– Vi må vinne resten av kampene for å ha en sjanse

Everton på Goodison Park og West Ham på London Stadium står på trappene for Diogo Jota og Liverpool.

Liverpool har forhåpentligvis lagt bak seg den tøffe perioden med tap mot Crystal Palace og exit i Europa League. De røde så ut som et helt annet lag mot Fulham forrige helg, og vant fullt fortjent 3-1 i London.

Det ga en etterlengtet trepoenger i toppen av Premier League, men kanskje aller viktigst av alt: Troen på at tittelkampen enda lever for Jürgen Klopps mannskap.

En av dem som sannsynligvis vil spille en helt avgjørende rolle i sesongavslutningen er Diogo Jota, som har vært ute med skade i store deler av 2024. Mot Fulham var han tilbake i scoringsform, for første gang siden Burnley-kampen den 10. februar.

– Målet (3-1) var viktig for meg og for laget. Det ga oss en trygghet og følelsen av at vi drepte kampen. Jeg ventet på sjansen gjennom hele kampen, og jeg visste at jeg ikke ville spille 90 minutter, så det var svært viktig at jeg tok vare på sjansen. Den følelsen ønsker jeg å ta med inn i neste kamp, sa portugiseren etter kampslutt.

GOD STEMNING: Etter to seriekamper uten seier, var det en lettet Liverpool-gjeng som omfavnet Jota etter 3-1-scoringen.

GOD STEMNING: Etter to seriekamper uten seier, var det en lettet Liverpool-gjeng som omfavnet Jota etter 3-1-scoringen.

– Vi spilte en ganske bra kamp, bortsett fra de siste 15 minuttene i første omgang. Da fikk de litt momentum og vi klarte ikke å kontrollere ballen, men ellers var vi gode. Vi holdt ballen unna dem, skapte sjanser og scoret mål, så det var mye positivt å ta med seg.

Avgjørende uke

Til uken skal Liverpool, i tillegg til Arsenal og Manchester City, spille to kamper i Premier League. De røde har to tøffe bortekamper mot Everton og West Ham. City har det samme mot Brighton og Nottingham Forest. Ukens kamper sparkes i gang med Arsenal - Chelsea i kveld, før Mikel Artetas menn har Tottenham på bortebane til helgen.

– Vi vet at samtlige av de gjenværende kampene må vinnes for at vi skal ha en sjanse. Denne uken er spesielt viktig, med kort tid til hvile og to bortekamper, sa Jota i forkant av Everton-kampen.

Med seier mot Nottingham Forest på søndag, er det et blått lag med litt lavere skuldre som venter på Goodison Park onsdag kveld. Det betyr nødvendigvis ikke at det vil bli enkelt å ta tre poeng.

– Vi har vunnet den første (av tre bortekamper). Nå venter Merseyside-derbyet, og vi har litt dårlig tid til å forberede oss, men vi skal gi alt for å fortsette starten på en god periode.

Everton - Liverpool sparkes i gang onsdag kl. 21.00, og sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.