Bellingham reddet England fra skandale med verdensklassescoring

England hadde en fot på flyet på vei hjem til London, men Jude Bellingham dro frem en verdensklassescoring i siste minutt og sikret dermed ekstraomganger for England. 

England - Slovakia 2-1(0-1)

Gareth Southgates menn var massive favoritter inn mot åttendelsfinalen mot Slovakia, men de leverte nok en fryktelig svak kamp, og det måtte en brassescoring fra Real Madrid-stjernen til for at engelskmennene kom seg til ekstraomganger med et nødskrik. 

Det vanvittige dramaet stoppet ikke der for 30 sekunder inn i ekstraomgangene satt også ledermålet, når Kane kom seg løs inni boksen og headet inn 2-1 til Three Lions.

Derfra og ut ble det en forsvarskamp for engelskmennene som dro i land en seier som ble så ekstremt mye vanskeligere enn mange hadde trodd.

Men tross alt kom de seg videre til kvartfinalen i årets EM, hvor de vil møte et Sveits-lag som imponerte stort ved å vinne fortjent 2-0 mot Englands overmenn fra EM i 2021, og regjerende europamesterne fra Italia.

Se scoringen til Bellingham og resten av høydepunktene nedenfor.

Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez ble sittende på benken gjennom hele kampen og der kan de nok fort komme til å bli sittende ut mesterskapet. Trent ble ikke engang kastet innpå for å få litt mer offensiv kraft i sluttminuttene av ordiner tid så det blir vanskelig å forestille seg at han får tillit når det drar seg til enda mer i Tyskland. 

Gomez på sin side ble sittende på benken fra start selv om Trippier var småskadet, og Southgate valgte heller å stole på høyrekanten Bukayo Saka, og 10eren Eberchi Eze, til å bekle venstre siden av forsvaret når Trippier måtte ut. 

REDNINGSMANN: Jude Bellingham reddet engelskmennene fra å gå på et et ekstremt ydmykende tap mot Slovakia.

REDNINGSMANN: Jude Bellingham reddet engelskmennene fra å gå på et et ekstremt ydmykende tap mot Slovakia.

Lå klare på slaktebenken 

Engelskmennene kom tidlig under mot et slovakisk lag som kom ut med mye mer energi og vilje enn verdensstjernene fra England.

Det var Slovakias store spiller dette mesterskapet Ivan Schranz som sendte underdogene i føringen etter rot og kaos bak i forsvaret til England. Først gikk John Stones og Marc Guehi i samme duell, før Kyle Walker sto fem meter bak linja og spilte Schranz onside. 

Slavia Praha spissen scoret dermed sitt tredje mål i mesterskapet og deler dermed toppen av toppscorerlisten med Tysklands Jamal Musiala og Georgias Georges Mikautadze.

SYKE SCENER: Ivan Schranz sjokkerte England og sendte Slovakia i føringen etter 25 minutter.

SYKE SCENER: Ivan Schranz sjokkerte England og sendte Slovakia i føringen etter 25 minutter.

Det var første gang Southgates-lag lå under i sommerens mesterskap og de så helt hjelpeløse og ideløse ut til tider. De skapte ingenting resten av førsteomgangen og til pause ble de buet av banen av de oppmøtte engelske-supporterne. 

De som hadde trodd at Gareth Southgate skulle gi en gripende tale som brakte energi og giv inn i det engelske laget etter pause ble nok fryktelig skuffet, for de kom ut i andreomgang og fortsatte å levere det absolutte bunnivå av hva de kapable til.

Det tok over 80 minutter før de noterte seg for en god mulighet, når Declan Rice banket ballen i stolpen og Harry Kane bommet på returen. 

På tross av den helt horrible prestasjonen på banen forholdt Southgate seg helt rolig på sidelinjen og eneste endringene han gjorde før det gjenstod 10 minutter var å sette innpå Cole Palmer for en skadet Trippier. 

Det så ut til å gå mot totalslakt i hjemlig media, men så dukket Bellingham opp med en scoring for historiebøkene. Marc Guehi forlenget et innkast inn i boksen og der kastet Bellingham seg rundt og banket ballen i mål på brasse. 

Det var også Englands første skudd på mål i hele kampen fram til da. 

Det andre skuddet England fikk på mål kom når Harry Kane la på til 2-1 tidlig i ekstraomgangene, og dermed klarte engelskmennene, på tross av nok en utrolig svak kamp, å komme seg videre til neste runde. 

England spiller kvartfinale mot Sveits neste lørdag, 6. juli, klokken 18:00. 

Pep vant sin første kamp for sin nye klubb

Pep vant sin første kamp for sin nye klubb

Pep Lijnders har ledet sin første kamp som hovedtrener for RB Salzburg, og vant kampen med en filosofi og spillestil som er velkjent for røde supportere.

Nyheter 30.jun 16:40
Tidligere Slot-elev svarer på Liverpool-ryktene

Tidligere Slot-elev svarer på Liverpool-ryktene

Den tidligere Arne Slot-eleven Igor Paixao har svart på spørsmål om ryktene som har linket han til et gjensyn med sin gamle trener.

Nyheter 30.jun 14:25