– Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor han ikke har valgt Trent

Det var lenge trodd at England ville gå over til en trebackslinje til kvartfinale-oppgjøret mot Sveits, men Southgate valgte å fortsette med det gamle kjente.

På onsdag kom det rapporter om at Gareth Southgate hadde planer om å gå over til et trebacks-system foran kveldens kvartfinale-oppgjør mot Sveits, men det engelske laget startet allikevel kampen mot Sveits med det samme oppsettet som vanlig. 

Etter at Three Lions bare såvidt kom seg videre med et nødskrik mot Slovakia i åttendedelsfinalen var de ventet at Southgate ville gjøre endringer i form av et skifte av formasjon, men det skjedde altså ikke. 

På onsdagens trening skal fokuset ha vært å drille inn en trebackslinje, som de jo har hatt mye suksess med i tidligere mesterskap. I VM i Qatar i 2022 ble det brukt en trebackslinje gjennom hele mesterskapet som endte med et 2-1-tap i semifinalen mot Frankrike. Også når de kom seg til finale i forrige EM i 2021 ble det brukt en trebackslinje i enkelte kamper gjennom mesterskapet. 

Nå har det altså blitt bekreftet at England allikevel ikke går vekk fra 4-3-3-varianten de har brukt så langt, så kanskje fikk ikke Southgate svarene han trengte på onsdagens trening. 

BYTTET IKKE LIKEVEL:  Gareth Southgate valgte å ikke bytte til trebackslinjen de angivelig trente med på onsdagen.

BYTTET IKKE LIKEVEL: Gareth Southgate valgte å ikke bytte til trebackslinjen de angivelig trente med på onsdagen.

– Kan ikke fatte og begripe at Trent ikke starter

Mange tenkte at den eventuelle plassen på høyre vingback kanskje var tiltenkt Liverpools Trent Alexander-Arnold, for å bruke hans fantastiske evner offensivt til å få fart på et engelsk angrep som har levert langt under par så langt. 

En som mente at det ville være det åpenbare valget var Sky Sports-eksperten og den tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher. Han var i harnisk i dag tidlig når det ble rapportert fra flere britiske medier at Trippier ville starte over Trent også i kveld.

På det tidspunktet ble det fortsatt trodd at Southgate ville gå for en trebackslinje så det gjorde at Carra skjønte enda mindre av valget med å utelate Trent. 

– Trippier har gjort en grei jobb på venstreback, men det at Southgate har valgt han over Trent Alexander-Arnold kan jeg bare ikke kan fatte og begripe, og det er ikke Liverpool-fanen i meg som sier det.

SKJØNNER LITE: Jamie Carragher skjønner lite av Southgates valg med å starte Trent på benken.

SKJØNNER LITE: Jamie Carragher skjønner lite av Southgates valg med å starte Trent på benken.

– Lenge så tenkte jeg at det var det riktige valget å bruke Kyle Walker på høyrebacken og eksperimentere med Trent på midten, men det fungerte ikke helt. Men å bruke Trippier over Trent forstår jeg ingenting av.

– Den eneste grunnen jeg kan tenke meg er at han har mer erfaring og at Southgate stoler mer på han defensivt, men hele poenget med å spille med en trebackslinje er slippe vingbackene dine fremover. 

Nå har det altså blitt bekreftet at England ikke starter kampen med en trebackslinje, så kanskje skjønte også Southgate at det ville vært rart å utelate Trent om det var tilfelle. 

– Jeg kan ikke tenke meg hva Trent føler akkurat nå. Trent er en verdensklassespiller, og Trippier er bare en veldig god en som har slitt denne sesongen. Så dette blir nok en vanskelig ting for Trent å godta. 

– Jeg liker han og tror han vil passe bra inn i spillestilen min

– Jeg liker han og tror han vil passe bra inn i spillestilen min

Arne Slot har stor tro på at Darwin Nunez vil passe bra inn i hans nye Liverpool-lag.

Nyheter Lør. 06.07. 16:37
– Jeg håper ikke han prøver å bevise for mye mot sin gamle trener

– Jeg håper ikke han prøver å bevise for mye mot sin gamle trener

Det var rykter om at Liverpool og Arne Slot prøvde å hente en av hans gamle elever til Anfield, men nå er han klar for Brighton.

Nyheter Lør. 06.07. 12:54