Bekrefter nytt utlån

Liverpool FC bekrefter at Calvin Ramsay skal spille i League One neste sesong.

En kunne mistenke at de fleste hadde tatt ferie i Liverpool FC nå, med så lite som skjer, men så kom det plutselig en nyhet.

Klubben bekrefter at Calvin Ramsay er lånt ut, og skal spille League One-fotball for Wigan Athletic den kommende sesongen.

Høyrebacken skal tilbringe hele 2024/25-sesongen på Brick Community Stadium. Wigan ble nummer 12 i denne sesong, og hadde Luke Chambers på lån fra Liverpool i siste halvdel av sesongen.

Trolig er det grunnen til at valget har falt på Wigan, som nå ledes av deres tidligere angriper Shaun Maloney. Chambers hadde et veldig vellykket utlån. Forrige sesong ble Ramsay lånt ut til Bolton Wanderers i samme divisjon. Da falt valget på Bolton, etter at Conor Bradley hadde et veldig godt lån der sesongen før.

Har gitt sitt første intervju

Hovedpersonen selv har forklart hvorfor han valgte Wigan.

– Jeg er veldig fornøyd. Det skjedde raskt, og jeg møtte manageren for to uker siden. Vi hadde en veldig god samtale, og det var umiddelbart god kjemi. Jeg er veldig spent før starten på sesongen, sier Ramsay til Wigans offisielle nettsider.

– Da jeg kjørte til treningsfeltet kjente jeg på en ekte begeistring. Jeg er sulten, ønsker å komme i gang, og vise alle hva jeg kan. Det er en god mulighet i en god klubb, og jeg er klar.

Maloney var også fornøyd med å få en ny spiller på plass.

– Jeg er glad for at Calvin har kommet til oss på et sesonglangt lån. Han er en spiller som er høyt verdsatt, som allerede har spilt for landslaget sitt, og fått erfaring i skotske Premiership og English Football League. Calvin har en glimrende profil, som vil gi oss aggressivitet og offensivt talent både fra høyre- og venstresiden av forsvaret.

– Calvin er ekstremt motivert for å hjelpe oss å ha suksess, og vil komme hit på første dag av pre-season. Jeg ser frem til å jobbe med Calvin, og hjelpe ham med å finne seg til rette så snart som mulig.

Sportsdirektør Gregor Rioch takker Liverpool.

– Jeg vil takke Liverpool Football Club igjen for å få i stand overgangen, og vi gleder oss til å se hvordan Calvin utvikler seg i tiden han skal være med oss.

Har slitt

Ramsays låneopphold i Bolton og League One vært et aldri så lite mareritt. Skotten var på utlån til Preston i fjor høst, men slet med både skader og lite spilletid.

Det endte med at Jürgen Klopp og Liverpool hentet høyrebacken tilbake i januarvinduet for å finne en nytt klubb, som skulle gi ham mer spilletid. Slik ble det ikke.

Etter at lånet ble bekreftet den 29. januar, var Ramsay bare vært på banen i fire kamper, og spilte totalt 130 minutter. Den siste kampen kom mot Charlton den 17. februar. Han satt også på benken få dager senere, men siden har ingen sett noe til ham.

Ramsay ble blant kåret til årets unge spiller i skotsk Premiership før overgangen til Liverpool, og var strålende i Aberdeen før skader har gjort at ting har stoppet opp for ham. Han fyller 21 år i slutten av juli.

Over 3000 solgte bøker! Kjøp den nå du også

«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»Over 3000 solgte bøker! Kjøp den nå du også

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05
Når skal han snakke?

Når skal han snakke?

Arne Slot har nå vært Liverpools hovedtrener i fem dager. Fortsatt har vi ikke hørt fra ham.

Kommentar Ons. 05.06. 20:46