Alisson holdt på å forære Diaz utligning, før han rettet opp egen feil

En intens avslutning på gruppespillet setter opp et møte mellom Alisson Becker og Darwin Nunez i kvartfinalen, mens Panama venter for Luis Diaz & Co.

Brasil - Colombia 1-1 (1-1)

To av kandidatene som kan gå helt til topps i Copa America leverte en fartsfylt og innholdsrik forestilling i California onsdag. 

Det var tydelig noe på spill, og det handlet om å slippe et møte med Darwin Nunez og Uruguay i kvartfinalen.

En kan si at det var natt og dag mellom å vinne gruppa eller bli nummer to, og resultatet gjør at det er Colombia som skal opp mot Eduardo Guerrero og Panama i neste. Alisson Becker & Co må forberede seg på Marcelo Bielsas menn.

Høydepunkter fra «gruppefinalen» i Santa Clara kan du se under her: 

– Det var en kamp vi alle ønsket å spille for å måle oss selv i et godt øyeblikk for laget. Jeg synes vi tok et nytt steg fremover i dag, var dommen fra Colombia-trener Nestor Lorenzo.

Frispark på frispark, og nesten en gave fra Alisson

Spesielt første halvdel av den første omgangen var underholdende på Levi's Stadium.

James Rodriguez sendte et skremmeskudd med et frispark fra distanse. Det smalt i metallet bak Alisson Becker. Like etter var det et annet venstrebein, på det andre laget, som åpnet scoringskontoen. Barcelonas Raphinha fant hjørnet, en liten touch fra Camilo Vargas var ikke nok til å holde den ute.

Venstrefoten til kaptein Rodriguez fortsatte å lage problemer. På nok et frispark satte Galatasaray Davinson Sanchez hodet til, og ballen i mål, men det ble avvinket for offside. Rodriguez, som ble kåret til kampens spiller, var ikke ferdig. Var det et innlegg eller et frekt forsøk? Alisson måtte like fullt i aksjon.

Så var Vinicius Junior rasende for at han ikke fikk straffespark i motsatt ende. Det kunne se ut som Daniel Munoz så vidt var på ball. Real Madrid-stjerna må stå over kvartfinalen mot Uruguay.

Luis Diaz skulle få en presang fra sin lagkamerat i Liverpool. Alisson brukte litt for lang tid på et tilbakespill, ble satt under press og sendte den rett i beina på Diaz utenfor boksen. Men på Diaz’ forsøk var det Alisson som kom seirende ut, og reddet sin egen feil.

På overtid i omgangen fikk Colombia likevel betalt. En flott ball gjennom fra spissen Jhon Cordoba, ble omsatt av Crystal Palace-vingbacken Munoz. 

Diaz satte også opp Rafael Santos Borré. Fra god posisjon blåste innbytteren den over. Liverpool-spilleren ble tatt av etter 89 minutter, til fordel for Bournemouths Luis Sinisterra.

– Med Brasil kan du ikke forsømme laget et eneste sekund. Følelsen er tilfredshet mot en komplisert motstander og nå skal vi tenke på Panama, oppsummerer Lorenzo.

Søndag 7. juli skal lagene i aksjon igjen.

EMs ukjente toppscorer

EMs ukjente toppscorer

Glem Kane, Lewandowski, Ronaldo og Mbappé, i EM florerer det av selvmål.

Nyheter Tir. 02.07. 15:31
Uruguay vant gruppa og sendte USA ut, etter det som omtales som en av tidens verste VAR-avgjørelser

Uruguay vant gruppa og sendte USA ut, etter det som omtales som en av tidens verste VAR-avgjørelser

Nå blir det spennende mellom Brasil og Colombia, for å unngå et møte med Darwin Nunez & Co i kvartfinalen.

Nyheter Tir. 02.07. 09:09