Vi fulgte pressekonferansen: – Vi må sørge for at det ikke kommer noe mellom oss og supporterne

Vi fulgte pressekonferansen før kvartfinalen i Europa League.

Følg pressekonferansen i livevinduet under eller videoen øverst i saken.

Velkommen

Velkommen til livedekning av pressekonferansen før det første oppgjøret i Europa League-kvartfinalen mot Atalanta. Italienerne kommer på besøk til Anfield torsdag klokken 21. 

Jürgen Klopp og en spiller skal svare på spørsmål fra journalistene i dag. Pressekonferansen starter klokken 14, og vi oppdaterer fortløpende med det som blir sagt. 

Vi er spesielt interessert i å høre hvordan det går med de fire spillerne som var tilbake på treningsfeltet denne uken - Alisson, Trent Alexander-Arnold, Diogo Jota og Stefan Bajcetic.

Elliott først ut

Harvey Elliott er den utvalgte spilleren i dag. 

Elliott: Humøret i troppen etter United-kampen

– Vi var veldig skuffet etter kampen. Men det fine med fotball er at man får en ny kamp etter noen dager. Vi har forberedt oss på Atalanta, og nå skal vi få en positiv prestasjon her. 

Elliott: Europa League eneste trofeet Klopp manglet

– Det ville vært et flott trofé å vinne for oss. Manageren forlater klubben etter sesongen, og å vinne dette ville vært en perfekt avskjed. Vi skal gjøre alt for å få det til å skje, og vi vil gi tilbake til manageren.

Elliott: Spilt 44 kamper, men bare 21 fra start

– Det er ikke vanskelig. Jeg er opptatt av å analysere kampen og se hvor jeg kan skape ting. Men helst vil jeg starte kamper. Jeg er takknemlig for alle muligheter jeg får, men jeg ønsker å få en fast plass i laget. 

– Jeg er ung, men er ikke et barn lenger. Jeg vokser opp raskt og føler jeg må ta ansvar selv. Hvis det betyr at jeg må banke på døren til sjefen så skal jeg gjøre det. Jeg må være tålmodig og ta mulighetene når de kommer.

Elliott: Jakten på en plass i laget

– Jeg forsøker å vise meg frem på trening og i kamp. Jeg må være tålmodig og ønsker ikke skape noe oppstyr. Alle som spiller fortjener å spille. Alle som spiller er veldig gode. Jeg føler jeg har spilt bra, men jeg vil fortsette å bli bedre. 

Elliott: Andre forberedelser til kamp i Europa?

– Det er ikke noe annet. Vi forbereder oss som vanlig. Det er ingen forskjell. Å sitte her er som å være tilbake på skolen. Vi må prestere i morgen mot et godt lag. Vi må være godt forberedt og prestere godt. 

Elliott: Hva vet du om Atalanta?

– De er et offensivt lag som scorer mye mål. Vi må være organisert og sørge for at de ikke får for mange muligheter. Vi må være godt forberedt og analysere det de vil komme med. Vi må gjøre vår jobb. 

Anfield-statistikken - hvorfor er dere så gode der, og hvorfor frykter motstanderen å komme her?

– Det handler om supporterne, både på Anfield og bortebane. De er vår tolvte mann. Å gå ut og høre You'll Never Walk Alone gir motivasjon. De støtter oss også når vi ikke er på vårt beste. Anfield og våre supportere er noe helt spesielt.

Elliott: England-troppen i EM, hatt kontakt med Southgate?

– Jeg har ikke snakket med ham. Min prioritet er Liverpool. Hvis jeg presterer her kan det skje noe. Jeg er veldig glad for å spille for England U21 og representere landet mitt. Det handler om fokus på Liverpool. Hvis de ringer meg etter sesongen blir jeg veldig glad, men det skjer ikke hvis jeg ikke presterer.

Elliott takker for seg

Det var alt fra Elliott for i dag. Nå venter vi på Klopp. 

Klopp er på plass!

Nå skal vi høre hva manageren har å si.

Klopp: Skadesituasjonen

Får spørsmål om hvor nærme Alisson, Trent, Jota og Bajcetic er å være involvert mot Atalanta.

– Vi får se. Vi har ikke hatt noe hastverk med guttene. De har trent mye for seg selv, spesielt Diogo og Trent. De har jobbet som gruppe de siste ukene og trent godt. De så veldig bra ut. Stefan har vært ute mye lenger, men har vært tilbake i trening lenger. Det gir nok mening at han først får en kamp for U21-laget. Det er ikke planen med de andre tre.

– De er tilbake i trening, og vi får se hvordan vi bruker dem. Vi ønsker å gi dem rytme. Det er alltid en utfordring å få de tilbake i form, men vi skal bruke dem i de neste dagene og ukene, men hva det betyr for i morgen vet jeg ikke.

Klopp: Europa League-trofeet som han ikke har vunnet

– Det betyr ikke ekstra mye for meg personlig, men for laget. For åtte år siden var vi i Basel og tapte mot Europa League-spesialist Sevilla, så det var ikke en veldig hyggelig kveld selv om det var viktig for veien videre. 

