Har fått voldsom kampbelastning de siste ukene

Alexis Mac Allister og Virgil van Dijk har spilt hvert eneste minutt for Liverpool siden landslagspausen.

Alexis Mac Allister har vært en svært viktig spiller for Liverpool i debutsesongen, og er den av de som ble kjøpt i fjor sommer som har fått klart flest minutter i sin debutsesong. Spesielt den siste tiden har argentineren vært mye brukt, og det begynner å bli en stund siden han fikk hvile. 

I løpet av under tre uker har Mac Allister spilt 540 minutter, og det tilsvarer en hel 90-minutter omtrent hver tredje dag. Mac Allister spilte 90 minutter mot Brighton 31. mars, og fulte deretter opp med det samme mot Sheffield United 4. april, Manchester United 7. april, Atalanta 11. april, Crystal Palace 14. april og Atalanta igjen 18. april. 

– Det at Macca kom seg gjennom denne kampen, og måten han gjorde det på, er helt utrolig, sa manager Jürgen Klopp etter kampen. 

Mac Allister ble kåret til månedens Liverpool-spiller i mars og vil trolig være blant kandidatene i april. Han scoret ledermålet i hjemmeseieren over Sheffield United og er blant de som har kommet godkjent ut av den kollektive svikten som har fulgt etter den kampen. 

Men nå er spørsmålet om han kan orke enda flere 90-minuttere på rad. Tre kamper venter på seks dager for Liverpool, og Mac Allister, som i tillegg var på banen i to kamper for Argentina i USA i landslagspausen i mars, må nok hvile noe i løpet av den perioden. 

Van Dijk spiller aller mest

Totalt sett denne sesongen har Mac Allister to spillere foran seg på listen over de med flest minutter. Mannen som spiller klart mest er Virgil van Dijk, som har vært på banen i over 3500 minutter denne sesongen. I likhet med argentineren har han spilt samtlige kamper siden landslagspausen, der han attpåtil spilte to hele kamper for Nederland. I en alder av 32 år må man lure på om han også trenger litt hvile i en av kampene som venter. 

Luis Diaz har også spilt litt flere minutter enn Mac Allister denne sesongen, mens Joe Gomez, som sjelden er på listen over de som spiller mest, følger deretter. 

Minutter spilt 2023/24

I alle turneringer

Virgil van Dijk - 3533
Luis Diaz - 3136
Alexis Mac Allister - 3057
Joe Gomez - 2998
Darwin Nunez - 2859
Mohamed Salah - 2742
Dominik Szoboszlai - 2598
Cody Gakpo - 2598
Ibrahima Konaté - 2524
Caoimkin Kelleher - 2400

Ser vi på antall kamper er det Darwin Nunez og Cody Gakpo som har spilt flest, med hele 48, etterfulgt av Harvey Elliott med 47. De har imidlertid bare startet henholdsvis 32, 27 og 22 kamper. 

Det er de tre spillerne med flest minutter som har startet flest kamper denne sesongen. Og med kraftanstrengelsen som har vært de siste ukene kan de ikke klandres dersom de begynner å merke kjøret. 

Hvem som starter dagens kamp mot Fulham får vi vite klokken 16.30. 

Jojo-klubben har stabilisert seg i Premier League

Jojo-klubben har stabilisert seg i Premier League

Fulham-laget som «alltid» rykket ned fra Premier League har brutt den vonde trenden etter Marco Silvas inntog på Craven Cottage.

Innsikt 21.apr 11:12
Marco Silva kan plukke spillere fra en skadefri tropp

Marco Silva kan plukke spillere fra en skadefri tropp

Fulham er eneste Premier League-klubb som ikke har en eneste spiller ute med skade.

Nyheter 21.apr 09:36