The Times:Har blitt tilbudt rollen som hovedtrener, ikke manager

Michael Edwards planlegger en modernisering av Liverpools struktur, ifølge The Times.

Michael Edward, Richard Hughes og resten av toppene i Liverpool Football Club forbereder klubben til en helt annen fremtid enn vi er blitt vant til tidligere.

Nå skal roller innad i klubben fordeles mer, noe som vil gi mindre ansvar til Arne Slot, om han blir Jürgen Klopps arvtaker. Det skriver Jonathan Northcroft i The Times lørdag kveld.

«Arne Slot vil få jobben som Liverpools nye hovedtrener, ikke manager. Liverpool forbereder seg nå på å flytte seg bort fra den tradisjonelle britiske fotballklubbstrukturen».

Det betyr i enklere ord at Slot vil få hovedansvaret med å trene og lede Liverpools tropp, med langt mindre innflytelse på andre områder. Richard Hughes er blant annet hentet inn som sportsdirektør, en posisjon som sannsynligvis vil gi mer makt nå enn hva som har vært tilfellet tidligere.

«Planen er at han skal fokusere på trening og forberedelser med førstelaget, samtidig som han rapporterer til Hughes. Han vil igjen ha ansvar for rekruttering og andre aspekter av fotballavdelingen. Duoen jobber under Michael Edwards», skriver Northcroft videre.

The Times-journalisten skriver at Edwards, FSGs fjes i Liverpool FC, er mannen som står bak den nye planen. Han mener at en slik struktur, med med klare ansvarsområder, passer for en stadig mer kompleks og krevende fotballverden.

«NY» ROLLE: Richard Hughes (i midten) vil få hovedansvaret på overgangsmarkedet de neste sesongene.

«NY» ROLLE: Richard Hughes (i midten) vil få hovedansvaret på overgangsmarkedet de neste sesongene.

Kaoset under Klopp-perioden

Det er slett ikke rart at Michael Edwards ønsker endringer i sturkturen i Liverpool Football Club. Han var nemlig Jürgen Klopps sportsdirektør fra 2016 til 2022. Den perioden ga ekstremt mye suksess, men problemene kom til slutt til overflaten da han trakk seg fra stillingen.

På den tiden hadde Klopp, som Liverpools manager, langt mer innflytelse på hvem som skulle inn og ut dørene på Anfield. Tyskeren fikk ikke alltid bestemme, slik som da Mohamed Salah ble hentet fremfor Julian Brandt. Rollene var uansett mer sidestilt.

Da Edwards trakk seg som sportsdirektør i 2022, var det hans gode venn Julian Ward som tok over. Etter en sommer som ikke ga spesielt mye tilskudd til Liverpool-troppen, valgte han å annonsere seg avgang bare fem måneder senere.

Han ble værende ut 2022/23-sesongen, før Jörg Schmadtke tok over stillingen på midlertidig basis. Da var tonen en helt annen enn den er nå:

Det er aldri et problem (å snakke med Klopp). Vi sitter mye sammen og diskuterer, men vi har det veldig gøy også. Jeg prøver å ta vekk det fokuset fra Jürgen, slik at han kan konsentrere seg på sine oppgaver, men han har det siste ordet. Etter denne prosessen er over tas det beslutninger, sa Schmadtke i juli i fjor.

Nå er rollene snudd om, og Arne Slot (om han blir hovedtrener) vil måtte rapportere til sportsdirektør Richard Hughes.

Alonso og Amorim ble seriøst vurdert sammen med Feyenoord-sjefen

Alonso og Amorim ble seriøst vurdert sammen med Feyenoord-sjefen

Helgens kommentar fra David Lynch handler om Liverpools jakt på Arne Slot, og hvorfor nederlenderen ble satt øverst på ønskelisten.

Kommentar 27.apr 20:04
Paul Joyce: Liverpool og Feyenoord har kommet til enighet

Paul Joyce: Liverpool og Feyenoord har kommet til enighet

Det tok tre dager å forhandle frem en avtale, men nå tyder mye på at det til slutt har gått i orden.

Nyheter 26.apr 21:48