Bekrefter at han er skadefri og klar til EM-åpningen

Andy Robertson er med når skottene skal forsøke å påføre vertsnasjon Tyskland en smell i EM-åpningen.

Både Liverpool- og Skottland-supporterne fryktet det verste da Andy Robertson ga seg som følge av en kjenning på mandagens trening med landslaget, men heldigvis kom det raskt beskjed om at det ikke dreide seg om noe alvorlig. 

Torsdag bekrefter landslagskapteinen at han er klar til dyst når Skottland møter vertsnasjon Tyskland til den første kampen i EM 2024 fredag kveld. Kampen blir spilt på Allianz Arena i München og har avspark klokken 21. I Norge kan du se kampen på TV 2 Direkte eller TV 2 Play. 

– Vi fryktet at det var en liten skade, så jeg valgte å stå av resten av treningen. Jeg har hatt en liten ankelskade helt siden mars, og vi ville ikke gjøre det verre, sier Robertson i møte med pressen torsdag. 

Laget som danket ut Norge i kvalifiseringen og slo Spania på veien mot EM håper å gjøre det bedre enn sist de var med, i 2021. Da endte det med exit i gruppespillet etter to tap og én uavgjort. Nå håper Robertson at erfaringen fra tre år siden vil hjelpe skottene i årets mesterskap. 

Tøff gruppe

– Vi har ventet lenge på denne kampen. Nå er vi bare én dag unna, og vi skal være klare når avspark går, sier Robertson. 

Han sier oppladningen har vært god og at han er spent på hva Skottland kan få til. Mot Tyskland er de kraftige underdogs, men møtene med Sveits og Dominik Szoboszlais Ungarn kan gi større muligheter for poeng. 

– Vi vet hvor fort en turnering kan fly unna, men vi har ikke noe stort forventningspress på oss. Det eneste vi må sørge for er å gi alt. Vi er i en vrien gruppe og ser frem til utfordringen. Jeg tror vi kan skape historie, sier Robertson. 

Dette blir venstrebackens andre store mesterskap. Forrige EM var det første store mesterskapet Skottland kom til på over 20 år. 

Det skotske landslaget ledes av Steve Clarke, som jobbet som assistent i Liverpool FC da Kenny Dalglish var manager i 2011 og 2012. 

Bekreftet: Liverpool sender ti (eller elleve) spillere til EM

Bekreftet: Liverpool sender ti (eller elleve) spillere til EM

Ti spillere, syv nasjoner og drøssevis med kamper. Hvem håper du vinner EM av de rødes spillere?

Conor Bradley herjet og scoret to ganger for Nord Irland

Vi følger landskampene i sommer:Conor Bradley herjet og scoret to ganger for Nord Irland

Privatlandskamper, VM-kvalifisering, EM og Copa America står på menyen for Liverpool-spillerne i juni.

Innsikt 10.jun 23:01