Villa sliter med skader, men flere kan returnere mot Liverpool

Aston Villa er ute av form og sliter med skader før møtet med Liverpool.

Få hadde trodd at Aston Villa skulle være så godt som klare for Champions League-fotball neste sesong med to kamper igjen å spille. Unai Emerys lag har overprestert og er nummer fire når Liverpool kommer på besøk. Sannsynligvis trenger de ikke flere poeng for å beholde fjerdeplassen, og det passer dem godt. 

Hardkjøret ser nemlig ut til å ha kostet for Birmingham-klubben, som den siste tiden har slitt med formen. Drømmen om en finale i Europa ble knust da de tapte hele 6-2 sammenlagt mot Olympiakos i semifinalen i Conference League. I serien har de ett poeng på sine to siste kamper. 

I tillegg har skadene hopet seg opp som følge av det tette kampprogrammet. Boubacar Kamara, Jacob Ramsey og Emi Buendia har manglet på midtbanen en god stund, og de er ute resten av sesongen. Det samme er midtstopper Tyrone Mings, som røk korsbåndet allerede i seriepremieren. 

I bortekampen mot Olympiakos torsdag manglet Emery hele åtte spillere da Youri Tielemans, Alex Moreno og Nicolo Zaniolo var ute i tillegg til de langtidsskadde. De tre kan rekke møtet med Liverpool på mandag, opplyste den spanske manageren som slo Jürgen Klopp i Europa League-finalen med Sevilla for åtte år siden. Morgan Rogers stod også over, og det har ikke kommet noe nytt om hans hamstringskade. 

Villa har bygd en sterk og stor stall og har fremdeles viktige spillere som Ollie Watkins, John McGinn, Leon Bailey, Douglas Luiz og Moussa Diaby tilgjengelig, men formen i det siste kan tyde på at spillerne begynner å gå tom for krefter på tampen av sesongen. 

Liverpool må klare seg uten Joel Matip, Thiago Alcantara og Ben Doak. I tillegg kan det virke som kampen kommer for tidlig for Diogo Jota, mens det er et lite spørsmål rundt Andy Robertson etter at han ikke dukket opp på fredagens treningsbilder. 

De røde vant det motsatte oppgjøret 3-0 på Anfield tilbake i september. Da scoret Dominik Szoboszlai og Mohamed Salah i tillegg til et selvmål fra Matty Cash. 

Robbo og Jota manglet da Elliott prøvde seg i mål

Treningsbilder: Robbo og Jota manglet da Elliott prøvde seg i mål

Her er fem ting vi bemerket oss fra dagens treningsbilder.

FSGs neste oppkjøp kan være rett rundt hjørnet

FSGs neste oppkjøp kan være rett rundt hjørnet

Fenway Sports Group vil sikre seg en ny fotballklubb.