Se pressekonferansen her:– Vi skal hente flere til støtteapparatet

Arne Slot snakket til pressen for første gang. Han snakket blant annet om det å følge opp etter Jürgen Klopp og hvordan han og Richard Hughes kommer til å jobbe på overgangsmarkedet.

Vi får høre fra Liverpools nye hovedtrener Arne Slot for første gang siden han ga sitt første intervju med klubben 19. juni. Denne gangen skal han få kjørt seg av pressen, da han nå skal holde sin første pressekonferanse siden han ble presentert som ny hovedtrener for de røde.  

Du kan se hele pressekonferansen i videovinduet øverst i denne artikkelen. Den starter klokken 12:00.

Vi kommer også til å dekke hele pressekonferansen her:

Velkommen

Velkommen til denne dekningen av Arne Slot sin første pressekonferanse som Liverpool-sjef. Oppdateringer fra pressekonferansen vil komme fortløpende her.

Kallenavn?

Da er vi i gang, første spørsmål er om hva Arne Slot vil ha som nytt kallenavn.

– Jeg tror at det ikke handler om hva jeg sier til dere nå, det er mer spesielt hva Jürgen gjorde i klubben. Jeg tror det som gjorde han spesiell er hva han gjorde i klubben, vinne troféer og spillestilen hans. Kanskje sa han at han er "the normal one", men det han gjorde for klubben var mer enn normalt.

Forventinger rundt de andre topplagene

– Jeg tror alle lagene i ligaen blir bedre hver sesong, så det er viktig for oss å bli bedre også. Det er normalt når du jobber i en av de beste ligaene i verden, du må forvente at de andre lagene blir bedre, men det er også derfor vi kommer på jobb hver dag for å bli bedre. 

Hvordan er det å jobbe med Arne? Og forberedelser til overgangsmarkedet

Richard Hughes er også på pressekonferansen og fikk spørsmål om hvordan det har vært å jobbe med Arne.

– Det har vært flott å jobbe med Arne. Det var en vanskelig situasjon for oss siden vi begge måtte avslutte jobbene der vi var. Siden vi startet har vi vært i kontakt hver dag, og snakket om mange ting, blant annet forberedelsen til overgangsvinduet.

– Vi vet mer om det fremover. Vi må tilbringe mer tid med troppen vi har, som vi begge er veldig glad for å ha. Vi må bli bedre først og fremst på treningsbanen. Og med vinduet åpent vi vi se etter muligheter, og se etter posisjoner vi kan styrke. 

– Jeg synes ikke det er rettferdig for meg å diskutere kontraktsituasjoner, det er privat mellom klubben og spillerne. Det eneste jeg vil si er at vi forventer at det er alle spillerene er gir alt for klubben.

Klubbens identitet og spillestil

Hvordan vil du prøve å forstå klubben og fansen?

– Det tar nok litt tid å forstå alt, men jeg skal bruke tiden min fremover på å forbedre laget og gjøre dem klare til sesongen. Det hjelper alltid å bli kjent med byen og forstå fansen, men jeg tror det viktigste er å vinne kamper. 

– Jeg tror at med Jürgen så var det en kombinasjon mellom å bli kjent med byen og bli kjent med identiteten til klubben. Som Richard har sagt så har vi ganske like spillestiler. Vi liker begge at fansen får se et lag som spiller med masse energi og spiller god fotball. Det er det jeg fokuserer mest på, men hvis jeg får tid så skal jeg bli bedre kjent med byen også.

Bruk av unggutter

– Jeg liker å bruke gode spillere, om de er unge eller gamle har ikke så mye å si. Det er alltid bra for en klubb at unge spillere kommer opp. Det er viktig at det ikke bare er spillere fra andre klubber, men også spillere fra akademiet. Til slutt er det viktigste kvaliteten, og de gjorde det veldig bra forrige sesong, så de vil få sjansen til å vise seg frem.

Hva vil du fokusere på de første ukene?

– Jeg vil bli kjent med alle som jobber her først, spillerne også. Jeg vil bli kjent med dem personlig og som spillere. Jeg har sett mange videoer av treninger og kamper, men jeg tror du blir mye bedre kjent med dem når du er der med dem. 

– Jeg vil også implementere spillestilen, men vi kommer ikke til å endre alt, for masse fungerer veldig bra her. Men vi må finne måter å bli bedre, og jeg har brukt mye tid på det. Jeg tror at når jeg begynner å jobbe med dem vil jeg finne ut hva det er vi må forbedre. 

