Paul Joyce: Liverpool-duo får ikke plass i EM-troppen

Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez ser ut til å bli Liverpools representanter i Gareth Southgates England-tropp.

Mange ble svært overrasket da Liverpool-duoen Curtis Jones og Jarell Quansah ble tatt med i sin første landslagstropp i forkant av EM i Tyskland.

Sjansene for at duoen ville være med i sitt første mesterskap på seniornivå var utvilsomt tilstede, men nå tyder mye på at de ikke blir med videre når Gareth Southgate skal kutte troppen fra 34 spillere til 26.

Velinformerte Paul Joyce i The Times skriver nemlig at de to Liverpool-spillerne har fått beskjed om at det ikke blir Europamesterskap på dem i sommer. Ingen av dem fikk spilletid i 3-0-seieren over Bosnia mandag.

James Maddison, som heller ikke ser ut til å bli med, har allerede forlatt Englands tropp i forkant av treningskampen mot Island i morgen kveld. Vi får se om det samme gjelder de resterende spillerne som ikke er tatt ut.

Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold, som også er i troppen, blir ikke nevnt, så det kan tyde på at begge to er med i den endelige troppen til Southgate. Det er utvilsomt fortjent etter solide sesonger i Liverpool-drakten.

Bra for Liverpool

Quansah og Jones er sikkert ikke enig i det, men for Liverpools del er det i realiteten gode nyheter at ingen av dem blir med til Tyskland. Det betyr at duoen sannsynligvis vil være tilbake til pre-season i starten av juli.

Mesterskapet i Tyskland spilles for øvrig fra 14. juni til 14. juli, noe som betyr at mange spillere vil gå glipp av viktige dager og uker (om landslaget når langt).

Tidligere i uken skrev vi blant annet om at så mange som 19 av 30 spillere i Liverpools førstelagstropp stod i fare for å ikke rekke starten med Arne Slot. Nå er det tallet nede i 16 etter at Jones, Quansah og Ben Doak (Skottland) ser ut til å være utelatt fra landslagsspill denne sommeren.

Samtidig forventes det ikke at flere av de rødes spillere ikke blir tatt ut. De resterende (både i EM og i Copa America) hadde langt sikrere plasser på lagene sine, så det vil være mye mer overraskende om en av dem ikke blir med.

Potensielle Liverpool-spillere i mesterskap i sommer

Argentina: Alexis Mac Allister

Brasil: Alisson

Colombia: Luis Diaz

Egypt: Mohamed Salah

England: Joe Gomez, Jarell Quansah (?), Curtis Jones (?), Trent Alexander-Arnold

Frankrike: Ibrahima Konate

Japan: Wataru Endo

Nederland: Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch, Cody Gakpo

Portugal: Diogo Jota

Skottland: Andy Robertson

Tsjekkia: Vitezslav Jaros

Ungarn: Dominik Szoboszlai

Uruguay: Darwin Nunez

Ikke tatt ut/skal ikke spille mesterskap: Caoimhin Kelleher, Rhys Williams, Nathan Phillips, Sepp van den Berg, Kostas Tsimikas, Conor Bradley, Calvin Ramsay, Stefan Bajcetic, Bobby Clark, Harvey Elliott, Fabio Carvalho, Ben Doak.

Når skal han snakke?

Når skal han snakke?

Arne Slot har nå vært Liverpools hovedtrener i fem dager. Fortsatt har vi ikke hørt fra ham.

Kommentar Ons. 05.06. 20:46
Bekrefter nytt utlån

Bekrefter nytt utlån

Liverpool FC bekrefter at Calvin Ramsay skal spille i League One neste sesong.

Nyheter Ons. 05.06. 21:05