– Målforskjell? Nei, vi bryr oss bare om å vinne kampen

Hvem husker 3-3-kampen mot Crystal Palace i 2014?

Mange hadde nok et lite håp om at Luton eller Aston Villa, som besøkte henholdvis Arsenal og Manchester City onsdag kveld, kunne gi Liverpool litt drahjelp i kampen om ligagullet. Slik endte det ikke.

Mikel Artetas menn leverte en solid 2-0-seier mot Luton, mens de lyseblå fra Manchester til slutt vant 4-1 mot Unai Emery og Villa. Det betyr at Liverpool rett og slett er nødt til å vinne mot Sheffield United i kveld, samtidig som det hadde vært fint å gi en liten boost på målforskjellen.

Det var et av spørsmålene Jürgen Klopp måtte svare på under gårsdagens pressekonferanse. Tyskeren var svært lite interessert i å snakke noe annet enn en seier.

– Målforskjell? Nei, vi ønsker bare å vinne kampen. Jeg bryr meg ikke så mye om resultatet for øyeblikket. Sheffield (United) er kanskje inne i sin beste periode nå, og de har kanskje vært litt uheldig med resultatene tidligere, sa Liverpool-treneren.

Før kveldens kamp har Liverpool en målforskjell på +40. City har +38, mens Arsenal, i klar ledelse, står med +48. Det kan bli såpass jevnt i toppen ved slutten av sesongen at det kan spille en rolle, så en hjemmekamp mot tabelljumboen kan passe fint nå.

Grøss til fortiden

Når det begynner å bli snakk om målforskjell, er det alltid én spesiell kamp som kommer tilbake i minnet. 2013/14-sesongen, Crystal Palace på Selhurst Park midt i en annen tittelkamp.

TILBAKEBKLIKK: Luis Suarez var en slagen mann etter det knusende poengtapet mot Crystal Palace i 2014.

Det har blitt nærmere ti år siden kampen, men de fleste husker nok den svært godt fremdeles. Liverpool kjempet en intens kamp mot Manchester City og Chelsea om tittelen, og som i år, kunne målforskjellen bli helt avgjørende på slutten av sesongen.

Joe Allen ga de røde ledelsen før pause, før både 2-0 og 3-0 ble lagt på før timen var spilt, men Brendan Rodgers og Liverpool ønsket flere mål i den kampen.

Det endte på verst tenkelig vis. Damien Delaney satte inn reduseringen for hjemmelaget i det 79. minutt, før to raske scoringer fra Dwight Gayle sørget for at tittelkampen var så godt som over før den siste runden.

Den «tabben» har nok Jürgen Klopp fått med seg, og tyskeren er svært lite interessert i å gå på en lignende blemme som Rodgers gjorde da. Heldigvis ser det ut som Liverpool-treneren er fullt klar over hva som er målet i kveld, og det er først og fremst tre poeng.

Poengfangsten fra forrige sesong kan slås allerede i kveld – men er snittet godt nok til å ta seriegull?

Jürgen Klopp har gjort et skuffende Liverpool-mannskap til tittelutfordrere.

Innsikt Tor. 04.04. 11:58
Keeperduoen har snart spilt like mange kamper denne sesongen

Caoimhin Kelleher utligner Alisson om han starter kveldens kamp mot Sheffield United.