Jürgen Klopps pressekonferanse før Fulham:– Vi hadde ikke vært i denne situasjonen uten dem

Jürgen Klopp har kommet med sin forhåndsinnspilte pressekonferanse før bortekampen mot Fulham.

Velkommen!

I kjent stil etter sene torsdagskamper, har Liverpool Football Club publisert en ferdiginnspilt pressekonferanse med Jürgen Klopp i forkant av bortekampen mot Fulham på søndag.

Liverpool-treneren får blant annet spørsmål om helgens motstander, tittelkampen i Premier League og troen på at det kan bli pokal på Anfield.

Å slå tilbake etter exiten i Europa League

Dessverre har vi hatt flere muligheter til å lære oss dette de siste årene. Det er har ikke vært en sesong hvor vi ikke har tenkt: «Vi burde ha vunnet den kampen». Det er en del av livet vårt, og vi må takle det.

– Det handler om hvor mange nedturer du får, men om hvordan du takler det. Den innstillingen må vi ha nå også. Det store problemet akkurat nå er ikke selve situasjonen.

– Vi vil finne en måte å snu dette til noe positivt, å se hvilke muligheter vi har foran oss. Men så møter vi også motstandere som har sine egne målsettinger, og kanskje mer tid til å forberede seg. Alle situasjoner er ulike.

– Dette er en konstant utfordring i fotballen, for vi spiller alltid mot en motstander. Vi må sørge for at vi blir den motstanderen (som er vond å møte) igjen, slik at ingen ønsker å møte oss. Vi har gjort det litt for enkelt i de tre siste kampene, og det må vi endre på.

Troen på at tittelkampen lever

– Det er åpenbart ikke i våre hender, men det handler ikke om det. Jeg tror vi har en kjempegod sjanse til å bli mestre om vi vinner alle kampene. Hvis ikke, så er det en god sjanse for de andre.

– Vi må kanskje bare vinne fem eller færre, vi aner ikke. Hvem ville trodd at Arsenal skulle tape mot Aston Villa? En dyktig og fotballfaglig person ville visst det.

– Vi skal møte dem også, og det er ikke en av bortekampene jeg gleder meg veldig til. Nå sitter alle og tenker: «OK, nå vil Manchester City vinne alle kampene sine». Ja, det skjer ganske ofte, men de har et tøft kampprogram, vanskelige motstandere og så videre. Vi tenker ikke på dem.

– Det handler mest av alt om hvordan vi skal vinne fotballkamper igjen. Vi har hatt en dårlig uke, både resultat- og prestasjonsmessig alle sammen, men vi har også hatt gode øyeblikk, skapt mange sjanser. Vi har bare ikke tatt vare på dem.

– Men det verste i fotball er å ikke skape. Da er det enklere å fikse opp og sette sjansene man får. Det er derfor fint å ha en fridag til å vurdere situasjonen nå, og bearbeide det skikkelig. Jeg er mer enn fornøyd med hvordan tilstanden er akkurat nå.

Erfaring i troppen

– Vi har vært i slike situasjoner tidligere og ikke vunnet. Vi tapte vel med ett poeng eller noe, så hva er erfaringen i det? Alt vi vet er hvordan vi skal komme oss dit (vi ønsker).

– Det er uansett bra å vite at laget er godt, at vi kan skape problemer for andre lag. Og hvis vi ikke er pefekte, må vi håndtere tilbakeslagene på best mulig måte. Det er det vi skal gjøre nå.

– Ja, vi har hatt en uke med tilbakeslag på tilbakeslag, med tre kamper vi ikke var veldig fornøyde med, men nå må vi snu det.

Å få tilbake Trent Alexander-Arnold og Diogo Jota

– Det hjelper mye. Vi trenger Trent Alexander-Arnold, det er åpenbart, men vi trenger han i sin beste form, og det er nå han må komme tilbake dit. Det handler ikke bare om ham, for det er ikke hans skyld at situasjonen er slik den er.

– Det samme gjelder for Diogo (Jota), for Robbo (Robertson), for Mo (Salah). Alle har vært ute med skader i lengre perioder enn tidligere. Dom (Szoboszlai) og Curtis (Jones) det samme.

– Det er veldig bra å ha dem tilbake, men det handler ikke om hvem som har på seg trøyen, men heller hvordan vi presterer. Vi må vinne en måte å hjelpe guttene på best mulig måte, å få dem tilbake på topp så raskt som mulig.

– Men ja, vi hadde ikke vært i denne situasjonen uten dem. Det er åpenbart. Vi har en sjanse (til tittelen) med dem. Sjansene våre har bare blitt større etter de har blitt klare igjen.

Å få spillerne tilbake i riktig rymte

– Det finnes ikke en perfekt måte å gjøre det på. Guttene må i stor grad klare det på egenhånd. Nå har vi skaden til Conor Bradley, så det betyr at én løsning på høyrebacken er borte.

– Det er bra at Trent (Alexander-Arnold) er tilbake, så nå vil han sannsynligvis finne en vei tilbake i topp slag. Slik er det alltid.

– Vi kan diskutere dette de neste fem dagene, men jeg har vært lenge i denne bransjen, så jeg vet at det ikke hjelper å fremskynde ting. Alt avhenger av øyeblikket det skjer.

– Jo bedre laget spiller, jo enklere er det å få spillerne tilbake i rytme. Hvis vi ikke er i god form, er det vanskeligere. De skal ikke snu dette på egenhånd. Guttene som har spilt, har bedre rytme, de må sette standarden, så får de som akkurat har kommet tilbake tilpasse seg og presse seg opp på et nytt nivå.

Møtet med Fulham

– De vant mot West Ham sist, så det hjelper dem nok mye. Jeg har tatt en kjapp titt på det, og de vant, selv om de hadde mindre ballbesittelse enn West Ham. Det er tydelig en litt annen tilnærming enn hva de vanligvis ønsker. Interessant.

– Marco (Silva) er en eksepsjonell manager må jeg si. Jeg har alltid likt ham. De har hatt en litt merkelig sesong, med oppturer og nedturer på løpende bånd. Men plutselig står de med fem seire på rad og du tenker «Hva skjedde nå?».

– Nå er de sannsynligvis inne i en mer solid periode igjen og hvis du ikke kan kjempe om Europa, bør du ikke være i nedrykkskampen. De kjempet litt om Europa tidligere, og kanskje de gjør det enda, men de vil ikke involverer seg i bunnen. Det er jeg helt sikker på.

– De trenger ikke å stresse med det, så vi får se (hva de kommer med). Vi må vise at vi ønsker denne seieren mer enn dem, selv om det er på deres hjemmebane. Det skal vi prøve å få til.

Det var alt!

Fulham - Liverpool sparkes i gang søndag kl. 17.30 og sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.

«Andreomgangen mot Atalanta er det som har skuffet meg aller mest de siste ukene»

Flatt batteri da det gjaldt som mest:«Andreomgangen mot Atalanta er det som har skuffet meg aller mest de siste ukene»

Av alt det skuffende som har skjedd de siste fire kampene, er andreomgangen mot Atalanta det som har skuffet meg mest.

Kommentar 19.apr 13:32
Den tafatte innsatsen i Europa kan bli helt avgjørende i tittelkampen

Den tafatte innsatsen i Europa kan bli helt avgjørende i tittelkampen

Premier League kan se langt etter den femte Champions League-plassen etter at fire engelske lag røk ut av Champions League og Europa League denne uken.

Nyheter 19.apr 10:35