Gakpo herjet igjen - Sendte Nederland videre til kvarten med enda en scoring

Cody Gakpo er i fyr og flamme for Nederland om dagen, og i åttendedelsfinalen mot Romania ble han helten for Nederland som sikret seg kvartfinale-billett med 3-0-seier.

Nederland - Romania 3-0 (1-0)

Nederland måtte reise seg etter det ydmykende tapet mot Østerrike i den siste gruppespillskampen, som gjorde at de bare endte som nummer tre i gruppen sin. 

De var kanskje litt heldige som unngikk å møte noen av de virkelig store kanonene, og kom på den lettere siden av utslagstreet, hvor de fikk tildelt Romania i åttendedelsfinalen. 

Rumenerne har vært en av de virkelig store overraskelsene så langt i mesterskapet etter at de toppet gruppe E foran Belgia, Slovakia og Ukraina. 

Både kaptein Virgil van Dijk og Cody Gakpo startet kampen for Oranje og spesielt sistnevnte viste seg fra sin absolutt beste side. 

KVARTFINALISTER: Virgil van Dijk og Cody Gakpo er videre til kvarten i sommerens EM.

KVARTFINALISTER: Virgil van Dijk og Cody Gakpo er videre til kvarten i sommerens EM.

Gakpo i fyr og flamme

Gakpo har vært Nederlands store stjerne så langt i mesterskapet med to scoringer på tre kamper i gruppespillet, og han fortsatte storspillet mot Romania på Allianz Arena i kveld. 

Han var et konstant uromoment gjennom hele kampen og var tidvis et angrep helt på egenhånd. Han sendte nederlenderne i ledelsen midtveis i førsteomgangen men en flott scoring hvor han gikk innover i Romania-boksen før han banket ballen tilbake i nærmeste hjørne. 

I LEDELSEN: Cody Gakpo banket Nederland i ledelsen med en flott avslutning i nærmeste hjørne.

I LEDELSEN: Cody Gakpo banket Nederland i ledelsen med en flott avslutning i nærmeste hjørne.

Han fortsatte å komme til muligheter og hadde flere gode skuddforsøk som enten ble reddet av Florin Nita i Romania-buret, eller blokkert av et offervillig rumensk forsvar. Han hadde også enda et forsøk som han klarte å få over målstreken, men den ble annulert for offside. 

Det var ikke bare i avslutter-rollen Gakpo viste seg frem, han tok også på seg oppgaven som servitør. Han leverte tre nøkkelpasninger gjennom kampen, og skapte to store sjanser for lagkameratene sine. 

Han burde hatt en målgivende når han hælflikket Joey Veerman alene med keeper, men PSV-spilleren klarte ikke omsette ballen i mål. Gakpo fikk uansett assisten sin etter 83 minutter når han dro seg ned til linja og sendte ballen inn til Donyell Malen på åpen kasse. 

Dortmund-spilleren la også på til 3-0 noen minutter senere, og dermed sikret Nederland seg kvartfinale-billetten med en meget overbevisende seier mot Romania. 

Gakpo ble også kåret til banens beste av UEFA etter kampen.

Mulig revansje mot Østerrike

Gakpo, van Dijk og resten av den nederlandske landslaget får dermed kanskje muligheten til å revansjere seg mot Østerrike for det ydmykende 3-2-tapet de ble påført i gruppespillet. 

Østerrike, som overrasket med å toppe gruppe D foran forhåndsfavorittene fra Frankrike og Nederland, spiller mot Tyrkia i den siste åttendedelsfinalen i sommerens EM i Tyskland senere i kveld klokken 21:00. Kampen sendes på NRK 1.

Spesielt kaptein Virgil van Dijk vil nok være lysten på å revansjere seg etter at han ble slaktet i nederlandsk media etter fadesen i gruppespillet. 

Nederland møter enten Østerrike eller Tyrkia i kvartfinalen som spilles lørdag 6. juli klokken 21:00.

EMs ukjente toppscorer

EMs ukjente toppscorer

Glem Kane, Lewandowski, Ronaldo og Mbappé, i EM florerer det av selvmål.

Nyheter Tir. 02.07. 15:31
Stortalentet som skal skyte Liverpool inn i Champions League

Stortalentet som skal skyte Liverpool inn i Champions League

19-årige Olivia Smith har signert for de røde.

Nyheter Tir. 02.07. 12:39