Vil ikke ha noen «mellomsesong» med ny manager

Trent Alexander-Arnold er klar på at Liverpool skal gå inn i neste sesong med et mål om å vinne ligaen, selv om en ny manager kommer inn.

Trent Alexander-Arnold sier at det blir rart å få inn en ny manager etter Jürgen Klopp, som er den eneste manageren han har hatt på seniornivå som klubbspiller. Høyrebacken er spent på hvordan overgangen blir. 

– Foreløpig er jeg litt på gjerdet med tanke på følelsene rundt at en ny managere kommer inn. Det blir en helt ny situasjon for oss når vi må tilpasse oss en ny spillestil i sesongoppkjøringen. Nå vet jeg hvilke oppgaver jeg har, men til sommeren blir det noe helt nytt, sier Trent i et intervju med Gary Neville i The Overlap. 

Samtidig som han er usikker på hvordan det blir, er ikke visekapteinen redd for utfordringen som venter. 

– Jeg liker ideen om at spillerne og klubben får en ny utfordring. Den nye manageren vil komme inn og endre måten vi spiller på, og det blir en ny kultur. Men som spillere må vi beholde mentaliteten og viljen til å vinne, og presset vi legger på oss selv for å være med i tittelkampen neste sesong uansett hvem som er manager. Det forventer vi av oss selv.

– Det er ikke sikkert resultatene vår går vei, men vi må tenke at det ikke er snakk om en «mellomsesong». Uansett spillestil må vi ha vinnermentaliteten. Det er sånn overgangen må skje.

Fått mye hjelp av Klopp

Alexander-Arnold har satt nye rekorder som en kreativ høyreback under ledelse av Klopp. 79 målgivende pasninger har det blitt for 25-åringen, som allerede har spilt over 300 kamper for klubben. 

Scouseren takker sin tyske manager for alt han har lært så langt. 

– Jürgen Klopp er ikke skummel å være rundt, men han har en aura og tilstedeværelse som gjør ham til en av verdens beste managere. Så når du kommer inn som unggutt er du på pletten og klar til å gjøre alt for å imponere ham. Personlig skylder jeg ham alt.

Alexander-Arnold forteller at han også har mottatt en skyllebøtte eller to fra sin manager.

– Det som er bra med Klopp er at han vet når en skyllebøtte er nødvendig, men også når man trenger kjærlighet. Det er viktig å ha evnen til å se hvem som trenger hva til enhver tid. Noen ganger har jeg hatt behov for en skyllebøtte, mens andre ganger har jeg trengt en arm rundt skulderen. Han har vært der for meg, og jeg kan banke på kontoret hans og snakke om alt, ikke bare det som handler om fotball. 

– Han oppfordrer alltid spillerne til å komme innom og slå av en prat, og han er der for å svare ærlig på hvorfor han tar de avgjørelsene han tar. Det er viktig at en manager er ærlig når du kommer med spørsmål, sier Trent. 

Nå er 25-åringen endelig tilbake fra skade, og selv om det har sett litt mørkt ut i det siste, kan vi håpe at den kreative 25-åringen kan blåse litt nytt liv inn i Liverpool i sesonginnspurten.

– Bradley ute i opptil tre uker

– Bradley ute i opptil tre uker

Liverpools unge høyreback sin ankelskade skal ikke være så alvorlig som fryktet.

Nyheter 16.apr 13:41
Gjennomsnittet er på 38 prosent. Darwin Nunez er ikke i nærheten

Gjennomsnittet er på 38 prosent. Darwin Nunez er ikke i nærheten

Darwin Nunez har den klart verste omsetningen blant spillerne som har fått like mange store målsjanser i Premier League de siste 13 årene.

Innsikt 16.apr 10:37