesong til den grad som Bradley har gjort det for Liverpool. Prestasjonene hans har faktisk vært så utmerket at uansett hvem det er som erstatter Jürgen Klopp som manager til sommeren, så vil han trolig måtte flytte Trent Alexander-Arnold til midtbanen permanent for å gjøre plass til den flyvende høyrebacken».

«Han er solid teknisk, fysisk og taktisk, men det er fryktløsheten og den positive innstillingen som gjør ham så god».

– Liverpools interesse for De Zerbi har kjølnet

– Liverpools interesse for De Zerbi har kjølnet

Italieneren blir ikke vurdert som en av de fremste kandidatene.

Nyheter Tir. 02.04. 22:13
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Bestill før 1. mai og få navnet ditt i bokaHusker du alle de gode øyeblikkene han har gitt oss? Bestill Klopp-boka nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05