Jobben som hovedtrener

– For meg er det ingen endring, som dere sikkert vet jobbet vi sånn i Nederland. Jeg har alltid jobbet sånn. Jeg tror ikke det er noen klubb i verden hvor alt bestemmes av en person.

– Det blir et samarbeid mello mange personer, jeg tro ikke det er mange sportsdirektører som henter spillere som treneren ikke liker. Det er ikke bare oss to, det er mange personer som kommer til å komme med meninger. 

Følge etter Jürgen Klopp

– Jeg tror at du kan se på det på to måter, ja det blir store sko å fylle, men jeg arver også en veldig bra tropp med bra struktur og vinnerkultur.

– En av grunnene til at jeg kom hit er fordi jeg vet vi har et veldig bra lag. Jeg tror at alle trenere har lyst å jobbe et sted med gode spillere og det er mulighet for å vinne ting. Fortiden har vist at Liverpool har muligheten til å vinne ting.

– Jeg liker å jobbe med spillere og utvikle dem, men jeg liker å vinne troféer også.

Snakket med Klopp

– Vi har snakket om mange ting, men det blir mellom oss. Han sang en sang for meg og det var veldig spesielt for det er ikke mange steder hvor den tidligere treneren synger for deg. 

– Fansen sang for meg i Feyenoord også , men det er spesielt at jeg ikke har begynt å jobbe her enda og de synger allerede sanger for meg. Det er en god start. 

Hvordan blir det å konkurrere med Pep

– Jeg gleder meg til det , men det er mange flere gode trenere i denne ligaen. Engelske fans mener at dette er den beste ligaen i verden, og det mener jeg og. Pep er definitivt en av dem.

– Jeg var heldig nok til at jeg levde og kunne se Barcelona-laget hans, og når Pep dro derfra ble det en ny æra med rivaleriet mellom Manchester City og Liverpool.

– Jeg gleder meg til å jobbe her, men ikke spesifikt til å spille mot Manchester City fordi det er mange andre gode lag her. Først er det Ipswich.

Hvorfor ble Slot hentet?

Richard Hughes fikk spørsmål om hvorfor klubben valgte å hente Arne Slot.

– Jeg tror filosofien og spillestilen som gjorde at vi valgte Arne er basert på subjektive fotball-meninger og data. Arnes Feyenoord scoret bra på alle måter. De spilte angrepsfotball med intellegens og lidenskap, som passet bra med troppen vår og måten klubben og supporterne like å spille fotball. 

– Jeg tror Arnes spillestil er den mest attraktive å se på, og jeg tror at fansen kommer til å mene det også. Jeg tror vi må angripe kamper, og det har ikke skjedd med alle Liverpool-lag de siste årene, men vi vil gjøre vårt beste for å gjøre det nå.

Slot har snakket med Virgil

– Jeg tror alle toppspillere vil vinne, og jeg antar at Virgil har lyst å vinne EM først. Når han kommer tilbake etter han har vært på ferie er jeg sikker på at han er sulten på å vinne med Liverpool også. 

Arne svarte også at han fikk inntrykket av at van Dijk ønsket å bli i Liverpool også. 

Håper Gakpo fortsetter

– Jeg håper han stepper opp enda mer, først i kvartfinalen. Jeg håper han møter England i Semifinalen. 

– Cody har en veldig bra turnering, akkurat som i VM hvor han var veldig god også. Han har vært veldig imponerende nå og jeg håper han fortsetter med det i de neste kampene

Gjøre et godt førsteintrykk på spillerene

Slot fikk enda et spørsmål om hvordan han skal følge opp Jürgen Klopp, og hvordan han skal gjøre et godt førsteinntrykk ovenfor spillerene. 

– Jeg tror ikke det har noe med å være Jürgens etterfølger. Som trener tenker du alltid på hva du skal si til spillerne den neste dagen. Det handler ikke bare om taktikktavle men også hvordan du kommuniserer med dem.

– Jeg tenker ikke på hva Jürgen ville sagt til dem, jeg blir kjent med spillerne og finner ut den beste måten å prate med dem. 

Hughes om overgangsmarkedet akkurat nå

– Det er vanskelig å si, vanligvis når det er store konkurranser som EM og Copa America, og jeg tror markedet roer seg ned nå etter alle overgangene som var i slutten av juni.

