Snakker ut om hvorfor han «valgte bort» Liverpool

Xabi Alonso var sterkt linket til Anfield tidligere i år.

I ukene og månedene etter at Jürgen Klopp annonserte sin exit fra Liverpool, var det Leverkusen-sjef Xabi Alonso som var storfavoritt til å ta over tyskerens sjefsstol på Anfield.

Supporterne, ekspertene og sannsynligvis klubben (ikke bekreftet) var enige om det, men i slutten av mars kom kontrabeskjeden fra spanjolen: – Jeg har bestemt meg for å bli i Leverkusen.

Michael Edwards og co har siden falt ned på Feyenoord-sjef Arne Slot, men mange tenker nok enda på hva som kunne blitt med Alonso som hovedtrener neste sesong.

I et intervju med CNN på Sardinia i Italia snakker 42-åringen ut om interessen på Anfield.

– Disse beslutningene måtte vurderes nøye, for du må virkelig tenke deg om når slike avgjørelser skal tas. Det handlet aldri om hva jeg ville gå glipp av, men mer om hva jeg hadde (i Leverkusen), sier han.

– Forholdet mitt til Liverpool var selvfølgelig der, og slik er det enda. Det har aldri vært noe problemer med dem.

SUKSESS: Xabi Alonso tok cup- og ligagull i sine første hele sesong med Leverkusen. Til høsten kan de bli Liverpools motstandere i Champions League.

SUKSESS: Xabi Alonso tok cup- og ligagull i sine første hele sesong med Leverkusen. Til høsten kan de bli Liverpools motstandere i Champions League.

CNNs journalist spurte også direkte om Alonso hadde hatt kontakt med Liverpool i løpet av våren.

– Det holder vi på privaten, var Leverkusen-sjefens korte svar.

51 strake kamper uten tap

Det så lenge ut til at Alonso og Leverkusen skulle klare å gå ubeseiret gjennom en hel sesong, men i Europa League-finalen var det bråstopp med 0-3 og tap mot Atalanta, laget som også sendte Liverpool ut av samme turnering i kvartfinalen.

Det tyske laget ble likevel ubeseiret i Bundesliga, for første gang i ligaens historie. Det ble også 51 strake kamper uten tap i alle turneringer.

– Vi er veldig stolt av det. Nå trenger vi litt tid til å reflektere, håndtere, observere og analysere alt sammen. I fremtiden tror jeg likevel at mange av prinsippene vi har hatt vil være veldig viktig. 

Selv om sesongen ble et fyrverkeri fra start til slutt, gjorde Europa League-finaletapet mot Atalanta ordentlig vondt for Alonso.

– Å håndtere nederlag er en del av jobben vår. Det var ikke den første gangen, og det vil ikke bli den siste. Akkurat nå er det selvfølgelig veldig vondt, men jeg tror den kampen vil gjøre meg til en bedre manager enn om vi hadde vunnet.

Vi får håpe at Arne Slot blir i Liverpool i mange år, men om det ikke går veien, er det alltid en mulighet for at Alonso dukker opp på Anfield i fremtiden.

– Jeg er sikker på at det kommer noen nye spillere

– Jeg er sikker på at det kommer noen nye spillere

Andy Robertson forventer å få et par nye lagkamerater i løpet av sommeren.

Nyheter Tir. 04.06. 12:05
Nevner ni Premier League-spillere i jakten på forsterkninger

Nevner ni Premier League-spillere i jakten på forsterkninger

This is Anfield-journalist Jack Lusby har sett på potensielle kandidater for Liverpool i sommer.

Nyheter Tir. 04.06. 10:37