Fikk avslag fra Chelsea på grunn av størrelsen

Det var alt annet enn selvsagt at Harvey Elliott skulle bli en Premier League-spiller.

Det har alltid blitt sagt at Premier League-fotball ofte krever en vanvittig fysikk, spesielt om man skal bekle en posisjon i midtforsvaret eller på midtbanen. Den regelen har utvilsomt endret seg de siste årene, der små og tekniske spillere har dominert i større og større grad.

En av dem som faller innenfor den kategorien er Harvey Elliott, en spiller som sannsynligvis ikke ville blitt satset på i engelsk fotball for noen tiår siden. Slik er det heldigvis ikke i dag, selv om 21-åringen innrømmer at det ikke alltid har vært enkelt å få sjansen.

– Jeg var på prøvespill hos flere klubber da jeg var yngre. En av dem var Chelsea, men de ga meg aldri en sjanse fordi jeg var for liten (i størrelse). Da valgte jeg heller å spille med venner, som en søndagsliga, til meg var 11, 12 år, sier han i «The Reds Roundtable» med Cody Gakpo, Jürgen Klopp og Pep Lijnders.

– Jeg var så hos Fulham, som var et slags akademiopplegg, men jeg likte det ikke så godt. Da Fulham kontaktet faren min og sa: «Vil han komme på prøvespill?», ble jeg værende der til jeg var 16 år.

Den 28. juli 2019, snart fem år siden, ble han klar for Liverpool, og siden har han ikke sett seg tilbake. I en alder av 21 år står han nå med 117 kamper for de røde, et antall få andre har matchet tidligere. Michael Owen, Raheem Sterling og Robbie Fowler er de eneste spillerne som har klart det i yngre alder.

– Trodde jeg var ferdig

I det 25 minutter lange «intervjuet» med sine lagkamerater og trenere, snakker Elliott ut om en tid som var svært tøff for ham. På et tidspunkt var følelsen at han aldri ville bli en fotballspiller på høyt nivå.

– Jeg husker at jeg tenkisk sett var en av de beste i gruppen (i Chelsea), men jeg var for liten. Jeg husker enda følelsen jeg fikk i kroppen da den beskjeden kom. Å være en ung gutt og vite at du ikke vil få muligheten eller bli signert. Jeg trodde jeg var ferdig, og at jeg ikke kom til å ha en fotballkarriere.

Sjekk ut Elliott fantastiske langskudd mot Tottenham forrige helg:

21-åringen forteller videre at faren hans, Scott Elliott, begynte å trene ham på en spesiell måte, slik at problemet med Chelsea aldri ville dukke opp igjen.

– Den eneste tingen som kunne stoppe meg var fysikken, styrken, farten. Så gjennom en hel sommer sa faren min: «nå skal du bare løpe opp lange og bratte bakker».

– Jeg pleide også å en individuelle økter med Lukesha Morris (Tidligere sprinter). Hun tok meg med og lærte meg teknikker for å forbedre akselerasjonen min, sier han.

I likhet med spillere som Mohamed Salah og Kevin de Bruyne, som heller ikke fikk en sjanse hos Chelsea, har det heldigvis endt bra for Elliott.. På få år har 21-åringen blitt en svært habil Premier League-spiller, som ikke ser spesielt preget ut av sin høyde eller fysikk.

Yngste spillere med 100 LFC-kamper

1 - Michael Owen (19 år, 363 dager)

2 - Raheem Sterling (20 år, seks dager)

3 - Robbie Fowler (20 år, 167 dager)

4 - Harvey Elliott (20 år, 323 dager)

5 - Trent Alexander-Arnold (21 år, 26 dager)

6 - Phil Thompson (21 år, 53 dager)

7 - Alex Raisbeck (21 år, 73 dager)

8 - Jamie Redknapp (21 år, 105 dager)

9 - Ian Rush (21 år, 136 dager)

10 - Emlyn Hughes (21 år, 143 dager)

Kveldens motstander er svært nære en vanvittig bragd

Kveldens motstander er svært nære en vanvittig bragd

Jürgen Klopp og Liverpool spiller for æren på Villa Park i kveld. Det gjelder ikke for Unai Emery og Aston Villa.

Tapte på straffekonk etter ny superopphenting

Tapte på straffekonk etter ny superopphenting

Liverpools U21-lag gjorde en mesterlig opphenting, men måtte se seg slått i kvartfinalen på straffekonk.