Pep vant sin første kamp for sin nye klubb

Pep Lijnders har ledet sin første kamp som hovedtrener for RB Salzburg, og vant kampen med en filosofi og spillestil som er velkjent for røde supportere.

Pep Lijnders har dratt ut på egenhånd etter flere sesonger med suksess som Jürgen Klopps assistent i Liverpool, og nå har han også ledet sin første kamp som hovedtrener for sin nye klubb.

Lijnders var en av flere i Klopps støtteapparat som valgt å bli med tyskeren ut portene på Anfield, og Vitor Matos og Andreas Kornmayer ble også med som en del av hans nye støtteapparat i Salzburg.

Trioen har allerede begynt arbeidet i sin nye klubb og er for tiden på treningsleir i Saalfelden i Østerrike, hvor de skal spille en rekke treningskamper, hvorav den første fant sted på lørdag mot det tyske tredjedivisjons-laget SpVgg Unterhaching.

Salzburg har startet sin pre-season allerede ettersom sesongen deres starter fjorten dager tidligere enn Premier League.

Som vi ofte så under Jügen Klopp, valgte Lijnders å bruke to forskjellige ellevere i hver omgang. Salzburg ledet 2-0 til pause og vant til slutt 3-0 mot det tyske laget.

Likheter i spillestil

41-åringen sendte laget sitt ut i en 4-3-3-formasjon, og det var tydelig at han har tatt med seg en lignende spillestil fra Liverpool hvor ballbesittelse og intensitet står sterkt.

Etter seieren snakket Lijnders med Salzburgs offisielle nettsted.

– Vi ønsket å stenge motstanderne tilbake på egen banehalvdel, presse dem og vise intensiteten vår.

– Vi har lagt mye press på mange av spillerne i disse temperaturene og etter en veldig hard treningsuke. Vi må fortsatt finne veien videre, men vi hadde god energi, bra tempo og godt kroppsspråk.

– Det er holdningen vi ønsker å dominere kamper med.

Høydepunktene fra kampen kan du se nedenfor.

Salzburg var selvsagt store favoritter mot et lag fra ned i divisjonene i Tyskland, men Lijnders fikk nok positive svar som han kan ta med seg videre inn i sin første sesong som hovedtrener.

Mange Liverpool-fans vil nok følge karrieren til Pep med interesse, for man vet aldri, kanskje er han tilbake på Anfield en gang i fremtiden.

Tidligere Slot-elev svarer på Liverpool-ryktene

Tidligere Slot-elev svarer på Liverpool-ryktene

Den tidligere Arne Slot-eleven Igor Paixao har svart på spørsmål om ryktene som har linket han til et gjensyn med sin gamle trener.

Nyheter 30.jun 14:25
Skader kan gi Gomez sine første EM-minutter

Skader kan gi Gomez sine første EM-minutter

Joe Gomez har så langt ikke fått noen mulighet til å vise seg frem av Gareth Southgate i sommerens EM i Tyskland, men kan det endre seg i kveld?

Nyheter 30.jun 12:20