Liverpool var ikke interessert når Newcastle ville ha Quansah som en del av avtalen

De røde ville ikke ofre talentfulle Jarell Quansah for å sikre seg Anthony Gordon.

The Daily Mail skriver lørdag at Newcastle var klare til å selge var klare til å selge Anthony Gordon til Liverpool denne uka, for å komme i mål med det økonomiske reglementet før regnskapsfristen.

Gordon, som for tiden er i EM-troppen, har naturligvis beundrere i Liverpool, men de røde skal ha avslått videre forhandlinger da det ble klart at «The Magpies» ønsket seg Jarell Quansah som en del av avtalen.

Liverpool ser på 21-årige Quansah, som fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong, som en fremtidig landslagsstopper. I tillegg er det relativt god dekning bredt i banen.

Ifølge Liverpool Echo var det Newcastle som kontaktet Liverpool med tanke på en handel. Leipzig har blitt ryktet som en mulig arena for en medisinsk sjekk.

Et bud på Luis Diaz må kanskje til om Michael Edwards & Co skal gå for Gordon.

Handler mye om økonomi og regnskapstall

For Newcastle haster det på grunn av det omtalte PSR-regelverket hvor 30. juni er fristen. Paris Saint-Germain har også blitt nevnt som en potensiell kjøper for 23-åringen. 

En erstatter kan fort bli klar. Newcastle og Nottingham Forest skal være i samtaler om et bytte som involverer midtbanespiller Elliot Anderson og vingen Anthony Elanga. En nøkkel her er at Anderson er «homegrown», som betyr at 21-åringen kan bokføres som ren profitt.

Anthony Gordon kostet Newcastle £45 millioner da de hentet han fra Everton i januarvinduet 2023. Skulle Newcastle lykkes med å selge landslagsspilleren vil Everton, som er hardt presset økonomisk, kunne nyte godt av det.

Det spekuleres i at de blå fikk med en videresalgsklausul da de solgte Gordon. Echo mener at denne er høyst reell. 

Kommer fra sterke prestasjoner

Newcastle klarte ikke å følge opp 4.-plassen året før, og endte Premier League 2023/24 på en 7.-plass. Bak Chelsea, foran Manchester United.

Anthony Gordon var en av de viktigste bridragsyterne. Han er kun den tredje Newcastle-spilleren i Premier League-historien som oppnår tosifret antall mål og målgivende i samme sesong. De to andre er Andy Cole (34+13 i 1993/94) og Ruel Fox (10+11 i 1994/95).

Etter 11 ligamål og 10 målgivende, var det kun svenske Alexander Isak som scoret mer, og ingen satte opp flere. Gordon ble kåret til sesongens spiller på Tyneside. Han er godt likt der, og trives med å jobbe under Eddie Howe.

De åpenbare Liverpool-linkene

Til tross for at Gordon har slått ut i blomst i nord, er det en naturlig link mellom scouseren og byen Liverpool.

LAGKAMERATER: Curtis Jones, Anthony Gordon, Taylor Harwood-Bellis og Thomas Doyle feirer triumfen i U21-EM i 2023.

LAGKAMERATER: Curtis Jones, Anthony Gordon, Taylor Harwood-Bellis og Thomas Doyle feirer triumfen i U21-EM i 2023.

2001-modellen kom opp gjennom Everton-akademiet som 11-åring, med en snartur innom Liverpools ungdomsavdeling. Idolet hans var en viss «Captain Fantastic».

– Steven Gerrard var min fotballhelt da jeg vokste opp, sa Gordon da han ble intervjuet av Gary Neville på Skys The Overlap.

– Å komme fra Liverpool, han var som en gud i Liverpool, og han var en utrolig spiller.

En annen spiller Gordon skal se opp til er Mohamed Salah. Og, en av hans beste venner spiller allerede i Liverpool-drakta.

– Jeg vil si jeg har tre, svarte Gordon på spørsmål om sine beste venner i fotballen.

– Curtis Jones, Tommy Doyle, Elliot Anderson. En blanding der. Noen klubb, noen landslag.

I mai ble The Athletics David Ornstein spurt på nett om en potensiell Gordon-overgang til Liverpool. Han svarte: 

«Liverpool (som Manchester City og mange andre klubber) liker virkelig Gordon, Ian. Men de forventes ikke å forfølge vingen fordi Newcastle har ingen intensjon om å la han gå, selv om det standpunktet kunne endres, det potensielle nivået på overgangssummen som må til for å gjøre forretninger ville bli astronomisk. Jeg er sikker på at Gordon blir i Newcastle denne sommeren.»

England og Gordon møter Slovakia søndag kveld. Omtrent samtidig som PSR-fristen skal til å løpe ut.

Har du lagt merke til dette dommergrepet i EM?

Har du lagt merke til dette dommergrepet i EM?

Det flagrer med nasjonale flagg og gule kort, og en viktig årsak er at dommerne slår hardere ned på taktiske frispark.

Nyheter 29.jun 12:43
Premier League advarer klubbene mot uredelige avtaler etter Everton, Aston Villa og Chelseas «byttehandler»

Premier League advarer klubbene mot uredelige avtaler etter Everton, Aston Villa og Chelseas «byttehandler»

Det har ikke vært vanskelig for utenforstående å forstå hva de tre klubbene har holdt på med de siste ukene. Nå advarer ligaen klubbene.

Nyheter 27.jun 21:52