– Har ikke snakket med noen andre lag

Roberto De Zerbi ville ikke snakke om Liverpool-jobben etter den spennende kampen på Anfield.

Roberto De Zerbi var ikke langt unna å lage kvalm for Jürgen Klopps Liverpool for femte gang som Brighton-manager, men denne gangen måtte han gi tapt. Liverpool snudde kampen og vant 2-1 etter at Danny Welbeck hadde sendt gjestene i ledelsen etter bare et og et halvt minutt. 

– Jeg er fornøyd med prestasjonen. Vi spilte godt, men det er tøft mot Liverpool, som er et utrolig lag. De leder Premier League og kjemper også i Europa League. Men vi spilte godt me mange skadede spillere og kan være stolte over prestasjonen, sier De Zerbi. 

Italieneren måtte klare seg uten den giftige angrepstrioen Solly March, Joao Pedro og Kaoru Mitoma. I tillegg manglet Billy Gilmour og den tidligere Liverpool-veteranen James Milner på midtbanen. 

De Zerbi forklarer at han gjorde noen justeringer på taktikken i møte med Liverpool. 

– Vi kan ikke forsvare oss mann mot mann for Liverpool fordi vi har stor respekt for Nunez, Salah og Diaz. Så vi endret litt defensivt, men med ballen var vi modige og spilte med rett mentalitet. Så var det synd med resultatet. Vi kunne ha scoret de siste femten minuttene, men kan akseptere utfallet. 

Snakker ikke om ryktene

De Zerbi skal være en sterk kandidat til å ta over Liverpool-jobben etter Jürgen Klopp, men han ville ikke snakke om ryktene denne gangen heller. 

– Det er en ære å spille mot Liverpool og andre store lag i Premier League, men jeg tenker ikke på det. Jeg konsentrerer meg om Brighton og mine spillere, og har ikke snakket med noen andre lag, sier han.

Italieneren er under kontrakt med laget fra sørkysten frem til 2026, og har som mål å kvalifisere seg for spill i Europa for andre sesong på rad. Da må flesteparten av de ni resterende kampene vinnes. 

– For øyeblikket har vi for mange skader. Vi må få tilbake spillere som Pedro og Milner for å kjempe om Europa. Men så lenge det er en mulighet så skal vi gi det et forsøk.

– Den beste prestasjonen vi har hatt mot De Zerbis Brighton

– Den beste prestasjonen vi har hatt mot De Zerbis Brighton

Jürgen Klopp tok innersvingen på italieneren for første gang.

Nyheter 31.mar 20:37
Målløst mellom City og Arsenal. Liverpool topper Premier League med ni runder igjen

Målløst mellom City og Arsenal. Liverpool topper Premier League med ni runder igjen

Toppkampen på Etihad ble et eneste langt gjesp - med Liverpool som den store vinneren.

Nyheter 31.mar 19:31