Mac Allister med assist og straffescoring da Argentina holdt på å gå på en smell

Alexis Mac Allister fikk seg enda en målgivende da Argentina kom seg videre til semifinalen med et nødskrik.

Argentina - Ecuador 1-1 (4-2 straffekonk)

Argentina er naturlig nok den største favoritten til å stå igjen som vinner av sommerens Copa America-mesterskap i USA, men de regjerende mesterne var bare en straffekonk unna å ryke ut allerede i kvartfinalen mot Ecuador.

Alexis Mac Allister var tilbake i startoppstillingen, etter å ha blitt hvilt i den siste gruppespillskampen mot Peru, og han fortsatte storspillet han har levert tidligere i mesterskapet. 

Det var lenge en ganske rolig førsteomgang uten de helt store mulighetene, men det var faktisk Ecuador som var nærmest tidlig i kampen.

Etter litt over halvtimen spilt slo favorittene fra Argentina til, kaptein Lionel Messi slo en corner på første stolpe hvor Mac Allister stusset videre til bakerste stolpe og Manchester Uniteds Lisandro Martinez kunne uforstyrret heade ballen i det nesten åpne nettet. Alexander Dominguez i Ecuador-buret klarte nesten å gjøre en kjemperedning på headingen, men ballen passerte akkurat linja. 

1-0: Lisandro Martinez sendte Argentina i føringen etter en assist fra Alexis Mac Allister.

1-0: Lisandro Martinez sendte Argentina i føringen etter en assist fra Alexis Mac Allister.

Dette var Alexis Mac Allister sin andre målgivende i turneringen, da han også serverte Julian Alvarez på Argentinas første mål i mesterskapet. 

Etter hvilen fikk Ecuador en gylden mulighet til å utligne da Atletico Madrid-spiller Rodrigo de Paul handset i egen boks og dommeren pekte på straffemerket. 

Den tidligere West Ham-spilleren Enner Valencia steppet opp, og han sendte straffe-eksperten Emiliano Martinez feil vei, men satte ballen i stolpen. Dermed forble stillingen på 1-0. 

Resten av omgangen var uten de helt store sjansene, men heldigvis for Valencia så dukket Kevin Rodriguez opp og headet ballen i mål i det 91 minutt, og sendte kampen til straffekonk.

Macca-scoring og Messi-bom

I Copa America er det ingen ekstraomganger i utslagsrundene før finalen, så om kamper i kvart- og semifinalene skulle ende uavgjort går de direkte til straffekonk. 

Lionel Messi steppet opp for å ta den første straffen for Argentina, men spilleren, som av mange blir regnet som tidenes beste, satte ballen i tverrliggeren når han prøvde seg på en panenka-variant. 

Dermed hadde Ecuador en gylden mulighet til å sende ut storfavorittene fra Argentina, men mellom dem og seier sto nok en gang straffe-eksperten Emiliano Martinez. 

Aston Villa-målvakten reddet både det første og andre straffesparket til Ecuador, fra Angel Mena og Alan Minda. 

BOMMET: Leo Messi bommet da han prøvde seg på en panenka i straffekonken.

BOMMET: Leo Messi bommet da han prøvde seg på en panenka i straffekonken.

Machester City-spiller Julian Alvarez satte Argentinas straffe mellom de to redningene fra Martinez, og så steppet Liverpool-stjernen Mac Allister opp. Han har bare bommet på én av 13 straffer i karrieren, og han var sikker som banken også her. 

Gonzalo Montiel og Nicolas Otamendi satte Argentinas to siste straffer, så da hjalp det lite at John Yeboah og Jordy Caicedo satte sine forsøk fra ellevemeteren for Ecuador. 

Argentina vant 4-2 i straffekonken, og det var nok ingen som var mer lettet enn Lionel Messi for at lagkameratene klarte å vinne på tross av bommen hans. 

BLE HELTEN: Emi Martinez reddet to straffer og ble helten for Argentina.

BLE HELTEN: Emi Martinez reddet to straffer og ble helten for Argentina.

Alexis i form

Alexis Mac Allister har vært i kjempeform så langt i mesterskapet og leverte gode prestasjoner i 2-0-seieren mot Canada og 1-0-seieren mot Chile i gruppespillet. 

Han hadde 33 suksessfulle pasninger gjennom kampen, med en pasningspresisjon på 89%, og vant også seks bakke-dueller og vant ballen tilbake hele ni ganger. 

I tillegg skapte han én stor mulighet da han fikk assisten på 1-0-scoringen til Lisandro Martinez, og han satte selvsagt straffen sin i mål.

Alt i alt var det nok en godt gjennomført kamp for Alexis, som sikret semifinale-billett hvor de vil møte vinneren av Canada og og Venezuela som spiller natt til lørdag. 

– Jeg synes Arne Slot er en eksepsjonell trener

– Jeg synes Arne Slot er en eksepsjonell trener

Mikel Arteta tror det blir enda tøffere konkurranse om Premier League-tittelen denne sesongen, og så mange poeng tror han må til.

Nyheter Tor. 04.07. 23:06
Gordon diskuterte og ønsket overgangen, men nå må ikke Newcastle selge mer

Gordon diskuterte og ønsket overgangen, men nå må ikke Newcastle selge mer

Anthony Gordon er for tiden i EM med England, og der skal han ha snakket med lagkameratene om en mulig overgang.

Nyheter Tor. 04.07. 22:00