Kveldens motstander er svært nære en vanvittig bragd

Jürgen Klopp og Liverpool spiller for æren på Villa Park i kveld. Det gjelder ikke for Unai Emery og Aston Villa.

I starten av april kjempet Liverpool om tittelen med Arsenal og Manchester City, men etter flere svake resultater, ble det tydelig at de røde rett og slett ikke var gode nok til å ta Premier League-tittelen denne sesongen.

Da ble forventningene skrudd ned til en kamp om topp 4, før tredjeplassen offisielt ble sikret forrige helg. Jürgen Klopp har altså klart å få de røde tilbake i de gode selskap etter en sesong i Europa League.

Det er alt annet enn en selvfølge, både for Liverpool og kveldens motstander Aston Villa. Med seier sikrer Birmingham-klubben seg sin første plassering blant topp 4 siden 1995/96-sesongen.

– Han har gjort en fantastisk jobb. Unai Emery er en av de beste vi har i denne bransjen. Uansett hvor han har vært, har han hatt suksess. Noen ganger har klubber ikke gitt ham tid, og hvis vi ser tilbake, hadde nok flere av dem tatt andre avgjørelser da, sier Klopp om sin kollega før kveldens kamp.

– Jeg har kjent ham i lang tid, og jeg mener jeg møtte ham for første gang da han var i Russland. Det er veldig lenge siden, men han har alltid hatt en klar idé.

Slik gikk det da lagene møttes på Anfield i september:

En vanvittig bragd

Unai Emery og Aston Villa er ikke sikret en plass i høstens Champions League riktig enda, men i og med at Tottenham er avhengig av seier mot Manchester City i den kommende midtuken, virker det nå svært sannsynlig.

Det vil isåfall bare være den sjette gangen siden årtusenskiftet at en klubb utenfor de originale «topp 6»-klubbene kvalifiserer seg. «Topp 6» er forøvrig Liverpool, Manchester City, Tottenham, Chelsea, Manchester United og Arsenal.

Leeds, Newcastle og Everton klarte det hver sin gang fra 2000 til 2005, før det skulle ta over ti år til neste gang. Fra 2015 til inneværende sesong har bare Leicester (2015/16), Newcastle (forrige sesong) og potensielt Aston Villa nå maktet å få det til.

– Vi vet alle hvor viktig det er for en klubb å kvalifisere seg for Champions League, og hvor vanskelig det er å gjøre det. Nå ser det veldig sannsynlig ut at Emery vil få det til, og det er ingenting annet enn eksepsjonelt. Det finnes ingen andre ord for det, sier Klopp.

Vi får selvfølgelig håpe at spanjolen og hans lag må vente til neste helg med å juble for en sikret Champions League-plass, for i kveld handler alt om å gi en seier til det som blir Klopps siste bortekamp som Liverpool-manager.

Aston Villa - Liverpool sparkes i gang kl 21.00, og sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.

Champions League-plass for klubber utenfor «topp 6»

2023/24: Aston Villa (Unai Emery)*

2022/23: Newcastle (Eddie Howe)

2015/16: Leicester (Claudio Ranieri)

2004/05: Everton (David Moyes)

2001/02: Newcastle (Bobby Robson)

2000/01: Leeds (David O'Leary)

93,7% av plassene har endt hos «Topp 6»-klubbene (90 av 96)

*Aston Villa er ikke sikret Champions League enda

Tapte på straffekonk etter ny superopphenting

Tapte på straffekonk etter ny superopphenting

Liverpools U21-lag gjorde en mesterlig opphenting, men måtte se seg slått i kvartfinalen på straffekonk.

Nå er det definitivt på tide å drite i Jürgen Klopps ønsker

Nå er det definitivt på tide å drite i Jürgen Klopps ønsker

Hvor ofte får man egentlig mulighet til å si farvel på denne måten?

Kommentar 12.mai 20:49