– Mac Allister og Endo har kanskje spilt litt for mye de siste ukene

Jürgen Klopp fikk spørsmål om troppen hans er utmattet.

I de to siste kampene har det blitt veldig tydelig at de siste ukene har kostet. Wataru Endo ble byttet ut til pause etter en veldig svak førsteomgang mot Crystal Palace, og Alexis Mac Allister så heller ikke like pigg ut som han har gjort tidligere i vår.

– Jeg forstår spørsmålene som kommer, og ser den samme kampen som dere. Om Wataru og «Macca» nå har spilt litt for mye de siste ukene? Kanskje… De er de to mest brukte spillerne, og spesielt «Macca». De andre spillerne har kommet tilbake fra skade, svarte Jürgen Klopp på spørsmål om spillerne var slitne på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg vil si at Curtis Jones var veldig god i dag. Dominik Szoboszlai har kommet tilbake fra skade, og det er slike ting som rytme. Situasjonen Trent Alexander-Arnold har vært i var veldig bra, men jeg tror ikke at han kunne spilt 120 minutter, for å si det sånn. Andy Robertson har også kommet tilbake fra skade, sier Klopp.

Skadekrisen ble endelig synlig

Liverpool har håndtert spillerne som har vært ute på en imponerende god måte, og holdt koken oppe i tittelkampen. Men nå ser det ut som at en virkelig fikk kjenne kjøret.

– Det er alle disse faktorene som har gjort at et par spillere har vært nødt å spille mye, og noen spillere alltid har fått avbrudd, og det har vært situasjonen vår. Det er ikke så interessant nå om vi får svaret. Vi må bare sørge for at vi ikke tenker på hvor de kommer fra, om de har vært skadet eller ikke, vi må bare finne en måte som gjør at vi kan slå de motstanderne vi har foran oss, sier han.


– Vinner du, kan du som manager finne mange forklaringer. «Dette var bra, dette var bra», og når du taper, så er det ikke lett å finne disse tingene siden de ikke er like åpenbare. Men det handler ikke om å sette fingeren på det ene eller andre. Løsningen er alltid at vi må stå sammen på banen.

Mot Palace gikk det åpenbart ikke etter planen.

– Når vi har rytme og momentum i kampene så er det vanskelig for motstanderen, og de føler seg ikke bra. Vi føler oss mye bedre, og disse guttene kan virkelig spille fotball. I dag viste de i noen øyeblikk at de kunne gjøre det i en vanskelig situasjon, og det var bra, men det føles ikke bra likevel siden vi tapte kampen og vi hadde planlagt denne dagen helt annerledes. Men her er vi, og vi må håndtere det.

– Det føles skikkelig, skikkelig dritt

– Det føles skikkelig, skikkelig dritt

Jürgen Klopp var ikke i humør til å prøve å spinne dagens tap som noe positivt. Robertson tar opp sjansesløseriet.

Nyheter 14.apr 18:17
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

I juni kommer boka om 3189 dager med Jürgen Klopp. Bestill den nå!

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05