– Forrige sesong så det ikke ut som vi skulle komme oss til Europa i det hele tatt. Men da vi hadde muligheten var vi desperate etter å få det til. Når du er Liverpool, ønsker du å vinne turneringen. Men da må du gjøre alt riktig. Nå er det bare gode lag igjen i turneringen. Vi vet hva Atalanta er. Gasperini har gjort en strålende jobb der i mange år. De er disiplinerte taktisk og farlige. Vi må være på vårt beste for å gå videre, og kan ikke tenke på finalen.

Klopp om supporternes protest og ingen flagg på The Kop

– At flaggene ikke er der vil ikke ødelegge for atmosfæren så lenge fansen er der. Jeg forstår bekymringen og diskusjonen. Det er vanskelig fra mitt synspunkt. Jeg visste ikke om det. Vi ønsker å ha supporterne og at det skal være tilgjengelig for alle. Vi er en klubb som skal være bærekraftig. Alt vi har tjent har gått rett til fotballen. Det er mye bra du kan si om klubben, men jeg forstår hvor supporterne kommer fra. Jeg er sikker på at de vil finne en løsning. Det begynner med en protest, og så blir det samtaler. 

– Vi må sørge for at det ikke kommer noe mellom oss og supporterne. Det er bra at de sier sin mening, men under kampen må vi være Liverpool. Det er det jeg ber om. Det ville vært verre om bare flaggene var der og ingen fans. Det har vi prøvd. Jeg tror de vil finne en løsning.

Klopp om å få seniorene inn for de unge spillerne

– Det er aldri sunt å måtte kaste spillere inn med en gang de er tilbake. Jeg tror de som har vært ute er glad for at vi er der vi er i sesongen. Ali, Jota og Trent har vært ute i lang tid. De må ta det steg for steg. Hvis de er klare for å få minutter er det perfekt timing på grunn av kampprogrammet. Vi må ha alle spillerne og ha kvalitet på banen. Jeg ser ikke noe negativt i det. De trenger tid, og vi håper å kunne gi dem det.

Klopp om planlegging gjennom tett kampprogram

– Det er normalt for oss i hver sesong. Det handler mye om analyse og video, ikke så mye trening. Men vi må alltid ha én økt for å forberede oss på neste motstander. Vi er vant til det. Dette er den normale rytmen. Så lenge det er normalt er det helt topp. Men hvis det forsvinner noen timer med restitusjon blir det verre. Vi trener ikke mye for tiden, vi bare forbereder. 

Klopp om nederlenderne i laget

– Tre gode spillere i ulik utvikling. Virgil har hatt en sensasjonell sesong og er i god form, vi håper det fortsetter. 

– Cody er en superviktig spiller. Var strålende mot Sheffield og veldig god mot Manchester United. Jeg plasserte ham på midtbanen, og han fikk ikke selvtillit av det. I angrep er han seg selv og på rett vei. 

– Ryan har vært viktig. Han har blitt skadet i feil øyeblikk og slitt litt med noen småskader. Utrolig talent, bra touch og bevegelser. Vi har en god midtbane, og han kommer til å få flere og flere minutter. Et stort talent som er på rett sted.

Klopp får spørsmål på italiensk om Gasperini, som har vært i Atalanta i åtte år og om å trene i Serie A

– Det er sjelden, det Gasperini har gjort i Atalanta og at jeg har vært her så lenge. 

– Du må forlate klubben på et bedre sted enn den var da du kom. Vi har forsøkt å skape en kultur og forståelse i klubben. Uavhengig av manageren. Jeg har ikke hørt om Gasperini vil dra. 

– Vi var i Bergamo under en av de verste periodene i Covid. Så jeg er glad for at vi får dra dit nå med et fullt stadion. 

– Serie A. Det eneste jeg kan om Italia er maten. Nå har jeg ingen planer om videre karriere som manager, men du får spørre meg om et år.

Klopp om Atalanta og hvordan laget har endret seg siden de sist møttes

– Noen viktige posisjoner har endret seg. Men manageren er der, og måten de spiller på er den samme. Men det er litt annerledes med nye spillere. Vi forventer en motstander som er veldig godt organisert. Det er fordel å spille borte først. Det blir spennende. Vi er heller ikke det samme laget som for tre og et halvt år siden. 

– Jeg har sett 1500 kamper de siste tre og et halvt årene og kan ikke si så mye konkret om hvordan Atalanta har endret seg, men det blir vanskelig.

Klopp om hva som gjør Liverpool så sterke på hjemmebane

– Forholdet mellom laget og supporterne, atmosfæren dreier seg om prestasjonen. Spiller du ikke bra, er ikke atmosfæren det beste. Hvis vi spiller bra og gir alt er de der og gir oss et push. Men vi må tilby noe, vi også. Det gjør vanligvis guttene. 

– Vi tar det ikke for gitt. Vi kjenner vårt ansvar i den «avtalen». Jeg vil gjerne se at vi kan ta det til et nytt nivå. Supporterne er optimistiske på vegne av laget. Så jeg ser frem til i morgen. Det er et fint sted å se fotballkamp.

Det var det

Det var alt fra Klopp og Elliott for i dag, takk for følget.