Mistet nok et talent til Real Madrid, men kanskje kan denne italieneren være løsningen

Leny Yoro virker å nærme seg en overgang til Real Madrid, men kanskje kan italienske Riccardo Calafiori være et vel så godt alternativ.

Det virker å være en dårlig skjult hemlighet at Liverpool er ute etter å styrke midtforsvaret i sommer. De røde har allerede tre gode alternativer på stopper plass i kaptein Virgil van Dijk, Ibrahima Konate og unge Jarell Quansah, men etter at Joel Matip forlot klubben er det et tomrom der som Liverpools nye sportsdirektør Richard Hughes angivelig ønsker å fylle. 

Et navn som tidlig dukket opp var den 18 år gamle midtstopperen Leny Yoro fra Lille. Det unge stopper-talentet spilte 44 kamper i alle turneringer for franskmennene denne sesongen, og imponerte såpass at han ble valgt ut på årets lag i Ligue 1.

Dessverre virker det som at historien vil gjenta seg for Liverpool. Mange husker sikkert at de røde prøvde å hente Aurelien Tchouameni i 2022, men at spilleren isteden endte opp på Santiago Bernabeu. Nå virker det samme å skje med Yoro, Marca melder nemlig at Real Madrid har en enighet med spilleren om de personlige betingelsene, og at det er dit han vil.

GLAPP IGJEN: Nok en gang virker Real Madrid å ha tatt innersvingen på Liverpool på overgangsmarkedet.

GLAPP IGJEN: Nok en gang virker Real Madrid å ha tatt innersvingen på Liverpool på overgangsmarkedet.

Spanjolene har fortsatt ingen enighet med Lille om overgangssum, men Richard Hughes og Arne Slot kan nok bare begynne å seg om etter andre alternativer. 

Mannen det da blir rapportert interesse om er Riccardo Calafiori fra Bologna. Den italienske midtstopperen hadde en veldig god sesong i Serie A og var med på å sikre Bolognas første deltagelse i Chamions League noensinne. 

Calafiori spilte totalt 37 kamper for den italienske klubben denne sesongen og leverte to scoringer og 5 målgivende pasninger. 

22-åringen er for tiden opptatt med å spille EM i Tyskland for Italia, hvor han er forventet å starte i italienernes viktige gruppespillskamp mot Spania i kveld kl. 21.

SPILTE ÅPNINGSKAMPEN: Calafiori spilte en god kamp i Italias 2-1-seier mot Albania i EM i Tyskland.

SPILTE ÅPNINGSKAMPEN: Calafiori spilte en god kamp i Italias 2-1-seier mot Albania i EM i Tyskland.

– Hughes har fulgt han lenge

En av de som rapporterer om interessen fra Liverpool er transfer-guruen Fabrizio Romano. Han pleier kanskje ikke være den som har best kontroll på hva som skjer i og rundt Liverpool, men uansett spennende å høre hva han har å si. 

– Calafiori er åpen for å bli værende i Italia for å spille for Juventus, men problemet er at Bologna ønsker mer en de £20-25 millionene Juventus vil betale, i tillegg er de ikke særlig fornøyde med måten Thiago Motta forlot dem til fordel for Juventus.

Det falt altså ikke i veldig god jord at treneren deres Thiago Motta valgte å dra videre til Juventus etter den historiske sesongen han nettopp hadde med Bologna. 

– Situasjonen mellom Bologna og Juventus er derfor ikke så lett, så Bologna venter å ser hva som skjer og er åpne for tilbud fra utlandet. 

– Foreløpig har det ikke kommet noen formelle tilbud, men Chelsea, Liverpool, Newcastle og Tottenham har alle vært og speidet på han. Liverpool er interesserte fordi Richard Hughes har fulgt spilleren siden når han jobbet for Bournemouth, når Calafiori fortsatt spilte i Roma. 

Calafiori virker dermed å være en spiller Richard Hughes kjenner godt til og en han har fulgt helt siden italieneren spilte for Roma i fra 2017-2022. 

Hughes har veldig spennende relasjoner til Italia, ettersom han vokste opp der som barn, og dermed snakker han flytende italiensk. 

Liverpools nye sportsdirektør har ved flere anledninger dykket ned i det italienske markedet og hentet spillere i hans tid i Bournemouth, så det virker som et marked han kjenner godt til. Gjennom hans tid på sørkysten var han blant annet med på å hente Justin Kluivert fra Roma, Andrei Radu fra Inter, og Hamed Junior Traore fra Sassuolo. 

Calafiori er uten tvil et spennende navn å høre med Liverpool-ører, men foreløpig har ingen av de mest pålitelige journalistene rundt klubben meldt om noen interesse. Uansett kan det sikkert være interessant å holde et ekstra øye på Calafiori når han spiller mot Spania i kveld.

Cooper er tilbake i Premier League

Cooper er tilbake i Premier League

Nå har samtlige 20 Premier League-klubber fått hovedtrener på plass.

Har du planer om å kjøpe billetter direkte fra klubben må du registrere deg innen 2. juli

Har du planer om å kjøpe billetter direkte fra klubben må du registrere deg innen 2. juli

Onsdag starter registreringen for å ta del i medlemssalget.