Scouseren leverte en sterk søknad om å bli en av Englands midtbanespillere i EM

Gareth Southgate fikk se Trent Alexander-Arnold briljere mot Bosnia mandag kveld.

Mandag kveld startet Trent Alexander-Arnold og England ferden mot EM i Tyskland, og 25-åringen spilte seg utvilsomt ikke lenger unna en eventuell lagoppstilling når hvittrøyene til slutt endte opp med å vinne 3-0 på Wembley.

Scouseren startet kampen i en mer uvant indreløperrolle sammen med Conor Gallagher og Cole Palmer på midtbanen. Det ga både resultater og til slutt en flott scoring.

Alexander-Arnold leverte flest pasninger i kampen (90), skapte flest sjanser (5) og spilte hele kampen da England leverte hele 3,23 i xG (forventede mål) mot Bosnias 0,03. Det må vi nesten kalle en god søknad til å bli en av tre som får sjansen når Serbia venter i den første gruppespillskampen den 16. juni.

I Liverpool derimot spilte han bare i en lignende rolle ved en anledning forrige sesong. Det endte med to målgivende pasninger mot West Ham i kvartfinalen i ligacupen (på 30 minutter). Er det på tide å få han opp i den rollen permanent til neste sesong?

Vi kan i alle få en smakebit på det i sommer, om Gareth Southgate fortsetter å gi 25-åringen sjansen. Declan Rice (Arsenal) og Jude Bellingham (Real Madrid) forventes å ta to av plassene når EM før starter, men den siste plassen med dem er foreløpig åpen.

Må vente til fredag

Samtidig som Alexander-Arnold spilte samtlige av Englands minutter, ble ungguttene Jarell Quansah og Curtis Jones sittende på benken. Det er ikke godt nytt for Liverpool-duoen, som må levere varene om de skal ha en sjanse til å bli med i den endelige troppen til Gareth Southgate.

Heldigvis for dem kommer det en ny sjanse førstkommende fredag når hvittrøyene får besøk av Island. Da vi sannsynligvis flere av spillerne som startet mandag få hvile.

Joe Gomez kom riktignok på banen, og slik situasjonen er nå er det mye som tyder på at 27-åringens plass er ganske sikker. Kieran Trippier startet nemlig i en mer uvant venstrebackrolle, før  Gomez tok over plassen etter 73 minutter.

Manchester United-spiller Luke Shaw er nemlig den eneste rene venstrebacken som er tatt ut, men han har ikke vært i spill siden 18. februar. Han var heller ikke med i troppen mot Bosnia.

I en annen kamp litt tidligere på kvelden mandag, spilte Skottland-kaptein Andy Robertson 66 minutter i 2-0-seieren over Gibraltar. Ben Doak, som har vært skadet i lang tid, var ikke med i troppen til Steve Clarke. Vi får se om 18-åringen rekker treningskampen mot Finland på fredag.

Tirsdag kveld skal Diogo Jota (Portugal) og Dominik Szoboszlai (Ungarn) i aksjon mot henholdsvis Finland og Irland. Kampene sendes på TV 2 Play.

Stemt frem som årets mest skuffende signering

Stemt frem som årets mest skuffende signering

Det har ikke vært noe godt år for Naby Keita.

Nyheter Man. 03.06. 18:33
Over halvparten av førstelagsspillerne kan gå glipp av starten av pre-season

Over halvparten av førstelagsspillerne kan gå glipp av starten av pre-season

Liverpool kan ende opp med å sende 19 av førstelagsspillerne sine til mesterskap i sommer.

Innsikt Man. 03.06. 12:02