Hvis du venter på nye spillere - må du nok smøre deg med tålmodighet

Sportsdirektør Richard Hughes spår en stille juli og en hektisk august på overgangsmarkedet.

Så langt i sommer har det skjedd lite på overgangsmarkedet for Liverpools del, bortsett fra at en rekke spillere har blitt frigitt av klubben. De mest markante er Thiago Alacantara og Joel Matip, og i tillegg har ungguttene Luke Hewitson, Niall Osborne, Adam Lewis, Nathan Giblin, Francis Gyimah, Cody Pennington, Melkamu Frauendorf og Mateusz Musialowski forlatt klubben.

I tillegg er det klart at Calvin Ramsay går på utlån til  Wigan Athletic i hele 2024/25-sesongen. 

Da Liverpools ferske sportsdirektør Richard Hughes møtte pressen på fredag, hørtes det ikke ut som det ville skje så mye mer på overgangsmarkedet i juli heller. 

Med det pågående EM-sluttspillet og Copa America, spår sportsdirektøren juli bli en stille måned for overganger før det blir mer hektisk i august. EM-avsluttes med finale søndag 14. juli, mens Copa America avsluttes natt til mandag 15. juli, norsk tid. 

– Forventer at vi beholder spillerne

– Det er naturlig når det er store turneringer på sommeren at fokuset ligger der. Etter at det skjedde endel i juni, vil det roe seg ned litt i juli,  slik jeg ser det. Så når august starter og trenerne har fått jobbet mer med spillerne, vil det blir mer hastverk med å få ting på plass i august. Jeg tror det blir rolig juli, og så blir det mer som skjer i august, sa Hughes på generelt grunnlag om overgangsvinduet.  

Han og Arne Slot har snakket sammen daglig siden de to begynte i jobben 1. juni. 

– Vi må forbedre oss, og vi må forbedre oss på treningsfeltet først og fremst, men med overgangsvinduet vil det alltid handle om å se etter muligheter, sa Hughes.

Hovedtrener Arne Slot har ikke satt opp noe tall på antall spillere han ønsker seg i sommer.

– Det tar tid å forstå alt, og jeg vil bruke de neste ukene på å gjøre laget best mulig.

– Jeg har ikke et spesielt tall i tankene, sa han om overganger i sommer. 

– Det er klart for meg at vi har arvet et godt lag. Det var noen endringer forrige sesong, og jeg kan se hvor viktig det er å jobbe over lenger tid med et lag. Hvis du ser på EM nå, så ser man mange veldig, veldig gode spillere som ikke alltid kommer opp på samme nivå som i klubbene, og det viser at man ved å jobbe med de over tid får det beste ut av dem. Det er noe vi vil gjøre. Det var noen ny spillere som kom forrige sesong, men har du en god manager eller hovedtrener vil laget normalt bli enda bedre hvor lenger de spiller sammen. 

– Nå er jeg kommet til en klubb, der det normalt sett ikke er så mange spillere som forsvinner. I Feynoord var det normalt at 8-9 spillere forsvant etter hver sesong, så da var det vanskeligere å få fremgangen. Men her forventer jeg at han (Hughes) skal beholde de fleste av spillerne våre. Og da kan vi bygge på videre, sa Slot. 

– Jeg liker å jobbe med spillere, jeg liker å utvikle dem, og her er det en mulighet til å vinne noe også

– Jeg liker å jobbe med spillere, jeg liker å utvikle dem, og her er det en mulighet til å vinne noe også

Arne Slot og Richard Hughes fikk spørsmål om både formasjoner, overgangsvinduet og kontraktssituasjonen til nøkkelspillere på den første pressekonferansen.

Nyheter Fre. 05.07. 12:45
Southampton henter spiller fra West Ham

Full oversikt over Premier League-overgangene: Southampton henter spiller fra West Ham

Overgangsvinduet er åpnet, og her er kjøp og salg som er bekreftet.

Innsikt Lør. 13.07. 23:48