– Jeg liker å jobbe med spillere, jeg liker å utvikle dem, og her er det en mulighet til å vinne noe også

Arne Slot og Richard Hughes fikk spørsmål om både formasjoner, overgangsvinduet og kontraktssituasjonen til nøkkelspillere på den første pressekonferansen.

Fredag 5. juli klokka 12 holdt Arne Slot sin første pressekonferanse som Liverpool-managere, litt over en måned etter at han formelt startet i jobben.

Nå er pre-season i gang og Slot kan nå gå i gang med treninger med de første åtte som har returnert til AXA etter ferien. Det er Stefan Bajcetic, Conor Bradley, Jarell Quansah og Sepp van den Berg, Owen Beck, Curtis Jones, Caoimhin Kelleher og Kostas Tsimikas.

Pressekonferansen startet naturligvis med spørsmål om hvordan han vil beskrive seg selv. Men pressen fikk ikke noen nye tittel, slik de fikk da Jürgen Klopp kalte seg «den normale» i oktober 2015. 

– Han sa han var den normale da han kom, men det som gjorde han spesiell var det han etterlot seg. Han sa han var den normale, men jeg tror fansen ser han annerledes. Det han gjorde for klubben var mer enn normalt, sa Slot, og unngikk å gi seg selv en lignende merkelapp. 

Energirikt lag

– Jeg ønsker at laget mitt skal spille med mye energi og spille god fotball, det er det jeg fokuserer på, sa Slot. 

Han fikk også spørsmål om spillestilen sin, og var ikke veldig enig med spørsmålsstilleren om at han spiller i en 4–2–3–1-formasjon.

– Jeg hadde håpet folk ville si at laget mitt ikke spiller 4–2–3–1 eller 4–3–3, men at det er mye frihet når vi har ballen. Noen ganger er det 4–1–4–1, men jeg vil ikke si at jeg foretrekker en formasjon. Jeg vil si jeg spilte mer 4–3–3 enn 4–2–3–1 i Feynoord.

– Jeg er nysgjerrig på hvem som sa jeg spiller 4–2–3–1? De må kanskje få trenerlisens eller analysere bedre, sa Slot med et smil.

Men uansett hvordan han spiller, var nettopp spillestilen viktig da han ble ansatt av Liverpool. Det understreket også sportsdirektør Richard Huges, som også var med på pressekonferansen. 

– Spillestilen hans var attraktiv for oss, både basert på subjektive meninger og data. På alle tall kom Arne godt ut med angrepsfotball, intelligens og lidenskap. Det er kvaliteter vi ønsker velkommen, og som fungerer for troppen, supporterne og klubben, sa Hughes.

Slot sier han ble imponert da Liverpool tok den første kontakten med ham.

– Det viktigste var å vite hvorfor de ønsket meg. Jeg ble imponert av det, og ting fløt bra.

– Jeg jobbet i en spesiell klubb i Feyenoord, og ville ikke dratt til mange andre klubber, men Liverpool var selvsagt en av dem. Men aller viktigst var Richards grunner for hvorfor han ønsket meg, sa han. 

Stille til august?

Med det pågående EM-sluttspillet og Copa America, spår sportsdirektør Richard Hughes at juli bli en stille måned for overganger før det blir mer hektisk i august. Han og Arne Slot har snakket sammen daglig siden de to begynte i jobben 1. juni. 

– Vi må forbedre oss, og vi må forbedre oss på treningsfeltet først og fremst, men med overgangsvinduet vil det alltid handle om å se etter muligheter.

– Det er naturlig når det er store turneringer på sommeren at fokuset ligger der. Derfor har det roet seg ned, slik jeg ser det. Så når august starter vil det blir mer hastverk med å få ting på plass. Jeg tror det blir rolig i juli, og så blir det mer som skjer i august, sa Hughes.  

Arne Slot har ikke satt opp noe tall på antall spillere han ønsker seg i sommer.

– Det tar tid å forstå alt, og jeg vil bruke de neste ukene på å gjøre laget best mulig.

– Jeg har ikke et spesielt tall i tankene. Det er klart at vi har arvet et godt lag, og det er viktig å jobbe med dem på daglig basis for å få det beste ut av dem. Jeg forventer at han (Hughes) skal sørge for at vi beholder de fleste av spillerne våre, sa Slot.

– Folk tror nok vi bare ser på taktikktavla, men det handler om hvordan vi snakker med spillerne også, hvordan man skal snakke med dem som individer og lag. Jeg kan ikke ha Jürgen i baktankene, på hvordan jeg snakker.

Det er også åpenbart at Slot, som sin forgjenger, vil være opptatt av å bruke unge spillere som er gode nok. 

– Jeg liker å se gode spillere og om de er unge, betyr ikke det så mye. Det er bra å se unge spillere som går hele veien. Det gir alltid energi til en klubb med spillere fra akademiet, men alt handler om kvalitet. Om de fortsetter å gjøre det bra, har de en god mulighet.

– Jeg liker å jobbe med spillere, jeg liker å utvikle dem, jeg liker å vinne også, og her er det en mulighet til å vinne noe.

Liverpools nye sportslige ledelse med Arne Slot og Richard Hughes.

Liverpools nye sportslige ledelse med Arne Slot og Richard Hughes.

Kontraktsforhandlingene

Hughes fikk på sin side også spørsmål om kontraktsforhandlingene med nøkkelspillere som Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah og kaptein Virgil van Dijk.

– Det vil ikke være riktig å snakke om det nå. Dette er private ting mellom spillere og klubben, sa Hughes.

Et annet spørsmål med Trent er hvordan han skal brukes. Og det samme gjelder Cody Gakpo. 

– Jeg har ingen mening om deres beste posisjon for landslaget, men jeg har en mening om hvor de egner seg best her. Men jeg vil snakke med dem først, sa Slot. 

Slot fikk også spørsmål om samtalene han har hatt med Jürgen Klopp.

– Vi snakket om mange ting, men det blir mellom oss. At han sang den sangen for meg var spesielt. At fansen synger for deg før du har begynt er en god start.

– Vi skal hente flere til støtteapparatet

Se pressekonferansen her:– Vi skal hente flere til støtteapparatet

Arne Slot snakket til pressen for første gang. Han snakket blant annet om det å følge opp etter Jürgen Klopp og hvordan han og Richard Hughes kommer til å jobbe på overgangsmarkedet.

Nyheter Fre. 05.07. 10:45
Åtte Liverpool-spillere starter pre-season i dag

Åtte Liverpool-spillere starter pre-season i dag

Åtte av Liverpools spillere rapporterer tilbake til AXA-treningssenteret for å starte forberedelsene sine til ny sesong i dag.

Nyheter Fre. 05.07. 10:32