Matip nærmer seg den italienske hovedstaden

Veteranenes avskjed gjør at Liverpool sparer millioner av pund kommende sesong.

Det ryktes fra Italia at SS Lazio skal være klare til å tilby Joel Matip kontrakt, etter at midstopperen har vært på markedet da Liverpool-kontrakten utgikk.

Hovedstadsklubben har allerede handlet i sommer med angriperne Tijjani Noslin og Loum Tchaouna, og en permanent overgang for midtbanespiller Matteo Guendouzi. Da mangler forsterkninger i forsvar.

Den tidligere forsvarsspilleren Marco Baroni overtok Lazio i juni.

Matip har også blitt satt i forbindelse med byrival AS Roma, samt Bologna og Fiorentina.

Penger spart er penger tjent

Med utløpte kontrakter for veteranene Joel Matip og Thiago Alcantara, og sannsynligvis også Adrian, har Liverpool hentet gode penger i budsjettet.

Thiago skal ha vært klubbens tredje best betalte, bak Mohamed Salah og Virgil van Dijk, med £200 000 i lønningsposen.

Liverpool Echo skriver at Matip, Thiago og Adrian ut vil frigjøre £18,7 millioner for 2024/25. Kanskje kan de ekstra pundene investeres på overgangsmarkedet for Arne Slot?

I Premier League fikk Matip færrest kamper av midtstopperne denne sesongen. Det hadde utvilsomt vært flere enn 10 om det ikke hadde vært for fysikken hans. Jarell Quansah spilte 17, Ibrahima Konaté 22, Joe Gomez 32, Virgil van Dijk 36.

Liverpool og Italia

Flere spillere har klart å bygge opp karrierene sine i italiensk liga, i etterkant av ei tid i Liverpool.

I akkurat Lazio er det gode eksempler i midtbanespillerne Lucas Leiva og Luis Alberto. 

Suso er en annen spiller som ikke fikk det til på Anfield. Spanjolen fikk likevel et løft i AC Milan. Nå spiller han i Sevilla, så det kan bli et gjensyn med 30-åringen i treningskampen 11. august.

En kan også argumentere for at karer som Daniele Padelli, Alberto Aquilani, Andrea Dossena, Gabriel Palettta, Fabio Borini og ikke minst Mario Balotelli hadde bedre lykke lenger sør.

Liverpool er ikke bekymret for at Salah er misfornøyd

Liverpool er ikke bekymret for at Salah er misfornøyd

Det er ingen bekymringer i Liverpool om at Mohamed Salah er misfornøyd med å gå glipp av sommerens olympiske leker med Egypt.

Nyheter Tor. 04.07. 13:28
Liverpool lar akademispiller dra på prøvespill i andre klubber

Liverpool lar akademispiller dra på prøvespill i andre klubber

Liverpools akademispiller Jakub Ojrzynski skal visstnok ha fått tillatelse av klubben til å prøvespille i andre klubber.

Nyheter Ons. 03.07. 17:06