Det kan bli en stund til vi får høre fra Arne Slot

The Athletic-journalist James Pearce forventer lite aktivitet fra nederlenderen i juni.

Det begynner å nærme seg en uke siden Arne Slot ble offisielt presentert som Liverpools nye hovedtrener. I motsetning til andre signeringer, har intervjuer og reaksjoner ventet på seg.

Onsdag ettermiddag spurte Arild Skjæveland i Liverpool.no om når vi faktisk vil få høre fra nederlenderen i en kommentar. Ifølge James Pearce i The Athletic kan det bli en stund til enda.

I en spørsmål og svar-runde fikk Liverpool-journalisten spørsmål om hvorfor vi ikke har hørt noe fra vår nye sjef.

«Det har alltid vært planlagt at presentasjonen av Slit vil skje nærmere starten av pre-season enn tidlig i juni. Jeg gleder meg også til å høre om planene hans, men per nå har han ingen spillere å jobbe med den neste måneden. Etter en lang sesong i Feyenoord, er jeg sikker på at han ønske å nyte litt tid med familien før han tar fatt på sin største utfordring i livet», skriver Pearce.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MESTERSKAP: Virgil van Dijk og store deler av Liverpool-troppen er opptatt med EM og Copa America den neste måneden.

MESTERSKAP: Virgil van Dijk og store deler av Liverpool-troppen er opptatt med EM og Copa America den neste måneden.

The Athletic-journalisten skriver videre at Liverpool FC samtidig ønsket å vise respekt for Jürgen Klopp etter nærmere ni år i klubben. Det er også en av grunnene til at presentasjonen lar vente på seg.

«Det er selvfølgelig store forskjeller fra oktober 2015 da Klopp kom til klubben, men han skulle på det tidspunktet rett inn i jobben siden var midt i sesongen. Slot må uansett vente en stund på å møte sine nye spillere».

Overgangsmarkedet

Med inntogene til Michael Edwards (FSGs fjes i Liverpool), Richard Hughes (sportsdirektør) og flere andre nye fjes vil struktureren i klubben, blant annet på overgangsmarkedet, endre seg inn mot sommeren.

Tidligere var det Jürgen Klopp, sammen med Mike Gordon og Michael Edwards som var hovedpersonene bak kjøp og salg. Slik forklarer Pearce hvordan fremtiden ser ut i klubben:

«Tilnærmingen er at det skal bygges på samarbeid - slik som tidligere har tjent Liverpool godt. Nå vil hovedpersonene være Edwards, Richard Hughes og Arne Slot. De vil også få innspill fra Dave Fallows og Barry Hunter (sjefsspeidere), i tillegg til Will Spearman (sjef for det analytiske teamet)».

Diskusjonene rundt forskjellene på «hovedtrener» (Arne Slot) og «manager» (Jürgen Klopp) har pågått helt siden ansettelsen av førstnevnte. Endringene er ikke så store som det kanskje ble fremstilt som.

«Ingen spillere vil bli signert med mindre Slot gir grønt lys. På samme måte vil ikke hovedtreneren ha frie tøyler til å gjøre hva han vil på markedet. Overganger vil i hovedsak handle om kontinuitet, og at spilleren passer en bestemt stil og profil», avslutter Pearce.

Overgangsmarkedet i Premier League åpner den 14. juni.

Hvorfor ser vi en helt annen versjon av Darwin Nunez på landslaget?

Hvorfor ser vi en helt annen versjon av Darwin Nunez på landslaget?

Liverpool-spissen leverer helt vanvittige tall i landslagstrøyen.

Nyheter Tor. 06.06. 11:57
Paul Joyce: Liverpool-duo får ikke plass i EM-troppen

Paul Joyce: Liverpool-duo får ikke plass i EM-troppen

Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez ser ut til å bli Liverpools representanter i Gareth Southgates England-tropp.

Nyheter Tor. 06.06. 10:00