12 spillere debuterte denne sesongen – 8 av dem var fra akademiet

Jürgen Klopp var absolutt ikke redd for å ta i bruk akademispillere i hans siste sesong som Liverpool-sjef, og det var mange unge røde som fikk guttedrømmen oppfylt gjennom en lang sesong. 

Hele tolv spillere fikk debuten sin for Liverpools førstelag, og selv om noen av dem selvsagt var storsigneringer fra sommervinduet så var det mange unge spillere fra de rødes akademi som også fikk sjansen. 

Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai, Wataru Endo og Ryan Gravenberch ble alle hentet inn i fjor sommer, så sånn sett var det ingen overraskelse at de fikk sine debuter for klubben, mer overraskende var det at Luke Chambers, Jayden Danns, James McConnell, Lewis Koumas, Mateusz Musialowski, Trey Nyoni, Jarell Quansah og Callum Scanlon fikk sine debuter. 

Den av disse talentene som kanskje har overrasket mest er Jarell Quansah. Han fikk sin debut da han kom inn etter 77 minutter i Liverpools 2-1-seier i Premier League mot Newcastle på St James' Park. Totalt fikk 21-åringen 33 kamper for de røde i alle turneringer denne sesongen, og han noterte seg også tre mål og tre målgivende pasninger.

Han imponerte kolossalt med modent og oppofrende forsvarspill, i tillegg til hvor rolig han var med ballen. Han gikk dermed fra å være ganske ukjent ved sesongstart til å bli en av verdens mest spennende stoppertalent, og kronet det hele med å bli inkludert i Englands foreløpige tropp til sommerens EM i Tyskland. 

ÅPENBARING: Jarell Quansah har nettopp lagt bak seg en utrolig god debut-sesong for Liverpool.

ÅPENBARING: Jarell Quansah har nettopp lagt bak seg en utrolig god debut-sesong for Liverpool.

Sto frem i skadekrise

Tre andre akademispillere fikk også sine debuter i løpet av høstsesongen. Luke Chambers, Callum Scanlon og James McConnell fikk alle tre muligheten i Europa League gjennom høsten. Alle tre fikk debutene sine i 5-1 seieren hjemme mot Toulouse, vhvor Chambers startet og McConnell og Scanlon kom inn. 

Spesielt McConnell imponerte tydeligvis Klopp for 19-åringen fikk mange flere muligheter til å vise seg frem på førstelaget gjennom sesongen. Unggutten fikk totalt ni kamper for de røde i 2023/24 og det var spesielt tidlig på våren at han fikk muligheten som følge av hardt kampprogram og skadekrise i Liverpools førstelagstropp i månedene som fulgte årsskifte. 

IMPONERTE KLOPP: James McConnell fikk vise seg frem flere ganger på midtbanen til de røde denne sesongen .

IMPONERTE KLOPP: James McConnell fikk vise seg frem flere ganger på midtbanen til de røde denne sesongen .

Mange av de andre debutantene fikk også sine muligheter som følge av skadekrisen. Jayden Danns fikk sin debut da han kom inn i 4-1 seieren i Premier League mot Luton i februar, mens Trey Nyoni og Lewis Koumas fikk sine debuter i FA-cup kampen mot Southampton, hvor de røde vant 3-0. Koumas noterte seg også for sin første scoring for klubben da han sendte de røde i ledelsen. Danns var også med og scoret sine to første mål for de røde.

Mateusz Musialowski fikk sin debut i mars da Liverpool valset over Sparta Praha 6-1 hjemme på Anfield i åttendedelsfinalen i Europa League. 

Det store høydepunktet for mange av disse var selvsagt Carabao Cup triumfen mot Chelsea på Wembley i februar. Liverpool manglet hele 11 førstelags spillere, med blant annet Mohamed Salah, Trent Aelxander-Arnold og Alisson ute, og de måtte dermed sette sin lit til en hel hau med unggutter fra akademiet. 

UNGGUTTENES DAG: Mange av Liverpool unggutter steppet opp og utførte en utrolig bragd mot Chelsea.

UNGGUTTENES DAG: Mange av Liverpool unggutter steppet opp og utførte en utrolig bragd mot Chelsea.

Danns, McConnell og Quansah kom alle inn og var med på å sikre en 1-0 seier etter ekstraomganger mot milliard-laget fra London. Nyoni og Koumas var også med i troppen men ble sittende på benken. I tillegg var også Conor Bradley og Bobby Clark svært delaktig i seieren, og ellers i sesongen, selv om de fikk sine debuter på tidligere tidspunkt. 

Alt i alt må det sies å ha vært en svært god sesong for Liverpools akademi, og Arne Slot har en hel hau av spennende talenter å velge blant når han tar over Liverpool til neste sesong. 

Van Dijk «bekreftet» hvor fremtiden ligger og hvem som blir Arne Slots assistent

Van Dijk «bekreftet» hvor fremtiden ligger og hvem som blir Arne Slots assistent

Virgil van Dijk røpte mye i et intervju med det nederlandske landslaget.

Nyheter 27.mai 23:14
Leeds’ playoff-tap kan være gode nyheter for Slot og Liverpool

Leeds’ playoff-tap kan være gode nyheter for Slot og Liverpool

Crysencio Summerville skal bort fra Championship-klubben i sommer, ifølge Rotterdam-avis.

Nyheter 27.mai 21:36