Liverpool kan få inn flere millioner i kassen, åtte år etter at han forlot klubben

Luis Alberto ser ut til å være på vei til Philippe Coutinhos klubb i Qatar.

Luis Alberto, som har rukket å bli 31 år gammel, ankom Liverpool og Anfield for elleve år siden tilbake i 2013. På det tidspunktet var det Brendan Rodgers som var sjef hos de røde, og det spanske stortalentet forventet å ha en lovende karriere.

Det fikk han også, men det ble aldri en solskinnshistorie i England. Etter en sesong rundt førstelaget ble han sendt videre på utlån til Malaga i 2014 og Deportivo de la Coruna i 2015. I Jürgen Klopps første sommervindu forsvant han permanent til italienske Lazio.

Alberto reiste fra Anfield med bare 12 kamper og én målgivende pasning i rød drakt. Siden har karrieren tatt seg betraktelig opp, selv om den store overgangen aldri kom for spanjolen.

Han ble heller værende i Lazio, hvor han har vært en svært viktig spiller de siste åtte årene. Totalt ble det 307 kamper, 52 mål og 79 målgivende pasninger. Nå ser også den karrieren ut til å være over.

Han ryktes nemlig til qatarske Al-Duhail, som kanskje er mest kjent for å ha Philippe Coutinho i stallen (frem til sommeren). Det kan gi ekstra penger i kassen til Liverpool, som forhandlet seg frem til 25 prosent videresalg tilbake i 2016.

PÅ ANFIELD: Luis Alberto (til høyre) sammen med Iago Aspas, Luis Suarez og Philippe Coutinho etter den siste serierunden i 2014.

PÅ ANFIELD: Luis Alberto (til høyre) sammen med Iago Aspas, Luis Suarez og Philippe Coutinho etter den siste serierunden i 2014.

Sportsjournalist Nicolo Schira, som har god kontroll på italiensk fotball, melder nemlig på X/Twitter at 31-åringen snart blir solgt fra Lazio.

«Luis Alberto er et skritt unna å signere for Al-Duhail. Prislappen skal ligge på ti millioner euro, pluss bonuser. Liverpool vil motta 25 prosent av salget», skriver han.

Selv om Liverpool kanskje håpet på en høyere sum da Alberto ble solgt i 2016, er nok Michael Edwards og co svært fornøyd med å få litt ekstra spillerom på overgangsmarkedet til sommeren. Det kan også drysse ned mer penger i lignende stil om andre solgte spillere flyttes videre i sommer.

Flere kandidater

Alberto er nemlig langt unna den eneste spilleren som har hatt en slik klausul i overgangen fra Liverpool. Spørsmålet er om noen av dem vil gi penger i kassen på sikt eller ikke.

I 2022 kom blant annet This is Anfield med en liste over spillere hvor Liverpool har en videresalgsklausul i kontrakten. Flere av dem har alt reist videre, slik som Ryan Kent, Danny Ings, Allan og Liam Millar, men det gjelder ikke alle.

Den som kanskje kan gi mest penger i kassen er Dominic Solanke, en spiller som leverte 19 mål i Premier League i 2023/24. Hvis 26-åringen skulle bli solgt fra Bournemouth denne sommeren, vil de røde motta 20 prosent av en overgangssum.

Liverpool har også slike avtaler med Rhian Brewster (Sheffield United), Ki-Jana Hoever (Wolverhampton), Harry Wilson (Fulham) og Marko Grujic (Porto).

En spiller vi allerede vet skal reise videre er Kamil Grabara, som tar turen videre fra København til Wolfsburg. Med en prislapp på 13,5 millioner euro og en videresalgsklausul på 20 prosent, vil de røde tjene rundt 2,7 millioner euro i den overgangen.

Videresalgsklausuler i Liverpool

- Luis Alberto (Lazio), 25 prosent

- Dominic Solanke (Bournemouth), 20 prosent

- Danny Ward (Leicester), 20 prosent

- Rafael Camacho (Sporting), 20 prosent

- Kamil Grabara (København), 20 prosent*

- Liam Millar (Basel), 20 prosent

- Neco Williams (Nottingham Forest) 15 prosent

- Harry Wilson (Fulham), 15 prosent

- Rhian Brewster (Sheffield United), 15 prosent

- Ki-Jana Hoever (Wolverhampton), 15 prosent

- Marko Grujic (Porto), 10 prosent

*Bekreftet overgang til Wolfsburg

Kilder: This is Anfield

Om få dager kan managerkabalen i Premier League være klar

Om få dager kan managerkabalen i Premier League være klar

Enzo Maresca forventes som ny Chelsea-sjef i løpet av dagen. «Ingen» vet hva som skjer med Erik ten Hag.

Nyheter Man. 03.06. 09:00
Conor Bradley herjet og scoret to ganger for Nord Irland

Vi følger landskampene i sommer:Conor Bradley herjet og scoret to ganger for Nord Irland

Privatlandskamper, VM-kvalifisering, EM og Copa America står på menyen for Liverpool-spillerne i juni.

Innsikt Man. 10.06. 23:01