Southgate vurderer å bytte til en trebackslinje - det kan være gode nyheter for Trent

Rapporter fra England-leieren foran kvartfinaleoppgjøret mot Sveits sier at Gareth Southgate vurderer å bytte til en trebackslinje.

Englands landslagssjef Gareth Southgate skal visstnok vurdere å bytte formasjon etter å ha trent med en trebackslinje inn mot lørdagens kvartfinale i EM mot Sveits. 

De kom seg videre fra åttendedelsfinalen mot Slovakia med et nødskrik, takket være et brassespark fra Jude Bellingaham i det 95 minutt, som sendte kampen inn i ekstraomganger. Harry Kane scoret tidlig i ekstraomgangene og the Three Lions klarte å ro i land en 2-1-seier til slutt. 

Men etter et skuffende mesterskap så langt, hvor England har slitt med å få til spillet sitt på banen skal Southgate ønske å gjøre endringer fra 4-3-3-varianten de har brukt så langt, og bytte den ut med en trebackslinje med vingbacker.

På onsdagens trening skal fokuset ha vært å drille inn en trebackslinje, som de jo har hatt mye suksess med i tidligere mesterskap. I VM i Qatar i 2022 ble det brukt en trebackslinje gjennom hele mesterskapet som endte med et 2-1-tap i semifinalen mot Frankrike. Også når de kom seg til finale i forrige EM i 2021 ble det brukt en trebackslinje i enkelte kamper gjennom mesterskapet. 

Kan være gode nyheter for Trent

Southgate må uansett gjøre en endring i sine bakre rekker ettersom Crystal Palace-stopper Marc Guehi er suspendert til Sveits-kampen etter for mange gule kort. 

På Englands-trening var det Aston Villa-spilleren Ezri Konsa som tok over stopper-plassen til Guehi, da han figurerte sammen med Manchester Citys John Stones og Kyle Walker i en bakre treer. 

Hvis Walker blir brukt på stopper vil det dermed være en ledig plass på Englands høyre vingback posisjon, og det kan fort bli Liverpools Trent Alexander-Arnolds vei tilbake i startoppstillingen. 

Trent startet mesterskapet med å bli brukt på midtbanen i et tospann med Declan Rice, men eksperimentet ble aldri noen suksess, selv om Trent fortsatt er den engelske spilleren som har skapt flest sjanser i løpet av sommerens EM i Tyskland, på tross av begrenset med spilletid. 

Nå kan han altså få muligheten til å spille ute på høyre siden av forsvaret igjen, og i mer vante omgivelser kan han nok endelig få ut potensialet sitt også med de tre løvene på brystet.

Som vingback vil han kanskje til og med få enda friere tøyler til å bli med offensivt enn han engang har i Liverpool, ettersom han har en trebackslinje bak seg til å dekke for han. 

PÅ MIDTEN: Trent ble brukt på midtbanen i de første to kampene mot Serbia og Danmark.

PÅ MIDTEN: Trent ble brukt på midtbanen i de første to kampene mot Serbia og Danmark.

En av Trents konkurrenter til å ta startplassen på høyre siden er Kieran Trippier, som har spilt på venstrebacken hele mesterskapet så langt. Men med Luke Shaw, som nærmer seg å være kampklar igjen, så kan det hende at Newcastle-backen blir flyttet tilbake i sin vante posisjon på andre siden av forsvaret. 

Southgate har historisk sett foretrukket Trippier foran Trent, på tross av at Liverpools visekaptein av mange blir regnet som en av verdens beste høyrebacker, så vi får se om England-sjefen velger å gå med det gamle og kjente eller om han er litt vågal for en gangs skyld. 

Derfor feiret han scoringen mot Romania med fysioen

Derfor feiret han scoringen mot Romania med fysioen

Cody Gakpo feiret på en noe spesiell måte etter at han hadde satt inn 1-0-målet i åttendedelsfinalen mot Romania.

Nyheter Ons. 03.07. 19:28
Liverpool lar akademispiller dra på prøvespill i andre klubber

Liverpool lar akademispiller dra på prøvespill i andre klubber

Liverpools akademispiller Jakub Ojrzynski skal visstnok ha fått tillatelse av klubben til å prøvespille i andre klubber.

Nyheter Ons. 03.07. 17:06