– I august når alle trenerne har hatt mer tid å se på lagene sine, så tror jeg at meningene vil være klarere i klubbene. Du ser kanskje i august at det blir likt som i tidligere sesongen hvor klubber stresser litt med å få troppene i orden. Så jeg ser en rolig juli og mye arbeid i august. 

Slot har vært her før

– Jeg har besøkt klubben to ganger. En gang her når vi gjorde intervjuet og de viste meg treningsfasilitetene og stadionen. 

– Jeg har blitt fortalt at Liverpool-fansen er lik Feyenoord-fansen når det gjelder å bringe ekstra energi til laget. Det er viktig at du har fans som støtter måten vi spiller fotball på, og hvis du ser på Liverpool, så ser du hva det betyr for fansen. 

Foretrukket formasjon

– Jeg håper at hvis folk ser på lagene mine, så ser de ikke en streng formasjon, men at det var mye frihet når vi har ballen til å gå i forskjellige posisjoner. Noen ganger er det en 4-2-3-1, noen ganger er det en 4-3-3, noen ganger bygger vi opp med tre bak. 

– Når vi ikke har ballen er det ikke like mye frihet og vi er agressive, men holder oss i formasjonen. 

– Hvis du hadde spurt meg hadde vi spilt 4-3-3 i Feyenoord. 

Støtteapparat

– Vi har Sipke Hulshoff, som var assistenten min i Feyenoord. Vi har også hentet en ny keepertrener, jeg har ikke jobbet med han, men vi snakket med han og er veldig glad for at han blir med på laget.

– Vi forventer også at to andre skal komme, så det kommer flere bekreftelser. 

Hughes om å jobbe med Michael Edwards

– Jeg ser veldig frem til å jobbe med Michael, som etter min mening er den beste britiske sportsdirektøren til dags dato. Så avgjørelsen om å komme til Liverpool ble tatt til dels fordi folkene jeg skulle jobbe med gjorde det ekstra spesielt. 

– Vi har samtaler daglig, og vi har hatt det lenge  siden det var mye å gjøre, med Arnes ansettelse som det viktigste. Siden da har vi for det meste planlagt for fremtiden, men ja jeg gleder meg veldig til å jobbe med Michael og resten av eier-gruppen.

Hvordan føltes det da du ble spurt om å komme til LIverpool?

– Jeg jobbet i en veldig spesiell klubb i Feyenoord, og jeg ville ikke dratt fra klubben for mange andre klubber, men Liverpool er åpenbart en av de klubbene siden dere ser meg her. 

– For meg var det viktigste da Richard kom og fortalte meg hvorfor de ville ha meg. Og siden da har jeg sett hvor profesjonell klubben er og det gikk veldig fort etter det. Det viktigste var at de sa de likte spillestilen min, ikke bare at jeg hadde vunnet troféer.

Tanker om innkjøp til troppen?

– Nei, jeg har ikke tenkt på noe spesifikt enda. Vi har fått et lag som er veldig bra, og det var et par endringer forrige sesong. Jeg vet hvor viktig det er å jobbe med spillere på daglig basis over lengre tid. Du ser i EM nå spillere som ikke får ut potensialet sitt med landsslaget fordi de ikke er der så ofte. 

– Jeg er heldig som skal til en klubb hvor det vanligvis ikke blir solgt spillere, i Feyenoord var det vanlig at 8-9 spillere forlot klubben hver sommer. Men her forventer jeg at han (Hughes) beholder alle spillerne våre. 

Rollene til Gakpo og Trent

Arnes siste spørsmål er om hva Trent og Gakpo sine beste roller er.

– Jeg har ingen mening om hva som er deres beste posisjon for landene sine. Jeg har en tanke om hvor de skal spille for oss her, men jeg kommer til å snakke med dem først og jobbe med dem, før jeg forteller noe her. 

Mac Allister med assist og straffescoring da Argentina holdt på å gå på en smell

Mac Allister med assist og straffescoring da Argentina holdt på å gå på en smell

Alexis Mac Allister fikk seg enda en målgivende da Argentina kom seg videre til semifinalen med et nødskrik.

Nyheter Fre. 05.07. 09:18
– Jeg synes Arne Slot er en eksepsjonell trener

– Jeg synes Arne Slot er en eksepsjonell trener

Mikel Arteta tror det blir enda tøffere konkurranse om Premier League-tittelen denne sesongen, og så mange poeng tror han må til.

Nyheter Tor. 04.07. 23:06