Vi følger pressekonferansen fra 14.30:– Vi vet hva denne kampen betyr for oss

Vi følger Jürgen Klopps pressekonferanse fra 14.30.

Du kan følge pressekonferansen i livevinduet under eller i videoen over.

Velkommen!

Jürgen Klopp møter pressen i forkant av Merseyside-derbyet kl. 14.30.

Det har ikke blitt meldt om noen skader eller problemer innad i Liverpool-troppen, så store deler av pressekonferansen vil nok handle om kampen på Goodison Park og den pågående tittelkampen.

Før midtukekampene ligger Liverpool på en andreplass med svakere målforskjell enn ledende Arsenal. Manchester City er ett poeng bak, med én kamp mindre spilt.

Viktig kamp for begge lag

– En superviktig kamp for oss, det er klart. Med de siste resultatene har Everton klart å ordne skikkelig opp (i bunnstriden). Men for oss er situasjonen klar: Det er alltid viktig (å vinne kampen), igjen, igjen og igjen. Vi vet hva denne kampen betyr (i tittelkampen og som enkeltkamp).

– Mitt første derby var vel i 2016, men det blir feil av meg å si at jeg forstod hele betydningen av dette oppgjøret da. Jeg visste hvor viktig det var for supporterne, men jeg kjente ikke på den følelsen da. Nå vet jeg hvordan det er, og min forståelse har utviklet seg de siste årene.

– Det er alltid vanskelige kamp, spesielt hos dem. På hjemmebane har vi hatt ganske gode resultater, og det er vel bare Carlo Ancelotti som har vunnet mot oss der? Men det er ikke viktig å se tilbake i fortiden. Nå skal vi gi alt i denne kampen.

Goodison Park

– Intenst er nøkkelordet. Goodison Park kan også skape en vanvittig atmosfære. 

– For Evertons del, hvis du spiller mot Liverpool, handler det om mye mer enn tre poeng. Det er slik alle ser på denne kampen.

– Vi vil aldri bli undervurdert når vi kommer dit. Det gjør denne kampen vanskeligere, men det er det samme når de kommer til Anfield.

– Det er noen gode historier, men de er ikke viktige før denne kampen.

Sparte spillere mot Fulham

– Vi får se hva vi gjør, for vi har en ny kamp mot West Ham bare noen dager senere. Det er ingenting som er bestemt enda (lagoppstilling).

– Økten vi skal ha i ettermiddag er den eneste skikkelige vi har før kampen, så vi tar beslutningene etter den, men vi ønsker å ha friske bein på banen igjen mot Everton.

– Dette er en intens uke for begge lag, så vi får se.

Skadeoppdatering

–Ja, dessverre. Diogo (Jota) scoret, men kjente en liten skade. Så kjente han den litt mer, så nå er han ute i to uker.

Sesongens målsetting

– Vi er Liverpool, vi vet at forrige sesong ikke var bra. Det var viktig å kvalifisere oss for Champions League igjen. Det var målet før sesongen.

– Det ser bra ut nå, men det er alt. Vi er her vi er, og vi vil vinne alle kamper. Slik var det også i runde 1, men det er selvfølgelig umulig.

– Alt var bedre enn noen kunne se for seg for et par uker siden, og vi har ikke spilt så svakt siden. Vi tapte mot Manchester United, selv om vi dominerte dem totalt.

– Så ble folk skeptisk. Alt handler om hvordan du kan få den riktige innstillingen til en periode eller kamp. Nå er jeg bare glad for responsen.

– Ja, vi vant mot Atalanta, selv om vi gikk ut. Men det virket som ingen brydde seg spesielt.

– Så var det Fulham. Jeg er veldig positiv, men jeg prøver alltid å være positiv. Det er den siste delen av sesongen. Dette handler ikke om å spille vår beste fotball, men vinne kamper. Det vet vi hvordan vi gjør. Nå skal vi bruke dagen på å forberede oss til det.

Tre mål mot Fulham

– Det fineste var vel på dødball? Vi tar det vi får. Du må også være litt heldig. Vi har produsert sjanser hele tiden, men fotball er slik at du trenger det lille ekstra også.

– Det viktigste er å komme seg i posisjonene, og så score. Vi er i en god flyt nå, og vi håper å fortsette det.

Merseyside-derby

– Atmosfæren er selvfølgelig helt spesiell. Jeg synes ikke det er så vanskelig å unngå å bli dratt med, og vi har klart det mot Manchester United og Newcastle. Der kan det også være lett å bli påvirket.

– Vi må være avslappet, selv om det er derby-feber.

Trent Alexander-Arnold

– Fantastisk spiller fra første dag. Enestående talent, som er blitt en verdensklassespiller. Det er spesielt å være manager på en slik reise.

– Trent har aldri hatt en annen trener, så det blir nok bra for ham å få litt nye fjes.

– Trent er Trent, Conor er Conor (Bradley). Han (Bradley) er også en av våre beste spillere, om noen misforstod meg sist. Det er perfekt å ha to så gode spillere i samme posisjon.

– Jeg har ingenting negativt å si om Trent og hans utvikling. Det er få klubber som har slike historier, en spiller som folk vil snakke om de neste 30-40 årene. 

Diogo Jotas skade

– Jeg kan ikke si så mye, for å være ærlig. Han kjente det litt i hoften, men han var i god form. Så startet han forrige kamp og hadde det fint, men så kjente han noe igjen da han scoret. Det er ikke en stor skade, men vi er kommet sent i sesongen.

– Det er åpenbart ikke en bra tid å få en skade på noen. Han er ikke tilgjengelig i morgen, men han er heldigvis tilbake om et par uker.

Overprestert

– Jeg lager ikke negative forventninger. Vi er Liverpool, og vi klarte ikke å kvalifisere oss for Champions League forrige sesong. Det viktigste da var å kjempe om topp 4 igjen.

– I Premier League er det 6-7 lag som gjør det. Det ville bli vanskelig. United og Chelsea forventet vi skulle være der, så handler oftest om å klare det først.

– Det er jobben vår. Nå er vi der, så må vi se oppover. Du må aldri glemme hvor du kommer fra, et sitat som passer fint uansett hva du snakker om. Vi hadde noe å tape plutselig, selv om vi hadde topp 4. Hva endret seg? Folk var kritiske. Vi har det ikke i våre egne hender nå, men vi kan ikke bli favoritter over natten og plutselig ha noe å tape. Det kan jeg ikke endre på, men jeg ser ikke slik på det.

Det var alt!

Everton - Liverpool sparkes i gang onsdag kl. 21.00, og sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.