Liverpool en av få klubber som Kimmich vil vurdere

Kun fem destinasjoner skal være aktuelle om Joshua Kimmich reiser fra Bayern.

Den tyske stjerna Joshua Kimmich er fortsatt kun 29 år, og med en slik spillerintelligens er det fornuftig å anta at det er mange år igjen på topp.

Hvor disse årene vil være er noe uavklart for spilleren som gikk fra RB Leipzig til Bayern München sommeren 2015.

Tyske kilder antyder en pris på rundt £25-£33 millioner. Ingen upris for en med åtte ligatitler og ansett som blant de beste i sin posisjon. 

Nøkkel her er at Kimmich har en kontrakt som går ut neste sommer.

Tyskeren skal fortsatt ikke ha noen agent, så klubber vil snakke direkte med spilleren. Kilder i Tyskland skriver at det kun er fem klubber som er aktuelle for Kimmich, om han skulle forlate Bayern. 

De fem som anses attraktive nok er Manchester City, Arsenal, Real Madrid, Barcelona og Liverpool.

Er Liverpool sannsynlig i sommer?

Det er ikke første gang at Bayern München-profilen dukker opp i Liverpool-sammenheng. Ferdighetene er garantert noe som Arne Slot ville satt pris på, og det er lett å se for seg en plass i Slot-systemet.

Lønna er et stort men her. Kimmich skal ha en årslønn på rundt 20 millioner euro i Bayern, som en av de best betalte. Han vil med andre ord være helt i lønnstoppen på Anfield også.

Alderen er noe annet. Under Fenway Sports Group (FSG) har ikke Liverpool for vane å hente spillere med så begrenset med videresalgspotensial. Det ble gjort et klart unntak sist sommer med Wataru Endo, en mann Jürgen Klopp virkelig ønsket inn.

Samtidig er det flere som kunne likt noe mer rutine i stallen. Blant dem som forventes å spille regelmessig er kun Andy Robertson (30), Wataru Endo (31), Alisson Becker (31), Mohamed Salah (32) og Virgil van Dijk (32) eldre enn Kimmich.

1995-modellen har spilt alt for tyskerne i EM så langt. Lørdag skal de i aksjon mot Danmark på Signal Iduna Park. Kampen kan du følge med TV 2/TV 2 Play.

Under et år siden Ox signerte i Tyrkia, er han på vei tilbake til England

Under et år siden Ox signerte i Tyrkia, er han på vei tilbake til England

Den tidligere Liverpool-spilleren er tilgjengelig på markedet igjen.

Avslører Liverpools prislapp på to viktige spillere

Avslører Liverpools prislapp på to viktige spillere

Liverpool planlegger ikke noe salg, men om de får et høyt nok bud er det ikke uaktuelt.