Gakpo var instrumental da Nederland snudde kampen og sikret semifinale-møte med England

Cody Gakpo leverte nok en fantastisk kamp og var involvert i begge Nederlands mål i 2-1 seieren mot Tyrkia. Nå venter en rød-duell i semifinalen av EM i Tyskland.

Nederland - Tyrkia 2-1 (0-1)

Nederland fikk en gylden mulighet til å ta seg videre til en semifinale mot antatt svakere motstand i Tyrkia i kvartfinalen i EM.

Cody Gakpo og Virgil van Dijk spilte begge gode kamper i åttendedelsfinalen mot Romania, hvor de vant 3-0. Gakpo scoret og hadde målgivende, mens van Dijk styrte forsvaret med autoritet og innkasserte et rent bur.

Gakpo er til og med toppscorer inn mot kvartfinalen med sine tre nettkjenninger så langt i mesterskapet.

Tyrkia på sin side har overrasket stort i mesterskapet så langt, og tok seg videre på andreplass i gruppe F. I åttendedelsfinalen møtte de Østerrike som hadde toppet gruppen til nettopp Nederland og en annen storkanon i Frankrike.

Tyrkerne vant 2-1 etter en veldig god defensiv kamp hvor de var ekstremt effektive på dødball og scoret to ganger ved Merih Demiral. Men de måtte klare seg uten den høyreiste-stopperen i kveldens kamp mot Nederland, ettersom Demiral ble suspendert for å ha brukt politiske håndsignaler.

FAVORITTER: Nederland var favoritter inn mot kvartfinalen mot Tyrkia, men jobbe måtte gjøres.

Tafatt og kalddusj

Nederland startet kampen positivt, og allerede etter noen sekunder kom Memphis Depay løs inne i Tyrkias sekstenmeter, men avslutningen satte han himmelhøyt over mål.

Oranje fortsatte å presse i starten av oppgjøret, men sakte men sikkert jobbet Tyrkia seg inn i kampen.

Etter 35 minutter fikk nederlenderne seg også en skikkelig kalddusj, og selvsagt kom det på dødball. Tyrkia fikk en corner som kaptein Hakan Calhanoglu la inn i boksen, van Dijk klarte å heade ballen ut i første omgang, men den havnet rett i beina på Arda Guler.

Stortalentet fra Real Madrid tok et ubalansert og uorganisert nederlandsk forsvar totalt på senga, og sendte ballen på bakerste stolpe hvor det sto tre tyrkere i kø for å heade ballen i mål, men det var midtstopper Samet Akaydin som fikk æren av å sende Tyrkia i ledelsen.

Nederland kom seg ikke etter sjokket og gikk inn til pause med 0-1, og det trengtes en solid tale i garderoben fra landslagssjef Ronald Koeman.

Hva enn Nederland-sjefen sa i pausen fikk i alle fall nederlenderne til å komme med langt mer energi og vilje etter hvilen.

De kom ut og angrep fra første spark på ballen, men det Tyrkiske forsvaret sto sterkt imot. Og på tross av massivt nederlandsk press de første 20 minuttene så skapte de ingen store muligheter.

HEADET I LEDELSEN: Samet Akaydin sendte Tyrkia i ledelsen, og selvsagt var det på en dødball.

Snudde kampen på fem minutter

Cody Gakpo var veldig aktiv og virket å være den spilleren som klarte å skape litt kaos i det tyrkiske forsvaret, men akkurat som i førsteomgang spiste tyrkerne seg sakte men sikkert inn i kampen.

Og plutselig var det Tyrkia som presset Nederland tilbake i egen boks. De skapte to kjempemuligheter til å gå opp i 2-0-ledelse, og kunne tatt et langt skritt mot semifinale-billett.

Først traff Arda Guler stolpen på et frispark fra veldig lang distanse, og litt senere dukket Kenan Yildiz opp og leverte et knallhardt skudd, som Bart Verbruggen i Nederland-buret bare såvidt klarte å redde på streken.

Men så var det Nederland sin tur til å score på en dødball. Cody Gakpo leverte litt artisteri og skaffet en corner for Nederland. Depay slo den inn og midtstopper Stefan de Vrij headet inn utligningen.

Og da fikk Nederland virkelig blod på tann. Denzel Dumfries ble spilt igjennom på høyrekanten og slo et hardt innlegg på bakerste stolpe mot Cody Gakpo. Liverpool-spilleren kastet seg inn og presset Mert Müldür på Tyrkias høyreback til å skli ballen i eget nett.

PRESSET FREM: Cody Gakpo presset frem et selvmål og Nederland gikk opp i ledelsen.

Dermed snudde Nederland kampen på fem minutter, men med 20 minutter igjen å spille la Tyrkia seg absolutt ikke ned av den grunn.

De satte et massivt press på et Nederland-lag som forsvarte seg febrilsk i egen boks, og 5 minutter før slutt fikk de en vanvittig dobbeltsjanse, men det første forsøket ble stoppet rett foran mål og det andre ble plassert utenfor.

Og det var ikke over der, Tyrkia skapte flere enorme muligheter på overtid, men Bart Verbruggen leverte flere kjemperedninger, og Nederland klarte akkurat og ro semifinale-billetten i land.

KJEMPEREDNING: Nederlands keeper Bart Verbruggen leverte flere kjemperedninger mot slutten av kampen.

Rød-duell i semien

Dermed skal Nederland møte England til semifinale i sommerens EM i Tyskland, og vi får en rød-duell mellom flere Liverpool-spillere. Cody Gakpo, Virgil van Dijk og Ryan Gravenberch for Nederland og Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez for England.

Det blir også et møte mellom Liverpools kapteiner, da de rødes kaptein i van Dijk møter visekapteinen i Trent. Om Trent får spilletid i semifinalen er usikkert, men han la i alle fall inn en meget god søknad da han ble straffehelt i Englands kvartfinale mot Sveits

Det kan med andre ord bli vanskelig for røde-supportere å velge seg et lag å holde med, når de to landene barker sammen for å kjempe om en utrolig viktig finale-billett.

Semifinalen mellom England og Nederland spilles 10. juli klokken 21:00, og kampen vises på TV2.

– Jeg var ikke nervøs, jeg bare bestemte meg for et sted å sette ballen

Trent Alexander-Arnold startet på benken, men ble byttet inn rett før straffekonken. Alt var lagt til rette for at scouseren skulle bli syndebukken når han skulle ta den avgjørende straffen, men Trent var iskald og sendte England til semifinale.