Mannen som har ansvaret for opptrening og rehabilitering takker for seg etter sesongen

Andreas Schlumberger sin tid i Liverpool er snart forbi, skriver The Athletic.

Andreas Schlumberger, som har tittelen «head of recovery and performance» i Liverpools støtteapparat, er ferdig i klubben etter sesongen. Det melder James Pearce i The Athletic tirsdag. Tyskeren hadde i utgangspunktet kontrakt ut neste sesong, men i likhet med Jürgen Klopp takker han for seg før tiden. 

At Schlumberger forsvinner samtidig som Klopp er ingen overraskelse. Manageren var trolig svært delaktig i at landsmannen ble ansatt i desember 2020. De to har tidligere jobbet sammen i Dortmund. 

57-åringen, som har en fortid også i Bayern München, Borussia Mönchengladbach og Schalke, gikk inn i en nyopprettet rolle i Liverpools støtteapparat. Blant annet har Schlumberger hatt ansvar for rehabiliteringen for spillere som har kommet tilbake, og han har jobbet tett med sportsvitenskapsavdelingen i den forbindelse. 

Det er kanskje ikke helt tilfeldig at det de siste årene har tatt litt lenger tid å få spillere tilbake fra skade. I alle fall kan det føles som det har vært slik. Mye av jobben til Schlumberger går ut på å finne ut når det er helt trygt for spillere å komme tilbake i trening.

Les mer om Schlumberger i denne saken fra 2021:

Denne mannen kan være grunnen til at en rekke skader tar lenger tid enn først antatt

Denne mannen kan være grunnen til at en rekke skader tar lenger tid enn først antatt

Liverpools skadeprognoser har vært for optimistiske en rekke ganger denne sesongen. Det nyeste medlemmet av støtteapparatet kan være grunnen.

– Først og fremst må jeg si at klubben fra før var på et veldig høyt nivå når det gjelder dette. Men utfordringene er så store at å ha noen som meg i teamet er et forsøk på å forbedre ting, og for å få inn noen med et nytt perspektiv, sa han da han var ny i jobben. 

Klopp har omtalt Schlumberger som den beste i Tyskland når det kommer til rehabilitering og å få spillere til å prestere på høyest mulig nivå når de har returnert fra skade. Med tanke på hvordan skadene har hopet seg opp denne sesongen er det grunn til å tro at Schlumberger har hatt det travelt på jobb.

I tillegg til Schlumberger vil også Pep Lijnders, Peter Krawietz og Vitor Matos forsvinne fra støtteapparatet i sommer. The Athletic skriver at også Andreas Kornmayer, som har tittelen «head of fitness and conditioning», går en usikker fremtid i møte. 

Firedobbel gladnyhet fra Liverpools treningsfelt

Firedobbel gladnyhet fra Liverpools treningsfelt

Fire spillere er endelig tilbake i full trening.

Fire kamper har gitt fire poeng og fire mål fra 94 avslutninger. Én mann har manglet

Fire kamper har gitt fire poeng og fire mål fra 94 avslutninger. Én mann har manglet

Hvor hadde Liverpool vært med en skadefri Diogo Jota i storkampene?

Innsikt 08.apr 21:16