FSG i samtaler for å kjøpe gammel fransk storklubb

FSG holder nå samtaler om å kjøpe den franske klubben Bordeaux, som tilfeldigvis også ledes av en tidligere Liverpool-spiller.

Det har vært rykter en stund om at Fenway Sports Group, som eier Liverpool, ønsker å utvide klubbporteføljen sin.

De skal ha blitt inspirert av lignende grupper som City Group, som er eieren til blant andre Manchester City og Girona, og Red Bull som eier blant andre RB Salzburg og RB Leipzig.

FSG skal også være lystne på å skaffe seg flere fotballklubber i flere forskjellige ligaer og på den måten skape et bredt nettverk mellom dem.

En utvidelse til en multiklubbmodell har en rekke fordeler for Liverpool selv, og vil bety at de røde får en samarbeidspartner, hvor de blant annet kan låne ut spillere.

De skal nå angivelig være i forhandlinger om å kjøpe en fallen fransk storklubb.

KLUBBJAKT: John W. Henry og FSG ønsker å utvide klubbporteføljen sin for å etterligne Pep Lijnders sin nye arbeidsgiver.

KLUBBJAKT: John W. Henry og FSG ønsker å utvide klubbporteføljen sin for å etterligne Pep Lijnders sin nye arbeidsgiver.

Vil kjøpe Bordeaux

Den lokale avisen France Bleu rapporterte tirsdag at FSG er «veldig seriøse» med tanke på å kjøpe den gamle franske storheten Bordeaux.

«Gérard Lopez, eieren og presidenten av Girondins de Bordeaux har gått inn i eksklusive diskusjoner de siste dagene med Fenway Sports Group», skriver avisen.

Nå har representanter fra både FSG og Bordeaux deltatt i en høring med DNCG – som er den offisielle organisasjonen som overser eierskap og overvåker transaksjoner i det franske ligasystemet.  

DNCG er med andre ord det franske ligasystemets svar på FC, og høringen som gjennomføres nå er kanskje noe lignende eier testen til FA (Fit and proper owners and directors test).

Liverpools hovedeier John W. Henry skal visstnok være til stede i forhandlingene personlig, og Liverpools tidligere sportsdirektør (nå teknisk direktør i FSG) Julian Ward ble også med.

ER OGSÅ MED: Liverpools tidligere sportsdirektør er med i forhandlingene sammen med John W. Henry.

ER OGSÅ MED: Liverpools tidligere sportsdirektør er med i forhandlingene sammen med John W. Henry.

Det hevdes at FSG ikke har kommet med noe «bindende tilbud» enda, men det skal være en «intensjonsavtale» mellom klubbene, og at partene håper å fullføre salget i løpet av 10 dager.  

Lokalavisen skriver også at det forventes at det i første omgang vil bli gjort en investering på €42 millioner for å sikre at Bordeaux kan delta i Ligue 2 for 2024/ 25.

Dette er fordi uten investering står klubben i fare for å bli kastet ned til tredje nivå av fransk fotball som følge av langvarig gjeld.

Fallen storhet – ledes av gammel Liverpool-spiller

Bordeaux har slitt stort de siste sesongene og rykket ned fra Ligue 1, som er øverste nivå i Frankrike, i 2021/22-sesongen. De har store problemer økonomisk og uten støtte vil de sannsynligvis bli kastet ned ytterligere i det franske ligasystemet. 

De siste to sesongene har de tilbrakt i Ligue 2, noe som er en uvant posisjon for en klubb som er blant Frankrikes mestvinnende klubber.

Klubben fra sørvest i Frankrike har vunnet toppdivisjonen hele seks ganger, siste gang kom i 2008/09-sesongen. De har også vunnet den franske cupen fire ganger og den franske ligacupen tre ganger. De har også flere ganger deltatt i Champions League og andre europeiske turneringer. 

TRENER: Den tidligere Liverpool-spilleren Albert Riera er treneren til Bordeaux.

TRENER: Den tidligere Liverpool-spilleren Albert Riera er treneren til Bordeaux.

For øyeblikket ledes de også av den tidligere Liverpool-spilleren Albert Riera, som spilte for de røde fra 2008-2010. Riera spilte 56 kamper for Liverpool og leverte fem scoringer og ni målgivende pasninger i løpet av tiden sin på Anfield. 

Han spilte også for Bordeaux i løpet av spillerkarrieren sin og nå har han siden i fjor høst hatt ansvaret for å prøve å bringe Les Girondins tilbake til toppen. 

Troverdige kilder: Stortalentet er enig med Liverpool

Troverdige kilder: Stortalentet er enig med Liverpool

De rødkledde sikrer seg stortalentet i kamp mot en rekke klubber.

Nyheter Ons. 10.07. 15:19
Origi sendes i fryseboksen av Zlatan Ibrahimovic og AC Milan

Origi sendes i fryseboksen av Zlatan Ibrahimovic og AC Milan

Den tidligere Liverpool-helten har ikke hatt en fantastisk karriere etter at han forlot Anfield.

Nyheter Tir. 09.07. 12:05