Nevner ni Premier League-spillere i jakten på forsterkninger

This is Anfield-journalist Jack Lusby har sett på potensielle kandidater for Liverpool i sommer.

Det begynner for alvor å bli silly season i engelsk fotball, med rykter, overganger og kaos i flere engelske klubber. Foreløpig har det vært stille rundt Liverpool, som akkurat har fått Arne Slot på plass, men spørsmålet er hvor lenge det vil vare.

De røde jakter utvilsomt forsterkninger for å bygge på en solid 2023/24-sesong, men enn så lenge er det vanskelig å se helt hva de røde faktisk er ute etter i sommerens overgangsvindu. Det er likevel et par posisjoner som bør forsterkes mer enn andre, og to av dem finner vi i forsvaret.

Liverpool har nemlig et lite problem på venstrebacken og i midtforsvaret. Andy Robertson blir ikke yngre, mens få har blitt imponert over Kostas Tsimikas i vår. På midtstopperplass må Virgil van Dijk, Ibrahima Konate og Jarell Quansah regnes som de klare alternativene, med Joe Gomez i bakhånd. Joel Matip forlater klubben den 30. juni.

Unge og lovende forsvarere

This is Anfield-journalist Jack Lusby nevner to venstreback-kandidater fra andre Premier League-klubber. Den første er 20 år gamle Milos Kerkez, som ble hentet til engelsk fotball av Liverpools nye sportsdirektør Richard Hughes i fjor sommer. Kerkez var på banen i 28 seriekamper for Bournemouth i 2023/24, og skal spille EM i Tyskland med Ungarn og Dominik Szoboszlai i sommer.

Et alternativ til 20-åringen er to år eldre Rayan Ait-Nouri i Wolverhampton, som har blitt linket til Anfield en rekke ganger tidligere. Mannen fra Algerie spilte 33 kamper for ulvene i Premier League i 2023/24, og imponerte de fleste fra en offensiv backposisjon.

LAGKAMERATER? Rayan Ait-Nouri har blitt nevnt i forbindelse med en Liverpool-overgang ved flere anledninger.

LAGKAMERATER? Rayan Ait-Nouri har blitt nevnt i forbindelse med en Liverpool-overgang ved flere anledninger.

Lusby kommer også med to unge og lovende midtstoppere i jakten på Joel Matips erstatter. Den første er kanskje den mest åpenbare, og han spiller i Chelsea.

Liverpool var interessert i Chelsea-spiller Levi Colwill i fjor sommer også, men da valgte 21-åringen å skrive under på en ny kontrakt. Det ga muligheten til Jarell Quansah, som nå er tatt ut på det engelske landslaget.

Det hadde riktignok vært flott å få begge på plass, selv om det sannsynligvis blir svært vanskelig. Det må likevel nevnes at blåtrøyene er avhengig av å selge spillere i sommer for å opprettholde Premier Leagues økonomiske regler. Colwill er venstrefot, som passer de røde godt.

Et billigere alternativ til Chelsea-stopperen er Jan Paul van Hecke, ifølge This is Anfield-journalisten. Den 23 år gamle nederlenderen har nylig lagt bak seg en flott sesong i Brighton. Tidligere i karrieren skal Arne Slot og Feyenoord også ha vært interessert i ham.

Potensielle erstattere?

Når vi først begynner å snakke om offensive spillere, er det sannsynligvis med et bakteppe om at en av Liverpools nåværende angripere forlater klubben. De røde har før øyeblikket fem klare alternativer i front, med Cody Gakpo, Darwin Nunez, Mohamed Salah, Luis Diaz og Diogo Jota. Det er ikke så mye mer plass enn det.

Hvis noen av dem skulle forsvinne i sommer, har uansett Lusby svaret på hvem som eventuelt kunne vært gode kandidater som erstattere. Navnene har også vært innom ryktebørsen tidligere.

Mohammed Kudus (West Ham), Michael Olise (Crystal Palace) og Bryan Mbeumo (Brentford) er de tre som nevnes.

SPEKTAKULÆRT: Mohammed Kudus scoret et fantastisk mål mot Manchester City i den siste serierunden av Premier League.

SPEKTAKULÆRT: Mohammed Kudus scoret et fantastisk mål mot Manchester City i den siste serierunden av Premier League.

Førstnevnte kom fra Ajax i fjor sommer, og siden har han imponert for et litt kjedelig og traust David Moyes mannskap. Ghaneseren leverte blant annet åtte mål og seks målgivende pasninger på 33 kamper i Premier League.

Olise linkes klart mest til Manchester United og Chelsea for øyeblikket, men med 16 målpoeng på 19 kamper (flere som innbytter) bør kanskje de røde kjenne sin besøkelsestid? 22-åringen har sett ut som en av ligaens beste spillere i vår.

Brentford-spiller Mbeumo har vært en solid Premier League-spiller helt siden opprykket, og i sommer ønsker han å forlate Thomas Frank sitt mannskap for større og bedre klubber.

På midtbanen nevner Lusby Aston Villas defensive midtbanespiller Boubacar Kamara som en potensiell kanadidat om den lagdelen trengs å forsterkes. Crystal Palace-keeper Alex McCarthy er også på listen, om Caoimhin Kelleher skulle forlate Anfield i sommer.

Scouseren leverte en sterk søknad om å bli en av Englands midtbanespillere i EM

Scouseren leverte en sterk søknad om å bli en av Englands midtbanespillere i EM

Gareth Southgate fikk se Trent Alexander-Arnold briljere mot Bosnia mandag kveld.

Nyheter Tir. 04.06. 09:02
Stemt frem som årets mest skuffende signering

Stemt frem som årets mest skuffende signering

Det har ikke vært noe godt år for Naby Keita.

Nyheter Man. 03.06. 18:33