– Resultatet er det samme, men prestasjonen var ikke på samme nivå

Jürgen Klopp håper å få til et siste comeback som Liverpool-manager.

Det var ingen overraskelse at Jürgen Klopp fikk spørsmål om mirakelet på Anfield, comebacket mot Barcelona i 2019, på pressekonferansen før møtet med Atalanta torsdag. Manageren fikk blant annet spørsmål om det er noen likheter mellom den situasjonen og den de nå står i. Også da lå Liverpool under 3-0 etter det første oppgjøret.

– Hva er likt? Resultatet er det samme, men prestasjonen var ikke på samme nivå. Vi spilte en strålende kamp og tapte 3-0 i Barcelona uten at noen skjønte hvordan det kunne skje. Vi skulle kanskje ikke tapt 3-0 mot Atalanta, men vi var ikke like gode som vi var mot Barcelona, sa Klopp. 

– I tillegg tapte vi hjemme i forrige uke og har bortekamp nå, noe som utgjør en enorm forskjell. Men det handler ikke om å sammenlikne de to oppgjørene. Vi er her for å forsøke å vinne en kamp, og så får vi se om det lar seg gjøre. De vant fortjent i forrige uke, og vi må levere en mye bedre prestasjon. Vi vil vinne kampen, og så får vi se hvor det kan ta oss. 

Har ikke planlagt talen

Klopp husker godt hva han sa til laget før returoppgjøret mot Barcelona, men har ikke planlagt hva som blir «team-talken» i kveld. 

– Jeg pleier ikke forberede sånne ting, i hvert fall ikke lenge i forveien. Men jeg husker at jeg før kampen mot Barcelona sa at hvis vi ikke klarer det, så skal vi ryke ut på en så fin måte som mulig. Sånn ser jeg på det denne gangen også. Men det viktigste er å vinne kampen, og da må vi spille bra.

Manageren tror ikke verken spillerne eller supporterne har gitt opp selv om det ser mørkt ut. 

– Rett etter kampen på Anfield tror jeg alle som var inne på stadion tenkte at det var over. Men en uke senere er det nok ingen som tenker det. Vi vet at vi kan være gode, men vet også at vi kan være ikke fullt så gode. Så vi får se hva vi får til ute på banen. 

– Mine ord til spillerne skal jeg ikke ta her på pressekonferansen foran hele verden. Det skal skje der, og hvis vi vinner kommer nok noen av spillerne til å fortelle hva jeg sa. Hvis vi taper er nok ingen interessert. 

Har klart det før

Alisson Becker var en viktig mann da Liverpool slo Barcelona i 2019. Han gjorde flere redninger da kampen stod og vippet før pause, og brasilianeren er opptatt av å ta med seg alle positive opplevelser til Stadio Atleti Azzurri d'Italia i kveld. 

– Vi har klart store ting før, og vi har sett mange eksempler i fotballhistorien på at lag har kommet tilbake fra vanskelige utgangspunkt. Vi må ha tro på oss selv, men faktum er at det er en vanskelig oppgave. De viste sin kvalitet i det første oppgjøret, men vi har et mål om å spille bedre som lag, og å unngå de samme feilene. 

Alisson har bare spilt én kamp i Europa League denne sesongen. Det var hjemme mot Union SG i gruppespillet. I kveld håper han å gjøre det samme som han gjorde i den kampen - nemlig å holde nullen. 

– Vi har vært solide defensivt de gangene vi har vunnet trofeer. Det krever noe av hele laget. Alle må forsvare seg sammen og kjempe for å vinne ballen tilbake, dekke rom, vinne dueller, blokkere skudd, stoppe innlegg og gjøre retninger. Det er laget som holder nullen, og det er ikke bare viktig her, men i resten av sesongen, sier han.

Liverpool har bare holdt nullen i fem kamper så langt i 2024. Mot Atalanta er det trolig nødvendig for å ha et håp om avansement. Kveldens kamp har avspark klokken 21.

Statistikken er ikke på Liverpools side før returoppgjøret

Statistikken er ikke på Liverpools side før returoppgjøret

Må gjøre noe de aldri har klart før.

Nyheter 17.apr 12:38
Brutal svikt i angrep - men Liverpool har også problemer andre veien

Brutal svikt i angrep - men Liverpool har også problemer andre veien

Liverpool bommer på sjansene, men sliter også defensivt.

Nyheter 15.apr 11:41