Tapte sitt første Merseyside-derby: – Ingen hadde trodd vi ville kjempe om tittelen før sesongen startet

Liverpool-kaptein Virgil van Dijk prøvde å sette de rødes situasjon i perspektiv etter 0-2 på Goodison Park.

Liverpools andre tap, og fjerde poengtap på fire seriekamper gjør situasjonen veldig enkel: De røde trenger et lite mirakel for å holde liv å titteldrømmen.

Etter 34 spilte kamper er Arsenal tre poeng foran med klart bedre målforskjell, mens Manchester City vil ta seg to poeng forbi med seier i kveld, samtidig som de lyseblå har én kamp til gode etter den.

En svært skuffet Virgil van Dijk forstod godt hva onsdagens resultat betyr for sesongen.

– Jeg tror ingen hadde trodd vi ville kjempe om tittelen før sesongen startet, men jeg bryr meg ikke om hva noen sier nå. Vi er her, og vi må rett og slett bare være bedre enn dette. I dag manglet vi viljen til å vinne duellene våre og selvsikkerheten foran mål, konkluderte Liverpool-kapteinen.

FRUSTRERT: Virgil van Dijk pådro seg et sjelden gult kort for munnbruk mot dommer Andy Madley.

FRUSTRERT: Virgil van Dijk pådro seg et sjelden gult kort for munnbruk mot dommer Andy Madley.

– Nå må vi reise oss

Everton så ut til å ønske det mer, noe som er svært spesielt med tanke på situasjonen Liverpool er i for øyeblikket. Nederlenderen var mest opptatt av hva som skjedde foran Jordan Pickfords mål etter kampslutt, og det er kanskje naturlig med tanke på sjansesløseriet han ble vitne til.

– I andre omgang prøvde vi å tvinge frem situasjoner som ikke var der, og jeg følte vi sendte inn for mange innlegg uten adresse. I første omgang burde vi kanskje ha scoret.

– Men til slutt var vi ikke gode nok. Vi kunne ikke la sesongen forsvinne ut i ingenting, så leverer vi dette, på lik linje med Crystal Palace-kampen. Vi må gjøre alt på en mye bedre måte, så vi har det veldig tøft nå, sa midtstopperen.

Selv om tittelen sannsynligvis er ute av rekkevidde nå, venter det en kamp mot West Ham på lørdag. Der vil kapteinen se store forbedringer.

– Vi burde ikke tapt, men det gjorde vi, så nå må vi reise oss og være klar for tidligkampen mot West Ham på lørdag. Det høres enkelt ut, men vi må starte med det grunnleggende: Vinne våre dueller og være med selvsikker foran mål.

– Vi tillot Everton å få akkurat den kampen de ønsket

– Vi tillot Everton å få akkurat den kampen de ønsket

En nedbrutt og svært skuffet Jürgen Klopp mente hans lag rett og slett ikke var gode nok på Goodison Park.

Nyheter 24.apr 23:59
Et nytt sjansesløseri sender Liverpool ut av tittelkampen

Et nytt sjansesløseri sender Liverpool ut av tittelkampen

Denne kampen har vi sett for mange ganger de siste ukene... Her er vår spillerbørs etter 0-2 mot Everton.

Kommentar 24.apr 22:59